Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Tűrhetetlen (38.)

Álláspont. Pharaon tehát zavartalanul utazgatott a világban 1991 óta

Pharaon tehát zavartalanul utazgatott a világban 1991 óta, amikor is elfogatóparancsot adott ki ellene az FBI, majd az amerikaiak mindent elkövettek annak érdekében, nehogy valahol véletlenül elfogják a BCCI egykori strómanját, aki több mint valószínű, hogy egyszersmind a CIA ügynöke.

Pharaon pedig 2014-ben folyamodott magyar vízumért.

A 444 vonatkozó cikke is megjegyzi, hogy ez éppen az az időszak, amikor a lehető legrosszabb az amerikai–magyar viszony, amikor éppen kirobban a kitiltási botrány, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, bizonyos Goodfriend elkezd úgy viselkedni, mint egy rohadék helytartó, mint valami defterdár. (Egyszer talán majd azt is megtudja a széles nyilvánosság, vajon miért rendelték aztán haza egyik pillanatról a másikra ezt a Goodfriend nevű gazembert…)

Szóval, javában folyik az amerikaiak játszmája és támadássorozata a magyar kormány ellen, amelyben kötésig benne állnak az amerikai hatóságok és az amerikai titkosszolgálat, amikor ez a bizonyos Pharaon – írjuk le ötödször is: majdnem biztos, hogy CIA-ügynök! – vízumot kér a Magyarországtól.

Tudjuk, mert Lázár János miniszter elmondta, hogy a magyar hatóságok megkérdezték az amerikaiakat, van-e probléma Pharaon vízumával, de válasz nem érkezett. A magyar hatóságok a németeket is megkérdezték, van-e gond Pharaonnal, ők legalább válaszoltak, azt, hogy nincsen gond.

Ezután Pharaon magyar vízumot kapott, és belépett az országba.

Ezen a ponton pedig érdemes ismét a 444 cikkéhez fordulnunk, és abból néhány fontos részletet ideidéznünk:

„Ha Lázár igazat mond, és tényleg szóltak az amerikaiaknak, az azt jelenti, hogy talán az akkor még André Goodfriend vezette nagykövetségnek nem volt ellenére, hogy Pharaon magyar vízumot kapjon. Azzal, hogy az amerikaiak nem küldtek hivatalos választ, lesöpörték magukról a felelősséget, és mégis elérték a céljukat: hogy Pharaon átcsússzon a magyar hatóságok szűrőjén. (…) Mikor Pharaon 2014 őszén beadta vízumkérelmét, hozzá köthető külföldiek már hónapok óta duruzsolták kormánypárti üzletemberek fülébe, hogy a dúsgazdag Pharaon idejönne, és mesés üzleti lehetőségekkel kecsegtetné a partnereit. Az amerikaiak joggal számíthattak arra, hogy ezek a politikaközeli magyar üzletemberek lesznek annyira mohók, hogy elintézzék Pharaon vízumát különösebb átvilágítás nélkül. (A belügy szerint Pharaon már 2014 februárjában kapott magyar tartózkodási engedélyt, de ehhez nem vettek ujjlenyomatot tőle, pedig kötelező lett volna. Forrásaink szerint az amerikai–magyar kapcsolatok már ekkor sem voltak jók, de a feszültségekből semmi nem pattant ki, mert mindkét fél a 2014-es magyar választások eredményét várta. A helyzet a kitiltási botránnyal vált mindenki számára nyilvánvalóvá, és ekkor érkezett Pharaon vízumigénylése is, hogy még jobban beágyazódhasson a magyar üzleti életbe.)”

Fenti idézet nem kevesebbről szól, mint hogy az amerikai hatóságok megvárták a magyar választások eredményét, s miután a választások nem úgy alakultak, ahogy szerették volna, akcióba lépett az amerikai titkosszolgálat, Goodfrienddel és a CIA-ügynök Pharaonnal együtt, akinek az volt a küldetése, hogy kormányközeli vállalkozók bizalmába férkőzzön és üzleti ügyekbe, vállalkozásokba fogjon, amelyeket utóbb a kormány orra alá lehet dörgölni, sőt, talán zsarolásra is fel lehet majd bizonyos ügyeket használni. Jó, ha tudjuk, jó, ha emlékezetünkbe idézzük: önmagában az a tény, hogy a kormány egy külföldi vállalkozót, befektetőt, pénzembert „kiközvetít”, annak útját egyengeti bizonyos üzleti vállalkozásokban, sőt, bizonyos üzletekhez, befektetésekhez segítséget nyújt, a világ legtermészetesebb dolga. Ezt annak idején a mai ellenzéki média és a mai ellenzék is így gondolta, hiszen például körömszakadtáig védelmezték a sukorói „beruházást”, a természetvédelmi területen megálmodott kaszinóváros ötletét, amelynek megvalósításához Gyurcsány Ferenc nyújtott segítséget Joav Blum izraeli befektetőnek, a miniszterelnök egyengette az üzletember útját, és segítette át a magyar közigazgatás útvesztőin.

Ugyanezek a gazemberek ma véres kardként lobogtatják azt a Magyar Narancsban megjelent „hírt”, amely szerint Tarsoly Csaba és Pharaon között a Külügyminisztérium közvetített annak idején.

Nos, ez a „szenzáció” kap egy vajszínű árnyalatot annak ismeretében, hogy tehát Pharaon minden valószínűség szerint maga is CIA-ügynök, illetve azon immáron cáfolhatatlan tény ismeretében, hogy a CIA maga akarta, hogy Pharaon Magyarországra érkezzen és itt üzleti vállalkozásokba kezdjen.

Ez utóbbi tényt maga a 444 ismeri el, és az idézett cikk végén még egyértelműbbé teszi mindezt, amikor a következőket írja le:

„A CIA-nak ehhez annyiban fűződhet érdeke, hogy ha Tiborcz István és fontos kormányzati kötődésű cégek üzletelni kezdenek Pharaonnal, akkor így Orbánhoz közeli személyek kerülnek üzleti kapcsolatba egy olyan emberrel, akit többek közt terrorizmus finanszírozása miatt keresnek. Az ilyen üzleti kapcsolatokra pedig a világ legtöbb államában nagyon szigorú szabályozás vonatkozik, adott esetben akár komoly utazási korlátozásokkal is sújthatják a Pharaonnal seftelő magyarokat. (…) Így pedig az amerikai hatóságok egy újabb aduászt kapnak a kezükbe Orbánékkal szemben. Tény, hogy 2014 második felében a két ország között annyira rossz volt a viszony, hogy az amerikaiak igyekeztek minél több fronton is keresztbetenni a magyar kormánynak. Naiv lenne feltételezni, hogy titkosszolgálati eszközöket nem vetettek volna be. (…) Ha viszont Pharaon Magyarországra érkezése mögött tényleg a CIA áll, akkor tulajdonképpen értelmet nyer a Pharaon-botrányban eddig elhangzott összes kijelentés az amerikaiak és Orbánék oldaláról is.

Ha valóban ez a helyzet, akkor a botrány forgatókönyve kb. az volt, az amerikaiak észrevették, hogy a letelepedési kötvényeket kínáló magyar kormány vezetőihez könnyen közel férkőzhetnek a pénzes külföldi üzletemberek, bármennyire gyanús háttérrel is érkeznek. Így érthetővé válik az is, amit a Magyar Narancs írt, hogy úgy tűnik, mintha a magyar titkosszolgálatok azért sem igyekeztek volna annyira Pharaon teljes átvilágításával, mert a szaúdi bankár magas magyar politikai körök tagjaival üzletelt.

Viszont ebben a forgatókönyvben Tiborczék mohóságuk miatt belesétáltak az amerikai csapdába, hiszen engedtek a Pharaon által kínált üzleti lehetőségeknek. Ennek issza most a levét a kormány.”

(Folytatjuk)