Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Nyomozgatunk

Álláspont. Üljenek le a foteljükbe, kapcsolják be biztonsági öveiket! Úgy, kész?

Akkor ezt olvassák:
„Nyomoz a német államügyészség Jan Böhmermann ZDF-es humorista ellen egy, a török Erdogan elnököt durván gúnyoló verse miatt. Az ügyészség a német büntető törvénykönyvre hivatkozik, amelyben szerepel külföldi államok szervének vagy képviselőjének a megsértése mint bűntett. A német kormányzat is beavatkozott az ügybe: Angela Merkel szerint a vers »szándékosan sértegető«, és nem korlátlan a véleményszabadság.”

A Mandiner tegnapi kis hírecskéje ez. Nem mennék el mellette. Nem megyek el mellette, és miután elegendő mennyiségű bével, pével és kával kezdődő szót ordítottam tehetetlen dühömben, emlékeztetem önöket néhány apróságra.

Angela Merkel az első sorban menetelt, az első sorban hurcolta a fari­zeus pofáját a Charlie Hebdo elleni merénylet után. És akkor el lett mondva, hogy az európai értékek legfontosabbika a sajtó- és véleményszabadság, még akkor is, ha másokat sért. És igenis, a Charlie Hebdo legszentebb joga belegázolni muszlim és keresztény hívők legszentebb érzéseibe is, mert Európa ettől Európa. A legocsmányabb, Mohamed prófétát, Jézust vagy magát az Úristent kifigurázó „karikatúra” is rendben van, mert a sajtószabadság felülírja a hívők érzékenységét.

Ezzel menetelt Merkel, ez az utolsó, hazug és aljas némber, mert akkor éppen ez volt a politikai érdek. Most más a politikai érdek.

Egy humorista kifigurázta Erdogant. Mi több: durván kifigurázta! Olyanokat mondott róla versbe szedve, hogy Erdogan elnyomja a kisebbségeket, rátapos a kurdokra, keresztényeket ver, és kicsi a pöcse.

Ebből a pöcsön kívül nagyjából minden igaz, a pöcsről meg nincsenek információink.

Most ez a politikai érdek: Erdogan seggét kell kinyalni. Adni kell neki annyi pénzt, amennyit csak akar, oda kell adni nekik a vízummentességet, hogy majd elküldhessék Európába hamar a tizennégymillió kurdjukat, és soha többé ne engedjék vissza őket.

S hogy mindezt miért? Hogy a hazug és aljas kancellár lobogtathassa a törökökkel kötött megállapodást, ami szerint a törökök visszafogadják a kitoloncolt migránsokat, és helyettük küldenek szír migránsokat. Ezért a semmire sem jó, és nem is működő megállapodásért cserébe kell elnézni, hogy Erdogan megszállja az újságok szerkesztőségeit, életfogytiglani börtönnel fenyeget más újságírókat, és úgy általában, úgy viselkedik, ahogy viselkedik. Ez mind-mind nem számít. Hiszen cserébe készségesen végrehajtja az amerikai parancsokat is, és lelövi a légterébe tévedt orosz repülőt, amely éppen az ISIS-t megy bombázni. Azt az ISIS-t, amelynek amúgy Erdogan szállít fegyvereket és robbanóanyagot, de hát ez sem számít már.

Annyira nem számít semmi sem, hogy ráeresztik a német humoristára a német ügyészséget. S így tudjuk meg azt is, miszerint szerepel a német jogban „a külföldi államok szervének vagy képviselőjének a megsértése, mint bűntett”. Hűha! Képzeljük el, mi lenne, ha a magyarban szerepelne egy ilyen kitétel. Talán a kéksisakosok is bevonulnának. Amúgy az elmúlt hat évben a szervilis, kilóra megvett, velejéig rothadt, a hatalomhoz készségesen alkalmazkodó, a PC bilincsébe vert szemét német sajtó szakmányban gyalázza és sérti meg Magyarországot, a magyar miniszterelnököt és Magyarország bármely képviselőjét, de nem emlékszem, hogy ezért nyomozott volna a német ügyészség, és a szemforgató német kancellár felemelte volna a szavát, mondván, a „szólás- és véleményszabadság nem korlátlan”.

Ez az egész világ elviselhetetlen. Naponta zuhanunk keresztül az ordító, ocsmány hazugságokon, és most már a látszatra sem adva tolják a képünkbe naponta az unió és a nyugati államok ócska, pitiáner, lótolvaj vezetői, hogy azt csinálnak velünk, amit csak akarnak. Igen, ha akarják, akkor a német humoristát akár három évre leültetik, csak hogy tudjuk, mit szabad és mit nem.

Már mondtam, most mondom még egyszer, és én mondhatom, mert a Fekete-erdő zúgását, a spessarti fogadó titkait, Hauff csodáját és az egész német romantikát hordom génjeimben, haramia őseimtől kaptam őket, tehát mondom: a németekben az a legelviselhetetlenebb és egyszersmind legnagyszerűbb, hogy soha, semmit sem tudtunk félszívvel csinálni. Amikor nácinak kellett lenni, hibátlanul vittük a projektet. Amikor kommunistának kellett, akkor meg azt. Egyetlen hely volt a világon, ahol azt tényleg komolyan gondolták: az NDK. Merkel sokat tudna erről mesélni. És amióta agymosott, idióta, önostorozó és nyálfolyató liberálisnak kell lenni, azóta a németek ezt a szerepet tolják, hiba nélkül.

De kitartóan bízom benne, hogy egyszer a németek is felébrednek ebből a Csipkerózsika-álomból, és ha a németek egyszer felébrednek, akkor fel lesznek ébredve. És akkor végre eltakarítják ezt a sok hazug, aljas, farizeus gazembert az útból. Addig is: tessék bátran Magyarországra menekülni, tisztelt németek. A nyugdíjasok már jönnek. Mert délben harangszót akarnak hallani, és szeretnék, ha fehér emberek jönnének szembe az utcán. Közép-Európában ez még megvan. És szeretettel várjuk önöket. És mifelénk még a humoristák se mennek börtönbe, ha „durván megsértenek” valakit…

 

Bayer Zsolt: NyomozgatunkÜljenek le a foteljükbe, kapcsolják be biztonsági öveiket! Úgy, kész? - Akkor ezt olvassák:„...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. április 8.