Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Fatva

Álláspont. Gyakorolnak a liberálisok azokra az időkre, amikor majd a saría lesz a törvény.

Persze ők igazából mindig a saríát alkalmazták azokkal szemben, akik merészeltek mást gondolni, mint ők.

Kiközösítés, megbélyegzés, könyörtelenség, inszinuáció, nyilvános verbális és morális megsemmisítés – ezekből áll az eszköztáruk mindazokkal szemben, akik nem ők, akik nincsenek benne a brancsban.

Most a szegedi egyetem kancellárja került célkeresztbe, aki –, hogy óvja a rá bízott egyetemet – lemondott, még mielőtt heteken át tartó nyilvános kínzásnak lett volna kitéve, intézményével együtt.

Hogy mi volt a bűne a kancellárnak?

Megosztott a Facebook-profilján egy képet. A kép feltehetőleg Lengyelországból indult.

A képen egy meztelen nőkkel zsúfolásig teli csónak látható a tengeren, a felirat pedig így szól: „VÉGRE NORMÁLIS BEVÁNDORLÓK”.

Lehetne most elemezgetni a képet magát (a csajok jók rajta!), meg a feliratot, s hogy ízléses-e az ilyesmi – de nem elemezgetem. Mert nem érdekel.

Egyetlen dolog érdekel: Lehet-e viccelődni a bevándorlókkal?

A válasz tömör és világos: Lehet.

Hogy tetszik-e az ilyesféle viccelődés mindenkinek, nos, ez teljesen másodlagos kérdés. S azóta másodlagos ez a kérdés, amióta a Charlie Hebdo-gyilkosság kapcsán ki lett mondva a liberális verdikt: Mindennel lehet viccelődni, Mohamed prófétával éppúgy, mint Jézussal, és kigúnyolható mindenki hite, vallása, meggyőződése, mert ez része a szólás- és minden egyéb szabadságnak. Ettől Európa Európa, blablabla.

Nos, akkor lehet viccelődni a migránsokon is.

Ráadásul a szóban forgó viccelődés nem is sértő igazán, sőt. Benne van az európai „őslakosok” véleménye erről az egész elmebajról.

Igen, az európai őslakosok jobban örülnének, ha brutál jó, meztelen csajokkal jól megpakolt csónakok érkeznének a görög partokhoz, arabok, afgánok, pakik meg bangladesiek milliói helyett. (A maradék hetvenöt országot, ahonnét özönölnek, most nem sorolnám fel…)

Sok gondolkodni való nincs ezen.

De most más a helyzet.

A liberális kánon most éppen azt vallja, hogy az Európába özönlő milliók mind-mind szenvedő szentek, „menekültek”, „kétségbeesett gyermekek és asszonyok”, úgyhogy a viccelődés tilos.

Aki pedig mégis viccel, megnézheti magát.

Arra kimondják a fatvát.

Úgyhogy a szegedi egyetem kancellárja úgy érezte, muszáj lemondania.

Helytelenül cselekedett. Ezért egyáltalán nem kellett volna lemondania, és javaslom, hogy az illetékesek –, ha ez még lehetséges egyáltalán – ne is fogadják el a lemondását. Semmi értelme úgy tennünk, mintha elfogadnánk a liberális kivégzőosztagok játékszabályait. Ugyanis nem fogadjuk el. És ha van valami haszna a mostani helyzetnek, az az, hogy Európa-szerte kezd rádöbbenni mindenki: nem vagyunk hajlandók elfogadni a liberális kivégzőosztagok játékszabályait! Ez a felismerés pedig az első, és talán legfontosabb lépés a normális élet, és az igazi, emberhez méltó szabadság felé.

(P. S.: Erre emlékeznek még?

„A Magyar Filmművészek Szövetségének Elnöksége mélyen elítéli László Petrát, tettére nincs magyarázat és bocsánat.

Mi mindannyian felesküdtünk arra, hogy kameránkat az emberek szolgálatába állítjuk, hogy az élet jobbá és emberségessé tételért használjuk és minden erőnkkel az emberi méltóság védelmét szolgáljuk.

Ez az eskü kötelez mindannyiunkat!

László Petra szégyent hozott szakmánkra, az egész magyar mozgóképes társadalomra és országunkra.

Nincs helye közöttünk.

A Magyar Filmművészek Szövetségének nevében,

Tarr Béla

elnök”

Ez a jellemző az elmebetegek „liberalizmusára” és mélységes gonoszságára. Mi az, hogy nincs bocsánat? Mi az, hogy Tarr Béla nem bocsát meg? Kicsoda vagy te, Tarr Béla? Te vagy az igazságosztó isten? Vagy csak egy komplexusos sutyerák vagy, aki istennek képzeli magát…

A válasz benne reszket a kérdésben.

Mi, keresztény európaiak pedig, meghallva a bocsánatkérést, megbocsátunk a megrúgott fiúért és kislányért. Mert Európa például ettől Európa. Azzal viszont nem nekünk van dolgunk, ami azóta kiderült: László Petra egy al-kaidás terroristát NEM gáncsolt el…)

 

Bayer Zsolt: FatvaGyakorolnak a liberálisok azokra az időkre, amikor majd a saría lesz a törvény - Persze ők igazából...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. szeptember 29.