Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Szerelem?

Álláspont. Egyik kedvenc filmem, az Igazából szerelem képsorai járnak a fejemben.

Azért jó film, mert lelke van. Olyan igazi lelke. És jó benne mindenki, Emma Thompsontól Hugh Grantig.

Hugh Grant Nagy-Britannia miniszterelnökét alakítja. (Innen vette az Elmebeteg Bűnöző az ötletet, amikor nekiállt a Parlamentben táncolni.) És van egy jelenet a filmben, amikor Hugh Grant közös sajtótájékoztatót tart az Egyesült Államok elnökével Londonban.

És egy adott pillanatban ezt mondja: - Egy basáskodó, hatalmaskodó barát nem barátunk többé.
Javaslom az Egyesült Államok Budapesten regnáló ügyvivőjének, nézze meg a filmet. Azután csomagoljon, és menjen szépen haza. Az ügyvivő úr nemkívánatos személy Magyarországon.

Javaslom a külügynek, szintén nézze meg a filmet. Ha nem érnek rá sokan, legalább az ominózus részt. És ne adjanak ki olyan nyilatkozatokat, hogy kiváló a kapcsolatunk az Egyesült Államokkal, mert ez nem igaz.
Az Egyesült Államok ugyanis azt hiszi, joga van a legbrutálisabb és immáron nem is rejtett eszközökkel beavatkozni Magyarország belügyeibe, joga van megbuktatni a magyar kormányt. Az Egyesült Államok azt hiszi, ez itt Ukrajna, és a Hősök tere a Majdan. A Majdanon megjelent az Egyesült Államok összes lókupece, és odaállt nacionalista, soviniszta, virtigli náci gyilkosok közé tapsikolni, és buzdítani a törvényes kormány elleni további tüntetésekre. Aztán hazamentek, ettek egy kis hamburgert, és meg voltak róla győződve, hogy ismét valami nagyszerűt cselekedtek.

Ez a lényeg, Goodfriend! Maga kormányellenes tüntetésekre jár Budapesten. Ehhez nincs joga. Ezzel maga túllépte törvényes hatáskörét, és megszegte diplomatastátusából következő kötelességeit. Csomagoljon, és ne takarózzon azzal, hogy a Békemenetekre is ki szokott járni, egyrészt mert ez nyilván hazugság, másrészt pedig ott sincs magának semmi keresnivalója. Remélem, a következő Békemeneten már nem lesz Magyarországon, de ha esetleg mégis, ne merészeljen kilátogatni, mert hátha felismerik. Amúgy ajánlom figyelmébe Lovas István néhány oldallal későbbi írását, abból megtudhatja, hogyan kell bánni az amerikai diplomatákkal, ha elvetik a sulykot. Hát maga elvetette. Már hetekkel ezelőtt, de most aztán végképp. Elég volt magából, és legfőképpen elég volt a maga hazájából.

S elég volt a provokációkból is. Kormányellenes tüntetést bármikor lehet tartani. Ez a demokrácia lényege. Menjen, aki menni akar, és tüntessen. De a vandál állatok terrorjából most elég. Mi az, hogy egybites focihuligánok, kigyúrt, biliárdgolyó agyú „ultrák” együtt verik szét a Fidesz székházát lúdtalpas, kígyóvállú, ultraliberális gennyládákkal? És a rendőrség valami egészen hihetetlen szakszerűségről és türelemről tanúbizonyságot téve nem veri szét ezeket a nyomorultakat…

Hol volt az ügyvivő úr 2006-ban? Akkor merre járt Goodfriend? Látta, hogy akkor mi folyt Budapest utcáin? Hol voltak akkor az amerikai diplomaták, merre aggódtak a demokráciáért?

Az Elmebeteg Bűnöző fejekre lövetett akkoriban. És az egész nyugati világ kussolt.

Most szétverik a kormánypárt székházát, a rendőrség pedig úgy teszi a dolgát, hogy egyetlen gazember sem sérül meg. Akkor hol is van a demokrácia, Goodfriend?

Budapest nem Ukrajna, a Hősök tere nem a Majdan. Hiába akartok akár polgárháborút is kiprovokálni, nem fog sikerülni. De ha ne adj’ isten mégis, akkor megtanuljátok, mi a magyarok istene, azt megígérem.
És igen, ha kell, lesz Békemenet. Mert az is a demokrácia lényege ám! Bizony, vannak kormánypártiak, akik, ha úgy érzik, elviselhetetlen az a sok disznóság, amit ti műveltek, akkor utcára vonulnak. Mindig békésen, és mindig nagyon sokan. Ezt már öt alkalommal bebizonyítottuk. Úgyhogy ha eljön az ideje, ott leszünk ismét. Ellátogatunk majd az amerikai nagykövetséghez is, hogy legyenek jó vágóképek a CNN esti híradójához. És hogy érezzétek ti is a törődést…

Amúgy a Fidesz-székház szétveréséről így számol be a HVG: „(…) néhány százan a közeli Hősök teréről a Fidesz-székházhoz mentek, ahol számítógépes kacatokkal dobálták meg az épületet.”
Tényleg nem sül le a bőr a pofátokról, rohadt kis pártmunkások, aljas brezsnyevi pravdások, ott, a HVG-nél?

A 444.hu idiótái pedig azt nem tudják, hogy mi alapján gyanúsítják csoportos garázdasággal a Fidesz-székház szétverőit.

Majd egyszer elmagyarázzuk, csak külön, nektek. Én már alig várom…

(P. S.: Amúgy pedig az internetadót azonnal el kell törölni. És nem azért, mert ezek a rohadékok azt hiszik, törvények felett állnak. Azt hiszik, bármit megtehetnek. Azt hiszik, polgárháborút csinálhatnak. Ezt majd mi kezeljük. Hanem azért, mert hülyeség. Mert többet visz, mint hoz, és mert nincs semmi értelme. És mert néhány éve még mi is ezt mondtuk. Hát azért.)