Lovas István

Vélemény és vita

Matolcsy-vád

Az amerikai képviseletek és Soros szimbiózisa

Matolcsy György MNB-elnök múlt szerdán a Parlamentben kijelentette, hogy 2014-ben egy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott "kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységet.

Lázár János a másnapi kor­mányinfón elmondta, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségéről van szó.

Mielőtt továbblépnénk, egy morális kérdést kell tisztázni.

Balliberális hangadóink sűrűn és nagyon helyesen hangoztatják, hogy konfliktusos esetekben erkölcsi kötelesség a gyengébb pártját fogni.

Így például a romák kontra magyar társadalom vagy romák kontra kormány esetében az előbbiekét, figyelmeztetnek.

Hogy ennek milyen gyakorlati lerakódása van, azt intézzük el azzal, hogy vessünk egy pillantást a balliberális irányultságú szerkesztőségekben dolgozó vagy például az általuk kedvelt iskolákban tanuló cigányok arányszámára.

Egyértelmű, hogy e morális parancs alapján Matolcsy Györgyöt kell védeni a szuperhatalom Egyesült Államokkal szemben. Hogy a balliberális oldal éppen az ellenkezőjét teszi, nem lephet meg senkit, aki tudja, az az oldal minden esetben az általa az egyik pillanatban univerzálisan kimondott dogmát a másik pillanatban utilitariánusan felejti el, ha érdeke az ellenkezőjét kívánja.

Az MSZP, az egykori tömeggyilkos Szovjetunió hazai lakájrezsimjének utódpártja pénteken reggel közleményt adott ki, amelyben bejelenti, hogy feljelentést tesz „a Matolcsy által nyilvánosságra hozott puccskísérlet miatt”. Majd javasolja egy vizsgálóbizottság felállítását. Elfelejtve, hogy az ilyen vizsgálóbizottság elé nálunk nincs törvény a megjelenés kikényszerítésére. Mint ahogyan onnan távol maradtak a 4-es metró gigantikus sikkasztásai ügyében írt OLAF-jelentés nyomán felállított vizsgálóbizottság meghallgatásától pont azok, akik sárosabbak, mint egy ötven napja nem fürdőzött bölény.

E vizsgálóbizottságnak, áll a közleményben, meg kell vizsgálnia, hogy „Matolcsy György blődségeket beszélt, vagy valóban volt befolyásolási szándék. Ha Matolcsy igazat mond, tudnunk kell, melyik ország vett részt eben az összeesküvésben…”

Aha: „összeesküvés”, a bűvös szó. Amelyre visszatérünk.

Mint huszonhét éve szokás ilyen esetekben, azaz amikor viszály támad a magyar politikai közéletben jobb- és balliberális oldal között, az Egyesült Államok itteni nagykövetsége természetesen azonnal sietett az MSZP-félék pártját fogni. Amely pártot, akárcsak egykor az SZDSZ-t és a többi balliberális formációt, e misszió agyonszerette és agyonszereti a mai napig.

Richard Damstra, a nagykövetség szóvivője a Népszavának rohant nyilatkozni, hogy „Matolcsy úr kijelentései egyszerűen hiteltelenek”, hozzátéve, „az Egyesült Államok nem kísérelte meg a magyar kormány megdöntését 2014-ben vagy bármikor máskor, s nem találjuk hihetőnek, hogy bármely más NATO-tagállam erre kísérletet tett volna”.Ugyanez a lap balliberális társaihoz hasonlóan azonnal rávetette magát az „összeesküvés” témára, amelyről pénteki számában írt ezzel a címmel: „Összevissza esküvés”.

Ebben ez olvasható: „…képzeljük el, amint Barack Obama elnök, John Kerry külügyminiszter és John Brennan CIA-igazgató aggódó arccal arról beszélget, miként kéne megbuktatni a magyar kormányt és személy szerint Matolcsy Györgyöt, mondjuk egy Debrecenben kirobbantott lokális bankpánikkal”.

Hahaha, reagálnánk a mondatra, ha valójában nem történt volna meg az, amikor Obama a szíriai, iraki, afganisztáni és egyéb geopolitikai válságok során azon törte fejét, miként is lehetne leállítani a Hóman-szobor felállítását Magyarországon.

A mára visszatérve: a Klubrádió kérdése az volt, hogy egy „normális országban” maradhatna-e jegybankelnök Matolcsy. Az, hogy a magyar aranykészletet elkótyavetyélő Surányi és az alapkamatot a spekulánsok tapsikolására az égbe hajtó Simor maradhatott volna-e jegybankelnök egy „normális” országban, egészen más kérdés.

De nézzük az „összeesküvés” varázsszót.

A múlt század hatvanas éveinek közepén az Egyesült Államokban erős kételkedés fogadta a Warren-bizottság azon állításait, hogy a magányos Lee Harvey Oswald volt egyedül felelős Kennedy elnök megöléséért, és terjedt a gyanú, hogy döntő pozícióban lévő amerikaiak szintén benne voltak a gyilkosságban.

A kármérséklés érdekében a CIA titkos memorandumot küldött minden helyi hivatalába, azokat kérve, hogy a velük kapcsolatban álló mé­diumokat felkérjék, tegyék nevetségessé és támadják meg az ilyen bírálókat, mint akik a összeesküvés-elméletek irracionális támogatói.

Ezt követően meglepő gyorsan a médiában pontosan ugyanilyen állítások jelentek meg. Majd a „konteó-hadművelet” elterjedt a teljes amerikai médiában, és ezt annyira sikeres elhárításnak ítélték, hogy a gyakorlat ma is folytatódik. Amit az a média gyakorol naponta, amely másként nem tud védekezni számára kínos tapasztalati tényekkel szemben, miközben óránként láttatja Putyin kezét mindenben, mintha az orosz elnök a világ minden részét lefedő csápjával terelné bolygónkat a végzet felé.

Ennyi bevezető után pedig jöjjenek a tények.

Matolcsy vádja mellett a magyar kormány elhatározott szándéka, hogy visszaszorítja George Soros, a világátformáló ambíciójú spekuláns itteni alapítványhálózatát. Arról a Sorosról van szó, aki véletlenül minden esetben színes forradalmak előidézésén dolgozott a világ oly sok országában, együttműködve az amerikai kormány olyan szervein keresztül is, mint a Nemzeti Demokrácia Alapítvány. Egyiptomtól Grúzián át Ukrajnáig.

Az Orbán-kormány eddig nem mondta ki, hogy Soros és a budapesti amerikai nagykövetség együttműködik, hiszen céljuk – egészen Trump elnökké választásáig – tökéletesen azonosak voltak nálunk is.

Az Egyesült Államokban az ügyben viszont a múlt héten jelentős áttörésre került sor: az amerikai kongresszus egyik republikánus párti képviselője, Christopher Smith vezetésével vizsgálatot indított, hogy a szkopjei amerikai misszió milyen mértékben működött együtt Soros ottani szervezeteivel – így a kormányzati USAID-en keresztül – a konzervatív macedón kormány elleni akciókban és a macedóniai politika mélyreható befolyásolásában.

Mint már kiderült, e támogatásban a szkopjei amerikai kirendeltség részesedése kilencmillió dollár adófizetői pénz volt. Ennyit az összeesküvés-elméletek macedón változatáról.

Amihez még hozzá kell tenni: a kongresszusi vizsgálat folytatódik, és a magyar kormány igen jól tenné, ha Matolcsy György vádjának tételes alátámasztása érdekében felvenné a kapcsolatot Smith képviselővel, hogy a Soros–Obama-összjáték vizsgálatába vonják be Magyarországot is.