Vélemény és vita

Szörnyek keringője

Álláspont. Szeszkereskedő legyen a talpán, aki ki tudja elégíteni a formálódó ellenzéki horrorkoalíció italozási igényeit

Gyurcsány Ferencnek a whiskey-készlete lehet fogyóban, míg Karácsony Gergely egyre több Unicumra szorul. Az alkohol, mint a hatalomért az elvtelenségig kompromisszumkész formációk közös pontja, egyre többször része a magukat kormányváltóként aposztrofáló, önjelölt népvezérekkel készített interjúknak. Szóba kerül, na.

Érthető, hiszen bár az egymásra szórt szidalmak dacára szinte már bárki bárkivel képes összefogást színlelni, ehhez a maszatoláshoz, a korábbi kikötések és fogadkozások nagyvonalú felülírásához azért nem árt némi delírium. Feltételezzük, józanul igen nehéz lehet ez a keringőzés. Avagy násztánc. A helyzet annyira súlyos, hogy az italozási szokásokról nem holmi kormánypárti oknyomozók, hanem maguk az érintettek voltak szívesek tájékoztatni a többet érdemlő nagyérdeműt.

Kétségtelenül sorsdöntő választás előtt áll az ország. És bizony soha nem volt még ennyire hitvány és elvtelen a Fidesszel szemben álló konglomerátum. Ha piás, ha nem. Horn Gyula egykori utódpártja odáig süllyedt, hogy egy szinte mérhetetlen támogatottságú, korábbi szövetségeseit eláruló törpepártból szervált első embert, ráadásul az MSZP-t még a kormánynál is jobban utáló Karácsony Gergely személyében. A hitelességgel hadilábon álló „szerzemény” a jól ismert posztkomcsi ígéretbombát is bevetette, miközben előre jelezte, semmibe veszi a magyar törvényeket. Ez is új találmány egyébként nála. Pár éve polgármesterként még lelkesen tett esküt az Alaptörvényre, most viszont azzal próbál a híresen elfajzott belvárosi liberális körök előtt tetszelegni, hogy miniszterelnökként már nem járna el így. Uralkodjon tehát a törvénytelenség – hangzik a karácsonyi vízió, s reméljük, meg is marad annak.

Amúgy a polgármesterként Zuglóban kudarcot valló aspiráns nem csak osztogatna, rögtön fosztogatna is. Például elvenné a családi adókedvezményt, s erről éppen tegnap tett bejelentést. Vagyis leporolta a balos forgatókönyvet: ígérgetés, a nagycsaládosok sarcolása, eladósodás, az állami vagyon dobra verése, kiszolgáltatottság, végül a „szakértő” gazdaságpolitika kedvence, a megszorítások. Keserves tapasztalat ez, nem kérünk repetát!

Szintén nem számíthatunk túl sok jóra Gyurcsány Ferenctől, aki korábban az ország mellett akkori pártját is csődbe kormányozta. Az MSZP ezt ugyan mintha elfelejtette volna, de a választópolgároknak nem szabad feledniük. Életveszélyes kísérlet lenne próbára tenni a DK-s vezér nemlétező önkorrekciós képességét.

Az őszödi botrányhősnek szintén gyengülőben a memóriája, már ami a Jobbikot illeti, bár ennek okát nem feltétlenül az említett fogyasztási szokásokban érdemes keresni, sokkal inkább a csúcsra járatott opportunizmusban. Mindenesetre a szokatlanul súlyos skizofréniában szenvedő, az iszlámot éltető, korábban kettős kereszteket állító, újabban hanukaüdvözleteket küldözgető, közben a CEU és a Soros-féle álcivilek érdekében is fellépő exnáci Vona Gábor immár partnere az elvileg antifasiszta bagázsnak. A színfalak mögött megy az összejátszás, nekünk a bizarr mosolydiplomácia jut.

Mindazonáltal a komikum határát súroló, követhetetlen visszalépősdi, az egymást ütő ellenzéki kamuprogramok nem téveszthetnek meg bennünket. Nem ezek a ZS kategóriás álpolitikusok a valódi ellenfelek, győzelmükért egy emberként szurkol a kvótapárti brüsszeli elit, a Soros által pénzelt hálózat és a 2010 után hazánkban megsarcolt multivilág. Mind dolgoznak a kormánybuktatáson. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom