Dippold Pál

Vélemény és vita

Fikahuszárok

Annyira azért nem butultak el a magyar emberek, mint amennyire a magyar szocialisták gondolják.

Márpedig valamiféle elképzelésük mindenképpen lehet erről az egyre szánalmasabban magamutogató álbaloldaliaknak, mert nem múlik el nap anélkül, hogy mindenféle ostoba nyilatkozatban, kiáltványban, közleményben ne adnák a világ tudtára, hogy szerintük mi a helyes Magyarországon, és miért kártékonyak a kormánypártok. Azok, akik a Fidesz-kormányzás előtti években gazdaságilag és erkölcsileg tönkretették hazánkat, loptak, csaltak, hazudtak, de még 2006-ban a saját népükre is rátámadtak gyilkos indulataikkal, most okoskodnak. A törpepárt igazságot és észt oszt: „Balog Zoltán és a Fidesz szerint 2015-ben mindenki előrelépett. A baj csak az, hogy a Fidesz nem érzékelte: rengeteg ember már a szakadék szélén állt.”

Általános, azonnal cáfolható állítás. Mert hiszen a gazdasági növekedés adatai, a mind nagyobb vásárlókedv éppen a szocialista víziók ellenkezőjéről tanúskodik. Miközben a kormány minden arra érdemes férfinak és nőnek lényegében hatalmas hozományt ad, a három gyereket vállalók, ugye, tízmillió forintot kapnak, ebből azért az eddigieknél magabiztosabban neki lehet vágni az életnek, a lúdtalpas fikahuszárok és aszott szüfrazsett partnereik pedig fanyalognak. Hogy ez így nem jó, úgy nem jó, sérti az emberi méltóságot, nekik senki ne mondja meg, mikor és miért csináljanak gyereket. A gyerek amúgy is akadályozza szabadságuk teljes kibontakoztatását, valójában nem is kellenének ide gyerekek, csak ordítanak meg beszarnak, nem hagyják aludni a baloldali embert, nem csoda, hogy a szakadék jut az eszükbe: le a Taigetoszról minddel.

Az a szocialista párt, amelyik a magyar nemzettől ellopott javakra épül, amelyik, amikor tehette, eladósította, nyomorulttá tette népét, most mocskos sandasággal vádol: „Amíg a milliárdos fideszesek Ibizán mulatnak vagy luxusvilláikban több millió forintból karácsonyoznak, a dolgozó magyar emberek nélkülöznek. ” Amúgy csak tessék így folytatni. Az a néhány száz megtéveszthető szerencsétlen, aki felül az ilyen lózungoknak, bizonyára örül. A józan többség azonban erősen szánakozik a törpepárt óriási erőlködésein.