Kruppa Géza

Vélemény és vita

Vörös kód

A tusnádfürdői Orbán-beszéd hatására balliberális berkekben elrendelték a vörös kód riasztást

Különösen a kultúra világában a „szeptembertől nagy változások előtt állunk” megjegyzéstől izzadtak le a hivatásos rettegők. De aki az országnak ártó acsarkodásai miatt sárosnak érzi magát, bármikor szabadon átsétálhat, felforrt agyvizét lehűtendő, a városszerte felállított párakapuk alatt.

A síneket megolvasztó hőségben az egészségügyi hatóságok óvnak az ilyenkor az isiász fokozott kockázatával járó alkoholfogyasztástól. De nem mindenki képes az önmegtartóztatásra. Talán ezért veszíthette el például Szanyi Tibor a tusványosi fonalat. Mert szerinte Orbán összevissza beszélt, nem lehetett érteni miket hablatyol az ország és Európa jövőjét érintő sorskérdésekről. Éles eszű MSZP-s párttársa, Ujhelyi István pedig, akár az előző években oly sokszor, most is rutinszerűen megjósolta a miniszterelnök közeli bukását. Majd – mivel a sírást szégyelli – kínjában dalra fakadt.

Az amerikai Fox News hírportál beszámolója szerint a pszichológusoknál megnövekedett a forgalom, amióta Donald Trump hatalomra került. Az új páciensek a politika okozta szorongással küzdenek, az elnökük iránt érzett vak gyűlölettől hajtva alvászavarra, a tehetetlenség érzésének eluralkodására panaszkodnak. E tünetcsoportot a lélekgyógyászok Trump-szindrómának nevezték el. Szerintük ezen betegek közös jellemzője a saját személyük megkerülhetetlen fontosságának tudata, az empátia hiánya, és önmaguk feletti kontroll fokozatos elveszítése. Nem zárható ki, hogy itt egy óceánokon átterjedő járványról van szó, amelyet Magyarországról hurcoltak az Államokba. Nálunk az ellenzék soraiban már 2010-től észlelni hasonló tüneteket, amelyek alapja az irigység lehet. Mert a ballib oldalnak nincs egy épkézláb politikusa, aki mögé felsorakozhatnának. Az irigység pedig szétrágja a lelket, megbénítja a gondolatot. Így aztán ha egy Orbán-beszédben a nemzet, a család, a kereszténység kerül szóba, nekik válaszként csupán arra futja, hogy a miniszterelnök és rokonsága öltözködési szokásain élcelődjenek.

Egy régi bölcsesség a vörös kód fülledt forróságában is igaz: „addig nem tudsz tovább lépni, amíg a gyűlölség tölti ki napjaidat”. Bálványos után, a hallottak emésztgetése közben a hőguta elkerülésére az Orbán-szindrómában verejtékezőknek jól jöhet egy kijózanító, felüdítő hideg zuhany.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom