Nagy Ervin

Vélemény és vita

Gyűjtők, gyűjtögetők

Az egymillió szavazat, amelyet hét tagállamból kell összegyűjteniük, bizonyos százalékos arányában megosztva a lakosság számával valószínűleg összejön.

Lenne egy szerény javaslatom. Kopogjunk be az Európai Bizottság díszes ajtaján, hívjuk oda a sajtót, majd kezdeményezzünk aláírásgyűjtést a baljós előjelű ügyeket képviselő Európai Humanista Föderáció betiltásáért és az ateisták ténykedése ellen. Aztán fussunk el, bújjunk meg, és várjuk ki, amíg összejön az a bizonyos egymillió aláírás. Csak úgy magától, hisz biztos van ennyi európai polgár, aki nem ért egyet a Soros által támogatott, az egyházak ellen harcot hirdető, nyíltan szélsőbalos mozgalom tevékenységével. Bosszúból. Brahiból! Mert ők is ezt tették. Csak éppen a magyar kormány 2010 óta tartó intézkedései miatt. És persze azt is kérték, hogy végre vonják meg Magyarország szavazati jogát az uniós testületekben, mert nem bánnak tisztességesen a bevándorlókkal, meg egyébként is…

Sajnos mindez tényleg megtörtént, megtörténhetett valahol Európában. A bizottság ugyanis elfogadta azt a Magyarország elleni álpolgári kezdeményezést, amelyet az Európai Humanista Föderáció indított. Tehát a szélsőbalos és -liberális, ateista nézetű szervezetek hivatalosan is elkezdhetik az aláírásgyűjtést az Orbán-kormány ellen, aminek végpontja az unió elhíresült, de valójában sohasem alkalmazott hetedik cikkelye alapján való szavazatmegvonás lenne.

A kezdeményező szervezetnek egyébként majdnem minden tagállamban van valamilyen „leányvállalata”. A legtöbbet valamelyik, Soros György által létrehozott alapítvány pénzeli. Az önmagát humanista elvekkel felékesítő mozgalom által képviselt ügyek között találhatjuk például a homoszexuális párok gyermekvállalási jogának elérését, az abortusz lehetőségének megkönnyítését, vagy az ateisták jogainak kibővítését is. Az utóbbiban komoly sikereket is elértek már. Az Európai Bizottság szegénység elleni konzultációjára ugyanis, amelyen 2006 óta a történelmi egyházak vesznek részt, sikerült ateista szólamokkal rácsatlakozniuk néhány évvel ezelőtt. A szervezet mostani vezetője az a Pierre Galand, aki a szélsőbalos belga szocialista párt tagja, illetve foglalkozása szerint tanácsadója. Az aláírást kezdeményezők belgiumi tagszervezetének elnöke pedig az a Henri Bartholomeeusen, aki 2005 és 2008 között a Grand Orient Belgium nevű szabadkőműves-társaság nagymestere volt, 2012-ben pedig aláírt egy Orbán Viktornak címzett, az abortusz költségvetési támogatását követelő nyílt levelet. Igen, ez az, amit a Soros által pénzelt Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) fogalmazott meg. És akkor megvan a magyar vonatkozása is kezdeményezésnek!

Az egész ügyben mégsem a szereplők álpolgári maskarájának lerántása a legérdekesebb. Sokkalta inkább a bizottság viselkedése. Az aláírásgyűjtés kezdeményezését ugyanis aznap tárgyalták, amikor hivatali kötelességei miatt a magyar biztos, Navracsics Tibor nem tudott jelen lenni. Jó, rendben van, hogy a biztos nem a nemzetet, hanem egy ügycsoportot képvisel, de akkor is furcsa! A bizottság ráadásul álságos magyarázatot adott a történet komolyságát firtató sajtónak. Azt nyilatkozták, hogy csupán a formai követelményeket vizsgálták, a tartalmi részét nem.

Nos, ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy akkor lehet kezdeményezni azt is, hogy minden magyar ember csókolja meg a belga ateisták talpát? Vajon ez megfelel-e a formai követelményeknek úgy, hogy a bizottság nem lenne tekintettel a tartalomra?

Az egymillió szavazat, amelyet hét tagállamból kell összegyűjteniük, bizonyos százalékos arányában megosztva a lakosság számával (például Magyarországról mindössze tizenötezer szignóról van szó), valószínűleg összejön. Hisz ez nem sok az unió viszonylatában, ráadásul egy évük van rá. De azután szükség lesz először is a bizottság megerősítésére (itt már tartalmi kérdéseket is vizsgálnak), amit majd az államfőket tömörítő tanács követ. Ezen pedig aligha megy végig egy ilyesfajta kérelem. Arra azonban jó lesz, hogy a hazai huhogók el tudják mondani országnak-világnak, hogy lám csak, egy uniós polgári kezdeményezés is született már az Orbán-kormányzat politikájának ellenében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom