Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Néhány hír

Álláspont. Ideje, hogy Közép-Európa még jobban összeszedje magát, még inkább szorosra fonja a szövetséget, és felkészüljön a jövőre.

„Késes támadás Münchennél, négy súlyos sérült”

Aztán kiderült, egy halott is van. Allah akbar! – kiáltotta az elkövető, mondták a szemtanúk.

Közben azért el ne felejtsék: aki összefüggést lát a bevándorlás és a terrorizmus között, az náci…

Ha nem felejtették el, olvassák a következő hírt:

„Brutálisan meggyilkolt egy nőt egy illegális bevándorló Bécsben

Egy brutális gyilkosság miatt hívott össze válságtanácskozást »Harc a külföldi bűnözők ellen« címszóval a rendőrség Bécsben, miután kiderült, hogy egy illegális bevándorlót gyanúsítanak egy 54 éves nő megölésével. Az áldozat, Maria E. a Brunnenmarkton sétált munkába szerda hajnalban, amikor váratlanul egy vascsővel agyonütötték, a fején több ütés is érte.”

Miközben újra arra koncentrálnak, hogy aki összefüggést keres (és talál) a migráció és a terror, valamint a migráció és a közbiztonság brutális romlása között, az náci, azért erre is figyeljenek oda: egy Kenyából érkező migráns illegálisan, papíron már kitoloncolva, hetedik (!) éve él Bécsben, ahol több erőszakos bűncselekményt is elkövetett, de szabadlábon volt, akkor sem ítélték el, amikor rátámadt valakire egy vascsővel, hiszen az áldozat „csak” könnyebben sérült meg.

És most valakinek meg kellett halnia, hogy ezt az állatot letartóztassák végre.

Ilyen az, amikor egy társadalom elveszíti egyik alapvető ösztönét, az önvédelem ösztönét.

Európa pedig mára három alapvető ösztönét is elveszítette: a fajfenntartás, az önfenntartás és az önvédelem ösztönét is. Sőt! A territoriális védelem ösztönét is!

Még egy adalék mindehhez:

„Lefejezett egy embert, szabadon védekezhet a belga dzsihadista

Egy belgiumi bíróság döntése értelmében szabadlábon védekezhet az a férfi, akit a múlt héten elítéltek terrorszervezetben való részvétel miatt, korábban pedig bevallotta, hogy lefejezett egy embert Szíriában – jelentette a Het Laatste Nieuws című helyi lap. Az újság értesülései szerint Iliass Khayari az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet milíciájában harcolt Szíriában. Az ügyben eljáró brüsszeli bíróság elutasította az ügyészség kérelmét, és nem rendelte el az első fokon ötéves szabadságvesztésre ítélt férfi azonnali őrizetbe vételét.”

El tudnak képzelni egy egészséges, normális világot, egy egészséges és normális társadalmat, ahol egy lefejezős gyilkos szabadlábon védekezhet?

Nem, nem tudnak ilyet elképzelni, ugyanis ez normális viszonyok között elképzelhetetlen.

Ide vezet, amikor egy eszme önmaga paródiájává válik. Erről szól Az em­­­ber tragédiája is. Hogy mindig létrehozunk csodálatos eszméket, nagyszerű ideológiákat, vagy rémséges eszméket és rémséges ideológiákat, ezekre társadalmak, civilizációk, birodalmak épülnek, aztán az egész önmaga paródiájává válik, elkezd rothadni, végül elpusztul, és a romjain épül valami más. Szükségképpen az elpusztult tagadása.

Így válik önmaga paródiájává Madáchnál Róma nagysága és győzhetetlensége az orgiákba fulladó nihilizmussal, amelyben végül a hullákat is be kell vonni a szexuális játékokba. (Svédországban most nyújtottak be törvényjavaslatot, hogy tegyék legálissá a nekrofíliát…). Így válik önmaga paródiájává a kereszténység csodája a homousion-homoiusion tragikomikus vitájával; s így lesz a „szabadság, egyenlőség, testvériség!” eszméjéből a londoni szín piacának haláltánca, ahonnét aztán egyenes út vezet mind a falanszter, mind az eszkimó szín iszonyához. S persze ne felejtsük el, hogy a „szabadság, egyenlőség, testvériség!” zászlaja alatt kétmillió embert gyilkoltak meg, vállt vállnak vetve a lincselő tömeg és a Nagy Terror apostolai. Ez volt a Nagy Francia Forradalom, amelyet a mai napig ünnepelnek a franciák, mint a „modern Franciaország”, a „francia nemzet” születésének csodálatos aktusát, himnuszuk pedig a Marseillaise, amely akkor íródott, amikor a guillotine elkezdett nagyüzemben működni a „forradalmi” Franciaországban (lásd még Bogár László Lámpavas című cikkét, Magyar Hírlap, május 2.).

S így vált önmaga paródiájává mára a liberalizmus európai eszméje is. Illetve nem paródia ez, hanem tragikomédia. Amelyben ártatlan emberek halnak meg, miközben a mainstream politika és sajtó, a rendőrség és a bíróság mind-mind azt harsogja, hogy nincs itt semmi baj, kérem, tessék továbbhaladni, tessék befogadni és befogadónak lenni, éjszaka pedig nem megyünk házkutatni, mert félő, hogy a terrorista polgár felébred, és nem tudja eléggé kipihenni magát a holnapi merényletre, ami állam­polgári joga őneki.

Valaki akasszon már ki egy táblát Európa kapujára, ezzel a szöveggel: „Életerős, fiatal terroristák és gyilkosok kényelmes otthonra lelnek, ha menekültként jelentkeznek valamelyik nyugat-európai országban! Különösen brutális, iszlamista állatok számára kedvezmény! Miniszterelnöki, kancellári, bírói és véleményvezéri rangban sürgölődő idióták! Mindenkit megvédünk, kivéve az elhülyült őslakókat!”

Nagyjából így.

Ideje, hogy Közép-Európa még jobban összeszedje magát, még inkább szorosra fonja a szövetséget, és felkészüljön a jövőre.

Európa ma itt van, Közép-Európában. És úgy tűnik, nekünk kell megóvnunk, megvédenünk és átadnunk a jövőnek. Ha egyáltalán lesz mit.

Objektum doboz