Lovas István

Vélemény és vita

Kötelező csokoládékvóta

Kétféle minőséget gyártanak: egyet nyugat-európaiaknak, egyet pedig kelet-európaiaknak, kifejezetten az utóbbiak ízléséhez igazodva

Lapunk, a birtokába jutott bizalmas információk alapján tudatja: holnap, szeptember 13-án, szerdán 13 órakor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az unió helyzetéről meghirdetett beszéde helyett rendkívüli bejelentést tesz.

Egy magát megnevezni nem kívánó uniós tisztségviselő Juncker beszédének egy példányát is elküldte.

Ebből idézünk:

„Az Európai Bizottság örömmel állapítja meg, hogy miután a luxembourgi Európai Bíróság visszaverte a magyar és szlovák renitencia migránsügyi manifesztációját, most szabad az út, hogy első ízben tegyünk olyat, amire a világtörténelemben eddig nem volt példa. Eddig ugyanis csak a rosszat kellett rákényszeríteni bárkire, legyen az individuum, állami formáció vagy egyéb. Ezúttal a jónak történik a rákényszerítése. A migráció ugyanis kifejezetten jó, előnyös, pozitív dolog. Mivel nem akarom az időt húzni, engedjék meg, hogy csupán két, erre vonatkozó cikk címét idézzem a német sajtóból.

Mint azt a Die Zeit hetilap idén január 15-én írta: »Németország profitál abból, hogy a bevándorlók itt dolgoznak«, míg a Die Welt ugyanerről így címezte meg mondanivalóját tavaly május 13-án: »Így élénkítik a menekültek a német gazdaságot«.

Hosszan idézhetném a hasonló címeket a francia, olasz, svéd, spanyol és a többi tagország sajtójából. A lényeg: a migráció áldás!

Uniónkban vannak azonban egyes országok, amelyek mindezt nem ismerték fel. Vagyis azt, hogy mi nekik a jó, mi nem. Odáig merészkedtek, hogy a jó rájuk kényszerítésének ellenszegültek. Amiért kilátásba helyeztük nemcsak pénzügyi, de politikai büntetésüket is.

Aminek, mint említettem, immár vége: bírósági ítélet kötelezi őket a jó elfogadására.

Mivel a történelemben először a jó dolog kötelezővé tételével ilyen hatalmas sikereket értünk el, az Európai Bizottság elhatározta, hogy nem habozik és megteszi a következő, ehhez hasonló lépést.

Ezennel meghirdetem, hogy október elsejétől minden tagországnak lakosságarányosan mogyorós táblacsokoládé kvótát kell elfogadnia. A kvóta mennyiségéről az Európai Bizottság a következő napokban fog részleteket közölni.”

Lapunk nem csak a Juncker-beszéd másolatát szerezte meg, de felélesztette az 1996-ban elhunyt vak bolgár jósnőt, Baba Vangát, aki tollba mondta, hogy milyen reagálások követik Juncker elnök józan állapotban tett holnapi nyilatkozatát.

Azt jövendölte, hogy a Deutsche Wirtschafts Nachrichten nevű független német hírportál azt az értesülését fogja közölni, hogy a kötelező csokoládékvóta ügyében az Európai Bizottság zárt ajtók mögött előzetesen tárgyalt elsősorban a német Haribo és Storck csokoládégyárakkal. Megállapodtak abban is, hogy az eddigi gyakorlatuknak megfelelően kétféle minőséget gyártanak: egyet nyugat-euró­paiak­nak, egyet pedig kelet-európaiaknak, kifejezetten az utóbbiak ízléséhez igazodva, jóval kevesebb csokoládéval, drágábban árulva az ottani német és egyéb nyugat-európai multiláncokban.

Baba Vanga kristálygömbjét ezután a magyarországi liberális szférára összpontosította. Elmondta, annak egyik fő szócsöve, a Klubrádió a témában Balázs Pétert, a CEU tanárát, volt uniós biztost kérdezi majd meg, mi a véleménye az új Juncker-javaslatról.

Balázs Péter kijelenti: „Én ezt az Európai Unió további integrációja felé vezető föderatív út édes opciójának nevezném, amelyet minden tisztességes ember a magáénak tud vallani. Ugyanakkor rendkívül rossz előérzetem van, mert az Orbán-kormány a csokoládékvótát ugyanúgy visszautasíthatja, mint a szintén a magyar érdekeknek oly előnyös menekültkvótát.” A rádió ezután egy csokoládéfogyasztási szakértőt szólaltat meg, aki elmondja, szégyen, hogy Magyarországon a Közép-afrikai Köztársaságnál is alacsonyabb az egy főre jutó táblás mogyorós csokoládé fogyasztás, ami, hangsúlyozza majd, történelmi okokra vezethető vissza.

A 168 Óra, jövendölte Baba Vanga, még vészjóslóbban nyilatkozik majd. Szerinte e hetilap a fekete csokoládé visszautasítását olyan rasszista, indulati-gyűlöleti tettnek fogja minősíteni, ami a történelemnek még a feketénél is sötétebb korszakát idézi.

Ezután Baba Vangából már ömlött a jövő felfestésének festéke. Ilyeneket mondott: Szél Bernadett, a legmagyarországibb Magyarország miniszterelnök-jelöltje kijelentette, aki a csokoládékvótát visszautasítja, az igent mond Paks 2-re, beülve Putyin ölébe.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője közli, jövendölte Vanga néni, hogy a Brüsszelben e testületnél jelen lévő valamennyi demokratikus magyar képviselő kiáltványt írt alá, amelyben követeli az Európai Bizottságtól, hogy amennyiben Magyarország a javasolandó csokoládékvóta kétszeresét nem hajlandó elfogadni, indítsa meg a nukleáris opciót Orbán országa ellen, azaz függessze fel Magyarország szavazati jogát.

Budapesten eközben a Momentum tüntetésre szólít fel Orbán várható, a csokoládékvótát elutasító döntése ellen, amely szándékról az összes nagyobb nyugati médium terjedelmes helyszíni tudósításban számol be, megszólaltatva a Political Capitalt, Vásárhelyi Máriát és számos más patriótát.

A The New York Timesnak Szigetvári Viktor, a legkorszakváltóbb Együtt pártelnöke megjegyezte, a csokoládékvóta elutasítása a magyar kormány antiszemitizmusának újabb bizonyítéka, ugyanis utoljára Hitler volt az, aki nem szerette a csokoládét. Szabó Tímea a Die Weltnek mondja el azt, hogy igazi hazanőként (genderhelytelenül: hazafiként) minden magyar embert felszólít, támogassa Brüsszelt a kötelező csokoládékvóta ügyében és javasolja, minden magyar embernek napi két tábla mogyorós csokoládé legyen a kvótája.

Közben Berlinben és Párizsban bejelentették, Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök rendkívüli csokoládécsúcsot tartott Isonzónál. Elmondták, mivel információjuk szerint egyes kelet-európai uniós tagországok a számukra készült csokik eltérő ízére hivatkozva nem hajlandók szolidárisak lenni mogyoróscsokoládé-evésben az unió többi tagországával, ezért ezen tagországok a jövőben az unió pénzügyi támogatásában sem fognak részesedni, ugyanis az elutasítás egyet jelent Európa alapértékeinek elutasításával.

Baba Vanga ezután visszatért sírjába, miután bocsánatot kért, hogy ennyi ostobaságot vizionált.