Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Öléspróba

Meddig tűrjük, hogy a Nyugat, élén Németországgal, hátba szúrjon bennünket? Miért mi tartjuk be egyedül az unió törvényeit?

Amint arról a minap értekeztem, ma már lassan egyedül Magyarország tartja be az EU érvényben lévő törvényeit és előírásait. Ezért cserébe Magyarországot egyre méltánytalanabb, egyre felháborítóbb támadások érik Nyugatról, nyugati nagyhatalmak illetékesei egyre arcátlanabb és vérlázítóbb mondatokat engednek meg maguknak velünk szemben.

De még ez is eltörpül amellett, aminek időnként a tévéhíradókat nézve lehetünk tanúi.

A Keleti pályaudvaron kialakult „spontán” tüntetések például csemegék, a napokban két ilyen is volt a Keletinél. A demonstráló migránsok azt követelték, hogy engedjék őket felszállni a Németországba vagy Ausztriába tartó vonatokra. Megváltott vonatjegyeiket lobogtatták, és agresszíven harsogtak. Olyanokat, hogy „Németország jó, Magyarország rossz!”, meg hogy „Engedjetek elmenni!”, továbbá az ENSZ közbelépését sürgették.

Már önmagában vérlázító ez az egész, de az igazi csak ezután következett. A tudósításban ugyanis megjelent a délutáni, második tüntetés is, ahol már feltűntek a migránsok mellé álló magyar „civilek” is. Egy raszta hajú seggfejet, meg néhány önmaga nagyszerűségébe beleájult tinilányt lehetett látni, aki transzparenseket tartott a magasba, „Veletek vagyunk, engedjétek őket elmenni!”, meg „Németország, segíts!” feliratokkal.

És aztán feltűnt egy másik transzparens is. Valami kartonlapra firkálva ez állt: „Germany help! Hungary try to kill us.”

Vagyis: Németország, segíts! Magyarország megpróbál meggyilkolni bennünket. Azt gondolom, ez az a pont, ahol le kell ülni és mélyen el kell gondolkodni.

Lassan két hónapja fogadjuk be számolatlanul a betörő migránsokat. Erőnkön felül igyekszünk segíteni rajtuk. Táborokat tartunk fenn, újakat vagyunk kénytelenek nyitni, etetjük és itatjuk őket, emberek ezrei csak a papírjaikat intézik szünet nélkül, túlórázva, holtfáradtan, tranzitállomásokat állítottunk fel nekik a pályaudvarokon, szagoljuk az egyre elviselhetetlenebb bűzt, szedjük utánuk a mocskot, ellátjuk a sebeiket, kivizsgáljuk őket, ha betegek, gyógyítjuk, ha szülnek, kivonul a mentő, szállítgatjuk, kísérgetjük őket egyik helyről a másikra, a rendőrség lassan már csak ezekkel van elfoglalva, hol egymást verik, hol késelnek, hol ordítoznak és fenyegetőznek, ilyenkor mérhetetlen türelemmel állnak a készenléti rendőrök, nehogy véletlenül valami sérelem érje őket – és akkor egyszer csak ráírják egy mocskos kartonra, hogy „Magyarország meg akar ölni bennünket”.

Ideje elgondolkodni.

Például arról, hogy meddig és miért vagyunk ezt kötelesek eltűrni.

Mi az a parancs, amiért ezt nekünk muszáj?

Meddig állunk mi is bambán? Meddig nyeljük a szégyent, meddig hallgatunk és nézünk félre? Másrészt pedig meddig tűrjük, hogy a Nyugat, élén most éppen Németországgal, hátba szúrjon bennünket? Meddig tűrjük a francia külügyminiszter pofátlanságát, hazudozását és sértegetéseit?

S mindenekfelett és leginkább: miért mi tartjuk be egyedül az unió törvényeit? Ma már napnál világosabb, hogy senki sem veszi komolyan ezeket a törvényeket. Mindenki félrenéz, felfüggeszt, egyoldalú bejelentéseket tesz, amelyekkel lehetetlen helyzetbe hoz másokat – mi pedig csak állunk és nézünk magunk elé.

Ideje elgondolkodni. Például azon, hogy függesszük fel mi is az unió törvényeit. Pakoljuk vonatra mindet már a határon, és irány Németország! Tököljenek velük a németek, ha már egyszer ennyire okosak.

Regisztráció nélkül, minél előbb húzzanak rajtunk keresztül, s ezzel egy időben függesszük fel mi is a dublini egyezményt. Vagyis ide egyetlenegyet se lehessen visszatoloncolni közülük!

Elég volt már ebből az egész elviselhetetlen őrületből! Elég volt az önsorsrontásból! Elég volt a megaláztatásokból!

Elég volt a migránsokból!

Főleg, ha szerintük mi meg akarjuk ölni őket.

Takarodjatok innen minél előbb! És ha kérhetem, vigyétek magatokkal a rasztát meg a saját nagyszerűségükbe beleájult tini lányokat is. Közületek senki sem fog hiányozni!

 

Bayer Zsolt: ÖléspróbaMeddig tűrjük, hogy a Nyugat, élén Németországgal, hátba szúrjon bennünket? Miért mi tartjuk be...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. szeptember 1.