Csizmadia László

Vélemény és vita

Egyívásúak

A hatalom visszaszerzéséért vagy újonnan történő megszerzéséért az ellenzéki pártok, ideértve a Jobbikot is, azonos módszerekkel operálnak

Gyurcsány Ferenc 2006-os önvallomása arról, hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este”, történelmi léptékben alapozta meg az MSZP megítélését, tágra nyitotta a magyar emberek szemét. A szocliberális kormányzás hosszas kínlódás után 2010-ben megbukott. Nagy árat fize­ttünk. A korrupciós ügyletek bajnokai ezután rövid ideig visszahúzódtak rókalyukaikba, számolgatva a népük megnyúzásából származó gazdagodásuk eredményét. Sajnos folytathatták luxuséletüket, és azt remélik, hogy az emberek elfelejtik a hazát elárulók, offshore lovagok, pártpénztárosok, rabló privatizálók társadalomellenes bűneit. A 2018-as országgyűlési választásokra ismét megjelentek, ám visszatérésük csak akkor lenne lehetséges, ha elfelednénk a súlyos sebeket okozó ostorcsapásaikat.

A hatalom visszaszerzéséért vagy újonnan történő megszerzéséért az ellenzéki pártok, ideértve a Jobbikot is, azonos módszerekkel operálnak. Megpróbálják a legitim kormányzással működtetett, a jogállamiságot biztosító állami intézményrendszert hazugságokkal, képtelen, nem bizonyított állításokkal lejáratni. Céljaikhoz szükségessé vált a társadalom összetartó többségének megtámadása, a mai politikai és gazdasági eredményességgel elégedettek elbizonytalanítása.

Példaként felmutatható a Jobbik, ami maga körül forgolódva, szédülten és identitását sutba dobva legfőbb ellenségének a CÖF–CÖKA-t tekinti. Céljainak elérésére Szávay Istvánt, egy, a pártjában is lefokozott egoista figurát nevezett ki ak­ciós kapitánynak. A Jobbik nap, mint nap érzi a valódi civilek támogatásának hiányát, téves elképzeléseinek megvalósítását csak ígérgetéssel és Júdás-pénzek csalijával, valamint önmaga eladásából tudja pislákolva életben tartani.

A CÖF–CÖKA ezzel szemben az a civil szervezet, amely élvezi a nemzeti érzelmű polgári társadalom kitartó partnerségét. Több ezer közösség figyeli mondanivalóinkat, elfogadja szolgáltatásainkat, tiszteli elkötelezettségünket, hűségünket, eredeti identitásunk őrzését. Mozgalmunk nem kérészéletű, a pártok versenyében közvetlen nem veszünk részt. Ugyanakkor élünk a szólás és véleménynyilvánítás szabadságával. Konstruktív hozzáállással, a közjót szem előtt tartva, a közhasznúság útján közlekedünk.

Szávay képviselő úr, mint kinevezett naszádkapitány, az elszabadult hajóágyúk kezelőjévé vált, miközben a CÖF–CÖKA-ra céloz, a levegőbe lő, találatainak száma nulla. A lőszerek egy része azonban saját hajóján robban, jelentős károkat okozva a személyi és felszerelési állományban. Tízes körnek látja a CÖF–CÖKA 2016 végén megjelentetett, Gy. F.-et és Vonát „Egymásra találtak” feliratú plakátjának háttérfinanszírozását. Kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy az MVM mint állami vállalat támogatta a plakátok megjelentetését. Sorra bukja el téves, saját módszereikre alapozott feltételezéseit.

Pár héten belül – állításával szemben – kiderült, hogy a CÖF–CÖKA megalakulása óta nem kapott állami támogatást minisztériumoktól, azok intézményeitől, a NEA-tól, és az NKA-tól sem. Ennyi hendikep józan embernek már elég lenne, és fejét lehajtva kérne bocsánatot a rágalmazásokért. Őt azonban más fából faragták. Politikai kultúrát és etikát nem ismerve, önös érde­keit szolgálva pályázik ismét a Jobbik felső vezetésébe.

Tényként állapítsuk meg, hogy az MVM, társadalmi felelősségét átérezve, az ügyészség megállapítása szerint is a törvényi előírások betartásával cselekedett, amikor a CÖF missziója mellé állt. Érdemes összevetni ezt a missziót a Jobbik kizárólagosan közpénzből történő munkálkodásával. Reklámoztuk, reklámozzuk a közjóért tevékenykedő, körülbelül hatvanötezer civil szervezet támogatási lehetőségét, a polgárok jövedelemadójának egyszázalékos felajánlását serkentve. Segítséget nyújtunk a falusi kistermelői közösségek alapításához, ezzel párhuzamosan a családi és kisvállalkozások létrejöttéhez. Munkálkodunk a rövid élelmiszerláncok gyakorlati megvalósításán a helyben fogyasztás érdekében. Kiemelten kezeljük a gyermekek korszerű táplálkozásának feladatrendszerét, táplálkozásbiológiailag komplettált ételek technológiai és receptúraleírásait adjuk közre, gasztronómiai bemutatókkal járjuk az országot. A közkonyhák számára kiírt pályázatokhoz önkéntes munkával szakmai segítséget nyújtunk. Az önkormányzati konyhák második műszakjának bevezetéséhez, gyorsfagyasztott egészséges élelmiszerek előállításához piaci lehetőséget teremtünk a magyar üzletláncok készséges közreműködését biztosító stratégiai szerződésekkel. Az önkormányzati konyhák második műszakos, gyorsfagyasztott élelmiszer termelésével nemcsak bevételekhez juttatjuk az intézményeket, hanem helyben új munkahelyeket is teremtünk.

A szellemi honvédőktől kapott megbízásunk szerint lengyel és civil közösségekkel szervezzük az euró­pai uniós szellemi honvédelmi mozgalmat. A nemzetben gondolkodó polgárok számára a civilitikát megalapozó szimpóziumot tartunk, remélve, hogy 2018-ban megalapíthatjuk az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácsot.

Az MVM-el kötött szerződésünkön túl havonta működtetjük civil akadémiánkat, segítjük CÖF-klubjaink működését, partner civil­jeink hangját felerősítve üzeneteket juttatunk el az uniós intézményrendszerhez, nem feledkezünk el karitatív feladatainkról, adományokat gyűjtünk jótékonysági cselekedeteinkhez, kiemelten kezeljük a bölcsődék, óvodák és iskolák támogatását.

Nézzük, mit tesz a Jobbik közpénzekből fenntartott pártja, onnan fizetett pártvezetőik és országgyűlési képviselőik! Jobbikos pártalapítványukból pártpolitikájuk szolgálatát végző alapítványokat támogatnak, példaként lehet említeni a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványt, amely – szemben az SZPMA-tól 2015-ben nekünk nyújtott negyvenmilliós támogatással – 105 millió forintot adott át a jobbikos pártvezetők által megszállt kuratórium vezette társaságnak, amely többek között az N1 Tv-n és más egyesületeken keresztül a kormány megdöntését tekinti fő feladatának. Mostanra egyértelművé vált mindenki számára: tekintve, hogy valójában nem bírnak jelentős civil támogatással, pártjukat egy oligarcha irányítása alá helyezték, és sarki plakátokért feladták eredeti elképzeléseiket. A szinte már kofák módjára végrehajtott piaci üzletelésük egyenesen felveti az adóelkerülés, a tiltott pártfinanszírozás és akár a versenyjogi szabályok megsértésének lehetőségét, illetve erősíti a mindezekkel kapcsolatos gyanút.

Nem túlzás emellett kimondani, hogy a nemzettudatuk egész egyszerűen kisiklott, hiszen az elmúlt időszakban nem álltak ki az Európai Bizottság által erőltetett kötelező kvóták elutasítása mellett. Euro­szkeptikus állásfoglalásuktól látványosan elfordulva szinte már Brüsszelnek ígérik az újkori illegális honfoglalók befogadását. Állapítsuk meg, hogy ez a Jobbik már régen nem az a Jobbik.

Remélem, elemzésem elérte az ismert „torpedójáték” célját, amelynek a lényege „talált, süllyedt”! Megerősítve látom a 2016-os plakátunk mondanivalóját, miszerint a hazudozás nagymesterei, Gy. F. és Vona egymásra találtak!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom