Vélemény és vita

Saller Brüsszelnek

Álláspont. Magyarország a magyaroké, és mi nem adjuk fel a politikánkat

A hazai és a nemzetközi balliberálisok vért vizelnek abban a nagy erőlködésben, amivel azt próbálják elhitetni a világgal, hogy március 20-a Orbán Viktor vesszőfutásának és az általuk erősen remélt bukásához vezető, szégyennel kikövezett út egyik fontos állomása. Ezen a napon ugyanis Orbán Viktor Brüsszelben hatalmas pofont adott nekik. Az európai egyesült államok hagymázas terveiért George Soros támogatásával már annyi mindent végrehajtó kispályás politikusok parádés bemutatót tartottak megalkuvásból.

Orbánt és a magyar népet akarták megleckéztetni a Fidesz Európai Néppártból kizárásával. Sem ez, sem pedig az azóta már szétmagyarázott néppárti felfüggesztés nem sikerült. A Fidesz a béke, a legnagyobb létszámú európai pártszövetség egysége, meg úgy egyáltalán, Európa jövője érdekében maga mondott le átmenetileg jogairól. A magyar kormányfő ezt mindenki számára érthetően mondta el, az EPP számára legalábbis félresikerült, hosszú aktus után. Bemutatót tartott politikai tehetségből, előrelátásból és helyzetfelismerésből.

A hazai ellenzék mégis diadalittasan vartyog. Például a Párbeszéd nevű törpepárt embere, Karácsony Gergely vagy a szocik, akik aláírásgyűjtést indítottak azért, hogy Magyarország ne lépjen ki az Európai Unióból. A mocskos szájú Jakab Péter még nem találta ki, milyen újabb hazugsággal csatlakozzon újdonsült balos barátaihoz, ám mélyen ülő disznószemei már kezdenek vérbe borulni. Erőlködik. A leghülyébb üzenetet az ügyben egyébként Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szajkózza, európai egyesült államokat akar. Mi mást mondhatna kedves felesége is, a bizonyos okok miatt rendkívüli elszántsággal európai parlamenti képviselőségre pályázó, Dobrev Klára? Ez legalább tiszta beszéd. Ugyanarra vágynak, mint a nagy Európa-átalakító Soros.

Orbán Viktor az európai vezetők közül a legerősebb támogatottságú politikus – egymás után három választást kétharmados többséggel megnyerést nemigen tudnak máshol felmutatni – meg hazajött, és mintha mi sem történt volna, tette a dolgát. Igaza volt, hiszen Brüsszelben nem történt semmi.

A szombati budapesti nemzetközi migrációs konferencián hiteles, nagynevű politikusok tartottak előadást. Václav Klaus, korábbi cseh államfő kijelentette, a tömeges migráció korunk legnagyobb kihívása. Nyilvánvaló, hogy Európa országai csak úgy tudják megállítani, ha nem ösztönzik tovább. Nicolas Sarkozy, volt francia elnök sem kertelt: „Lehetnek köztünk nézetkülönbségek, de ez esetben beszélünk, próbáljuk megérteni egymást, és barátok maradunk. Próbálunk a különbségeinkből erőt kovácsolni, ezért állok Orbán Viktor és a Fidesz mellett.” Hozzátette, Európa azért gyenge, mert megosztott.

Orbán Viktor lényegében összefoglalta azokat a gondolatokat, amelyeket a tömeges migráció megjelenése, a több százezer bevándorló vagy álmenekült 2015-ös, Magyarországon átsöprő hulláma után következetesen mindig is elmondott. Magyarországnak joga van a saját törvényei szerint megszabta békében és nyugalomban élni. Alkotmányunk amúgy minden elemében illeszkedik az európai jogrendhez. Éppen ezért, nem véletlenül érezzük erkölcsi fölényben magunkat Nyugat-Európához mérve. Mi nem akarjuk rájuk erőltetni a nézeteinket, ezzel szemben ők ezt megteszik.

Orbán Viktor beszéde a szombati konferencián éppen olyan tiszta és világos volt, mint a szerdai brüsszeli sajtótájékoztatón. Magyarország a magyaroké, és mi nem adjuk fel a politikánkat. Ami pedig ez alatt a három nap alatt történt, az nem Orbán és Magyarország szégyene, hanem éppenséggel a büszkeségünk.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom