Nagy Dóra

Vélemény és vita

Progresszív mosoda

Szent-Györgyi Albert mondta azt, hogy „az ember cselekedeteit meghatározó egyik leglényegesebb tényező az az értékrendszer, amelyet fiatal korában alakít ki”

Sajnos ezzel nagyon is tisztában vannak a progresszív haladók is, akik a nagy modernizálásukban igyekeznek átmosni az emberek agyát a szabadság, a haladás és különböző egyéb jogok címén.

A célpontjuk pedig a gyerekek.

Iszonyatos folyamatok indultak meg a világban. Olyan folyamatok, amelyek megpecsételhetik az emberiség sorsát, és amelyeknek egészen biztosan nagyon durva, gyilkos hatásuk lesz a jövőnkre nézve. Itthon azért küzd a kormány, hogy minél több gyermek szülessen, hogy a családok biztonságban tudjanak élni és felnevelni a gyermekeiket abban a kultúrában, amit több mint ezer évig magukénak tudhattak. Természetesen ez a mi ellenzékünknek nem felel meg, mint ahogyan a világban igen sokan értetlenül állnak a jelenség előtt. Ezek a furcsa magyarok a saját nemzetüket akarják segíteni és gyarapítani? Elment az eszük? Nacionalizmus! Rasszizmus! Kirekesztés! Elnyomás! A sort pedig bőven lehetne folytatni, és megint hangsúlyoznám, hogy nem egy-egy elvetemült szélsőséges gondolkodású őrült hangoztatja az aggályait, hanem példának okáért az Oxford Institute of Population Ageing vezetője, professzor, és nem akárhol, hanem a BBC-n fejtette ki a véleményét mint szakértő.

Célzatos és provokatív nyilatkozatok százai születnek a témában, elég csak a svéd miniszter asszony teljesen eszeveszett kijelentéseire gondolnunk. Mindebből látható, hogy egyáltalán nem az a fontos, hogy megállítsák a népességfogyást és segítsék a családokat, vagy esetleg javítsanak az Orbán Viktor által elmondott intézkedéseken. A cél az, hogy Európában lecseréljék a nemzeti kultúrát multikulturalizmusra, a családokat pedig valami alternatív valamire, amiben már nem léteznek olyan, a liberális haladók által kirekesztőnek ítélt fogalmak, mint anya, apa, fiú, lány.

És ez nem egy elborult sci-fi regény, hanem a valóság. Napjaink valósága. Németországban példának okáért bevezették a harmadik nemet, jelentsen ez bármit is. Azért arra felhívnám a progresszívek figyelmét, hogy a görög ábécé összes betűjének megfelelő nemet és szexuális orientáltságot határoztak már meg, tehát nem nagy eredmény ennek fényében, hogy a németeknél csak három nem van. Ideje lenne rákapcsolni a nagy haladásban.

Így tettek a franciák is. Ott már szülő 1 és szülő 2 van azért, hogy ne bántsák a homoszexuálisokat. Mondjuk, azt nem tudom, hogy a sorszámokat, mi alapján osztják ki, hiszen így valaki biztosan kirekesztődik, nem? Hát, nem azt halljuk folyton, hogy vigyázni kell mások jogaira és lelkére? Akkor mi alapján döntik el, hogy ki a kettes? Ráadásul a kettő az egy után következik, tehát el van nyomva, ez pedig degradálóan hat a viselőjére. Ideje lenne radikálisan megszabályozni a számokat is, mert így nem érvényesül az egyenlőség elve.

Azt se nagyon értem, hogy mi történik akkor, ha az a megátalkodott gyerek jobban szeretné anyának és apának hívni a szüleit? Szankciókat fognak kiróni rá? Bekerülnek ezek a szavak a gyűlöletbeszéd kategóriájába és börtön jár a használatukért? És mi lesz a nagyszülőkkel? Őket, hogyan kell hívni ezek után? Anyák napja sem lesz, hanem szülő 1 napnak kell majd hívni? Ám akkor megint visszatérhetünk az előző bekezdésben felvázolt problémákhoz.

Megannyi megválaszolatlan kérdés, ami lehet, hogy most ironikusan hangzik, de lássuk be, nem sok választ már el minket ettől az alternatív világtól. Nekünk ezek még epés viccekre indokot adó intézkedések, mert mi ismerjük a normális világrend alapjait. Ám ha nekiállnak mindezt bevezetni, a gyerekeket már e szellemben oktatni, mint ahogyan az Európa több országában tapasztalható, akkor ami nekünk még szürreális jelenség, az nekik már a megszokott valóságuk lesz. Ezt nevezik agymosásnak. Már így is fellazították az alapokat, a repedéseket egyre inkább mélyítik, hogy aztán széttörjék az egészet és egy új burkolatot építsenek nemek, vallás, nemzet nélkül, valami gyökértelen, irányítható masszát létrehozva.

Teszem hozzá, az érdekeltek megkérdezése nélkül teszik mindezt, mert demokrácia ide-vagy oda, ilyen változtatások előtt azért nem kérdezik meg népszavazás vagy konzultáció útján az embereket, mert nagy valószínűséggel nem nekik kedvező döntés születne. Macron vagy Merkel azért nem annyira „haladó és demokrata”, hogy kikérje a nép véleményét.

Egy társadalmi átalakítási kísérlet elszenvedői lettünk, egy kifutott, eltorzult ideológia túlélési kapálózása és hatalomféltése miatt. Olyan szellem járja be Európát, ami nem tisztel se Istent, se vallást, se nemzetet, se természeti rendet, se családot, se gyermeket. Rajtunk áll, hogy ez a szellem, ne tudjon testet ölteni és tovább örökíteni magát. Tényleg itt az ideje, hogy kimondjuk: elég volt!