Nagy Ervin

Vélemény és vita

Frontex és egyéb nyalánkságok

A képmutatás csimborasszója az az evolúció, amelyen a szocialisták és dékások végigmentek

A bevándorlás csak álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot a magyarok kivándorlása jelenti… Emlékszünk még, ugye? A kívül-belül egyre inkább Lendvai Ildikóra emlékeztető Kunhalmi Ágnes klasszikus mondata hangzott imigyen 2015-ben. Csak idézzük kérem néhanap – meg ne feledkezzünk róla.
A képmutatás csimborasszója az a fajta politikai evolúció, amelyen a szocialisták és haragos testvéreik, elvtársaik, azaz a dékások végigmentek. Ám most már könnyebb dolguk lesz, hisz az európai balliberális politikusok is egyre többet tesznek azért, hogy elfelejtsük a múltat. Hogy ők is Európa védelmezőinek tűnjenek. Persze, nemsokára választások lesznek, így érthető. Az unió parlamentjének összetétele és az ebből fakadó politikai irányvonala most a tét.

De nézzük csak meg, miként lettek a kerítésvágó, migránsbarát, willkommenskultur terjesztőiből a külső határok felkent védelmezői. Bármilyen furcsa is, az európai polgárnak vannak valós tapasztalatai. Nem vakítja el a jólét annyira, hogy ne lássa az utcán bandázó, erőszakos és félelmet keltő, számtalan és felismerhetetlen nációjú és identitású tömeget. Nem felejtett el olvasni és hallani, hogy lássa és hallja a médiában egyre jobban csöpögő híreket az erőszakról, a bántalmazásokról, a jellemző bűnesetekről. Nem olyan ostoba, hogy ne fogná fel azt, ami körülötte történik. Hiába, a valóság érzékelésének képességét csupán néhány európai politikus vesztette el. Ám hatalmuk ez idáig túl nagy volt, így mindig tovább tudtak lépni a problémákon.

Ma viszont az európai nagyvárosok egyre inkább hasonlítanak Henryk Sienkiewicz Quo vadis című regényében ábrázolt, a bukás előtt álló ókori Rómára. Így: „Vinicius régen nem volt már a városban, most hát bizonyos kíváncsisággal nézte ezt a rajzó tömeget, meg ezt a Forum Romanumot, amely a világ hullámai fölött uralkodott, de ugyanakkor úgy elárasztották a világ hullámai, hogy Petronius, mintegy társa gondolatát kitalálva, megjegyezte: a quirisek fészke – quirisek nélkül. S valóban, a helybeli elem szinte elveszett ebben a mindenféle és -fajta népségből álló tömegben.”

Ezt tapasztalja most az európai polgár is. És bármilyen furcsa, biztonságot akar. No meg szavazni is fog.
Mit tesz erre az eddig hatalmon lévő balliberális elit? Kitalálja, hogy a Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) javára mondjanak le a tagállamok a határvédelemről. Ami igazi parasztvakítás. (Nem sértve meg ezzel a szóval európai polgárait!) Hisz a terv nem arról szól, hogy az unió valóban megvédje a határait, hanem arról, hogyan lehet az illegális migrációt legálissá tenni úgy, hogy közben tovább csorbuljon a nemzetek szuverenitása. És ami ennél lényegesebb, hogy az európai parlamenti választások előtt az egész káoszért felelős politikusok visszaszerezzenek némi népszerűséget. Mert az időközben elfogyott.

Így nem csodálkozhatunk azon sem, hogy a bevándorlást egykor álproblémának tartó magyar ellenzék is támogatja a Frontex jogköreinek növelését. Pedig, ne felejtsük el, az egész cécó csupán álprobléma, amit a Fidesz kreált! Nyilván… Orbán Viktor szólt a tanácsadóinak 2015-ben, hogy találjanak már ki valami marketingszöveget, mert a gazdasági növekedés kevés lesz. Erre kiötlötték, hogy növekszik a migráció. És lőn! Lett probléma. Mi pedig most jöttünk le a falvédőről, ha mindezt elhisszük és elfelejtjük.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom