Vélemény és vita

Hadházy zacskózik

Álláspont. Zacskózni sokféleképpen lehet. A csomagolásra használt eszközökre gondolunk, amelyeket a nem is olyan régi múltban rabok ragasztgattak a börtönökben

A mai Magyarország legnagyobb zacskózója Hadházy Ákos doktor. A zacskókirály – mint megbízhatatlan belső forrásból értesültünk – idegrohamai után gyakran kapja elő zsebéből a zacskóját, amelybe aztán arcát beletemetve nagyokat szuszog, így nyugtatván meg magát. Hiperventillál. Erre sokszor van szüksége, hiszen az ideges állatorvos-politikus egyre többször bonyolódik nehéz helyzetekbe.

Először is, ő a pártja ökle, legalábbis az volt megsemmisítő vereségükig. Vádol, rágalmaz, becsületsért, arca vörös, remeg a szája széle, rövidke szakálla felháborodva karcolja a levegőt: aki pedig azt állítja, hogy azt mondtam, amit mondok, feljelentem. És Hadházy feljelent. Például kikéri magának, hogy ő maga mentális mélyszegénységben leledző lényféle, akitől nem telik többre. Ő az az állatorvos, aki maga az állatorvosi ló, a nyomorult magyar ellenzék minden baját demonstráló beteg ló. Kisszerű, összeférhetetlen, mindent és mindenkit eláruló, a népét feljelentő, tudálékos, gyűlölködő és rosszindulatú. Hadházy a magyar politika tinószemű véreb-kentaurja – ez utóbbi mondatért egyébként büntetőpert kezdeményezett, amit a bíróság egy hallatlanul elegáns és okos indoklással megszüntetett. Ha nem így lett volna, Hadházyról újra le kellett volna írni helyreigazítás gyanánt, hogy nem annyira hülye, mint amennyit a fenti mondat sejtet.

Sokkal idiótább ennél. Csúfosan leszerepelt a választáson, egyre zavarodottabban firgett-forgott az új helyzetben, lemond, felmond, csalt a győztes, kilép, beül, nem ül be a parlamentbe, esküszik, nem esküszik, ám a képviselői mandátum mostanában igencsak kell neki.

Miért is? „Az a mentelmi jog vagy az a státusz, amit egy parlamenti képviselői hely jelent, ez védi, vagy mennyire védi az embert. Engedtessék meg, négy gyerekem van, ezt is el kell mondani” – nyilatkozta Hadházy a HírTV-nek.

Meg sunyisága is van a lódoktornak, számító, kicsinyes, gyáva sakkozása a politika tábláján, ahol szerényen parasztnak mutatja magát. Igen ám, de a reszkető állú álpolitikus még csak az sem lehet, hiszen még mindig fonja a farát, akinek nincs mandátuma és esküje, az a legalacsonyabb értékű sakkfiguraként nem kerülhet föl a táblára.

Hadházy Ákos tehát arra készül, hogy mégis felveszi a mandátumát, és emögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást – mondta a fideszes Halász János, miután kiderült, Hadházyék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját. Szerinte dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak átjátszani magyar földeket közel nyolcszázmillió forint értékben. A felettébb gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az ügyészségnél.

Lehet sikítozni, reszketni, óbégatni, hogy itt az orbáni megtorlás. A miniszterelnök a választások előtt azt mondta, eljön a politikai, erkölcsi és jogi elégtétel ideje is.

Igen, itt van. Nem a bosszú, nem a megtorlás és nem a kárörvendő vigyorgások jellemzik, hanem a minden emberben, akár ebben a szerencsétlen Hadházyban is ott élő igazságvágy érvényre juttatása. Az persze más kérdés, hogy a Hadházyak hazug és gonosz világlátása ezt sokak számára nem teszi világossá. A mindenkori helyezkedők, a számító senkiháziak a semmi sötétjében érzik jól magukat.

Fújják a zacskójukat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom