Nagy Ervin

Vélemény és vita

Szeret, nem szeret?

Leginkább azon töpreng most el a szavazó, hogy miért pont a bevándorlók dobogtatták meg a szocialisták szívét.

Mikor már azt hinné az ember, hogy a szocialista párt nem tud erkölcsileg és a hazája iránti elkötelezettségében lejjebb csúszni – kitalálnak egy olyan programot, amivel arcon köpik az egész magyar baloldalt. Mert mit is mondhatnánk arra, hogy a Jókai utcai székházban adományokat gyűjtenek a bevándorlók számára? Főként, ha az elmúlt egy évtized baloldalinak nem nagyon nevezhető, igencsak kacskaringósra sikeredett politikáját, illetve a hirtelen előbukkanó, eddig példátlan szociális érzékenységüket nézzük!

Élénken él még bennünk az emlék, amikor 2004-ben, a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson belerúgtak a határokon túli magyarokba. Egyrészt „lerománozták” őket (ami a FIFA egyik döntése alapján is sértő szó lehet a magyar nyelvben, ha egy bizonyos kontextusban használjuk!); másrészt meg riogattak is, hogy elveszítjük miattuk a nyugdíjat és a munkalehetőségeket is. Nos, ez a majd egy évtizedes baloldali szocialista kormányzás nemzetpolitikai öröksége.

Nehéz mit kezdenünk azzal is, hogy miközben kissé eltúlozva építették be politikai kommunikációjukba a „gyermekéhezést”, mint, sajnos, tényleg létező jelenséget – ennek ellenére eszükbe sem jutott volna, hogy a „mélyszegénységben” élő magyaroknak gyűjtsenek adományokat. Szemben a kormányzat számos segítő (például ingyenes gyermekétkeztetés) vagy éppen munkahelyteremtő programjával. A szocialisták valójában csak szóban szolidárisak a szegénységben élő gyermekekkel. Duma van bőven, meg minden segítő szándék láttán fanyalgás is, de saját tett vagy cselekvés (esetleg adománygyűjtés) – az semmi. Maximum egy „éhségmenet”, ami figyelemfelkeltésre jó ugyan, de voltaképp semmit sem ér. Ráadásul inkább volt politikai haszonszerző funkciója, mint őszinte szolidáris szándéka…

Az is furcsa jelenség, hogy a szocialista párt abban a Jókai utcai székházban gyűjti a bevándorlók számára az adományokat, amelyet már december óta árulnak; illetve a jelzálog miatt már réges-régen elvihetett volna valamelyik bank. De talán ez a legkevésbé fontos kérdése ennek az egész „adománygyűjtési akciónak”.

Leginkább azon töpreng most el a szavazó, hogy miért pont a bevándorlók dobogtatták meg a szocialisták szívét. Miért a migránsok esetében bukik fel egy baloldali párt esetében a szolidaritás, mint érték? Miért csak az afgán, szír, koszovói vagy afrikai bevándorló esetében jelenik meg a szociális érzékenység? Miért nem támogatták eddig a határon túl élő magyarokat; vagy esetleg a mélyszegénységben élő magyarországi családokat? De megválaszolatlan kérdés az is, hogy ha már annyit beszélnek az „éhező gyermekek százezreiről”, akkor miért nem nekik gyűjtenek adományokat. Vagy esetleg a nélkülöző cigány családoknak? Talán jobban szeretik a koszovói menekültet, mint a közmunkán tengődő magyar embert?
Vagy az önmagát magyarnak tartó cigánygyermeket? Vagy éppen a Kárpátalján nélkülöző, a magyarságát generációk óta megtartó családot? A kérdéseket, azt hiszem, égetően gyorsan meg kell válaszolnia a magyar szocialista pártnak – ellenben igencsak kilóg az a bizonyos lóláb, hogy itt bizony csak politikai célok vannak és semmiféle jó szándék sincs.

 

Nagy Ervin: Szeret, nem szeret?Leginkább azon töpreng most el a szavazó, hogy miért pont a bevándorlók dobogtatták meg...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. július 28.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom