Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Lélekgyilkosok

Aprócska történet ez. Mondhatja bárki, hogy szóra sem érdemes, és igaza is van

Hiszen csak azt mutatja meg, micsoda elviselhetetlen, ócska gazemberekkel vagyunk kénytelenek együtt élni. Már ha kénytelenek vagyunk persze…

Még 15-én történt, hogy megrendezték Kaposváron „az év egyik legrangosabb magyarországi lovasversenyét” méghozzá a 27. alkalommal. Lássuk, miképpen számolt be erről a kormánypártinak nem tekinthető Index portál sportrovata, a Sport Géza:
„A 16 éves ifjabb Lázár Zoltán és Lacrima di Felicita nevű lovának sikerével ért véget a díjugrató Mesterek Tornája keretében a Turi József emlékére megrendezett versenyszám a kaposvári Pannon Lovas Akadémián vasárnap.

Négy nemzet 25 párosa szállt harcba, és ifjabb Lázár pályafutása eddigi egyik legnagyobb sikerét érte el. A világbajnok fogathajtó, Lázár Zoltán fia a jáki Fajka Dávidot és a kaposvári színekben szereplő Burucs Barnát előzte meg, írja az MTI.

Az év egyik legrangosabb magyarországi lovasversenyét immár 27. alkalommal rendezték meg a somogyi megyeszékhelyen, a legjobbak között több mint nyolcmillió forintot osztottak szét.

Mesterek Tornája, Nagydíj döntő, Turi József-emlékverseny:
1. ifj. Lázár Zoltán (Lázár Lovaspark SE, Lacrima di Felicita nevű lován)
0 hibapont - 42.00 másodperc
2. Fajka Dávid (Jáki LK, Leonardo H) 0 – 44.81
3. Burucs Barna (Lovas Akadémia SC Kaposvár, Sir Winston C)
4 - 40.18.”

És Sport Gézán kívül beszámolt még az eseményről – csak amit hevenyészve összeszedtem – az Origo, a Nemzeti Sport, a Hírözön, a Napi Hírek, az összes fellelhető, lósporttal foglalkozó szaklap és portál, valamint a közszolgálati televízió sportműsora.

És történetünk szempontjából ez utóbbi az érdekes. Ugyanis éppen ezen a napon indult az új műsorstruktúra, és erre volt ráállítva az összes revolver-honlap összes hivatásos gyalázkodója. Így természetesen a 444.hu is, és az egyik legnagyobb darab az emésztőgödörből, bizonyos Bede Márton. Nos,

Bede Márton így számolt be ifj. Lázár Zoltán győzelméről:
„Ifj. CBA Zoltán nyert valamit lovon, erről pedig be KELL számolnia a közmédiának.”
Ennyi. Az óriási betűkkel ordító mondat alatt maga Bede Márton kiábrándító képe látható, és következnek a kedves olvasók névtelenségbe burkolózó kommentárjai.

Egyik oldalon adott tehát egy 16 (!) éves srác, aki – édesapja nyomdokait követve – lovagol. És megnyer egy rangos, nemzetközi versenyt idehaza.

A másik oldalon pedig adott egy sikertelen, tehetségtelen, gyerektelen, ócska szarjankó, aki frusztrált, ócska és felesleges életét azzal tölti, hogy bárkit porba gyalázzon, aki vele ellentétben viszi valamire, mert valamiben kiváló.

Mert erről van szó. És persze arról, hogy ifj. Lázár Zoltán apja a Lázár fivérek egyike, akik szintúgy a magyar lovassport hírnevét öregbítik, ráadásul kormánypártiak, sőt, még a CBA üzletlánchoz is közük van. Ettől érzi magát feljogosítva Bede, hogy egy 16 éves gyereket meggyalázzon. Hogy elvegye a nevét, és CBA Zoltánnak titulálja. Hogy elvegye tőle a sikert, a teljesítményt és mindent, amiért ez a srác rengeteget dolgozik, csak azért, hogy a fiún keresztül rúghasson egyet az apjába, a Magyar Televízióba és persze a Fidesz–KDNP-be.

Csak úgy. Mert tényleg nem számít semmi sem. Mint odaát a HVG-nél, ahol a közszolgálati televízió cigány riporterével lehet szórakozni a származása miatt. Ahogy baloldali és liberális körökben meg lehet tenni ugyanezt Orbánnal is, természetesen.

És Bede mögött felsorakoznak a már emlegetett kedves olvasók, akik a névtelenség boldog homályában szabadjára engedik nyomorult és ocsmány lelkük minden szennyét. Csupa nyilas házmester, ávós verőlegény, aki csak az alkalomra vár. Ha ezeket el lehetne örökre tüntetni, szebb hely lenne a világ.

Lássuk csak, a teljesség igénye nélkül, mi következik a Bede-féle mocsok után:
Egy Guest álnevű nyomorult ezt tartja fontosnak megjegyezni:
„Nem mintha bármit is számítana, de az ő papája satu meleg, nem?”
Utána egy bitch please név mögött rejtőzködő és magát Brezsnyev képével álcázó gazember így vicceskedik: „nem, ez egy hángerien CSŐDÖR!”

Aztán jön franci81, nehogy Lázár Zoli édesanyja kimaradjon a jóból: „Ennek ki az anyja? kiszel? ilyen szemöldöktől magától leesik az akadály.” Felcsatlakozik sün úr is, imigyen: „ez kurrrvanagy!!! Papa meg a BadGirlzben csapatja széjjel magát :DDD.”

És így tovább, még hosszan és sokáig. Mert egy 16 éves gyerek megnyert egy lovasversenyt, és mert történetesen Lázárnak hívják.

Mondanunk sem kell, ezek az alakok természetesen nagy európainak tartják magukat, és reggeltől estig EU-zászlók alatt vonulgatva leszaroznak mindent, ami más, mint ők.

Tényleg mondjon valaki egy, csak egyetlenegy érvet, ami azt támasztja alá, hogy ezeket el kell viselni…
(P. S.: „Nem megengedett a másokat degradáló módon ábrázoló anyagok közzététele, valamint olyan felvételeké sem, amelyek valaki fizikai zaklatását mutatják be. Tilos a gyűlöletbeszéd, kivéve, ha azt valaki olyan formában idézi, hogy éppen a jelenségre szeretné felhívni a figyelmet.

A bűncselekményeket sem szabad dicsőíteni, viszont egy-egy jelenleg bűncselekménynek minősülő dolog legalizálása ellen szabad érvelni.” A HVG.hu híre a Facebook új szabályzatáról. Ennek alapján a 444.hu ma bezárható…)