Nagy Ervin

Vélemény és vita

Mondókadiktatúra

A gyermekek eddig is megünnepelték március 15-t, betlehemeztek, beszélgettek a családi értékek fontosságáról

Már az óvodákban is „jó keresztény, hazaszerető” gyerekeket nevelnek majd futószalagon – indult el a mindig gunyoros balliberális kultúrhiszti a szeptemberben hatályba lépő kormányrendelet módosítása miatt. Megszokhattuk, legyinthetünk is, a szabadosság bajnokainak sohasem tetszik semmi, ami értékorientált. A közösségépítéstől pedig mindig is tartózkodtak, mert rettegtek annak az egyénre gyakorolt hatásaitól. Mondhatnánk, féltik önző, egoista létüket; reszketnek, hogy fensőbbséges gőgjük elillan majd, és ott maradnak pőrén és magányosan. Követőjük pedig nem marad, és a liberalizmus végleg a történelem szemétdombjára kerül.

No, de mi is váltotta ki az egyre tovább burjánzó csúfolódást?

A 2018. július 25-i Magyar Közlönyben jelent meg az Óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló 363/2012. (XII. 17.) Korm. rendelet módosításáról szóló 137/2018. (VII. 25.) Korm. rendelet. A módosítások 2018. szeptember elsején lépnek hatályba, az óvodáknak ennek megfelelően kell átdolgozniuk pedagógiai programjukat, ami most aktuális az óvodai értekezleteken.

Újnak tekinthető, és leginkább ez bántotta meg balliberális értelmiségünket, hogy bekerült a következő gondolat a rendeletbe: az óvodai nevelés feladatai bővülnek „az érzelmi, az erkölcsi és az értékorientált közösségi nevelés” ponttal. És kiegészült azzal is, hogy a kulturális környezet megismerésével kapcsolatban a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek és a családhoz való kötődés alapjai is megerősödnek.

Ez gyakorlatban úgy jelenhet meg, hogy az óvoda környezetében a gyermekek meglátogatják azokat a helyeket, amelyek ezen értékek bemutatására alkalmasak. Tehát, a gyermekek elmennek a nemzeti ünnepeken a szobrokhoz, az emlékhelyekhez, esetleg egy múzeumba, megismerik történelmünket, netán karácsonykor Jézus születését ünneplik. És persze beszélgetnek a családi értékekről. Ami, úgy tűnik, egyesek szerint főbenjáró bűn! Maga a diktatúra gyökere és jövőjének építése.

Hozzátehetjük, hogy ilyen esetek eddig is megtörténtek az óvodák berkein belül. A gyermekek eddig is ünnepelték március 15-t, vagy betlehemeztek, esetleg, ha volt lehetőség, akkor múzeumba is mentek. És persze beszélgettek a családi értékek fontosságáról.

Annyi történt csupán, hogy a kormány volt olyan bátor, hogy le merte ezt írni. Nos, ez borította ki a balliberális rettegőket. Ettől rémültek meg úgy. Ez váltotta ki belőlük a felháborodást, majd – ahogy ez lenni szokott –, ezért váltottak át a szokásos gúnyolódó hangnembe. Mert ez az egy fegyverük maradt csupán. Az ócsárlás és a lejáratás. Minden értékelvűség és közösség rombolása.

Hazaszeretetre, nemzeti összetartozásra – és egészséges táplálkozásra is nevelnek az óvodák ősztől. Ez áll, ezt fogalmazták meg a jogszabályban. Ami olyan természetes kellene legyen, mint az, hogy mesélni is szoktak az óvónők.

És arról még nem is beszéltünk, hogy a rendeletben új követelményként jelentkezik, hogy az óvoda a Kárpát-medencei magyar identitású óvodákkal is kapcsolatépítésre törekszik. Skandalum! Végül pedig „új elemként” azt is rögzítették a rendeletben (ami talán minden eddiginél természetesebb volt), hogy a pedagógiai programban le kell írni a magyar gyermekköltészet megismerését. Úgymint népmesék, bábozás, mondókák. Így folyik a totális magyar állam agymosása. Magyar mondókákkal…

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom