Kruppa Géza

Vélemény és vita

Csillaghullás

Az augusztusi csillaghullás káprázatos természeti jelenség, az idén már április nyolcadika után meg lehetett figyelni

Amikor sorra hunytak ki a haladó demokratikus ellenzék egén ragyogó csillagok. Például a sípolókat terelgető Együtt Juhászáé. Vagy a csalódás fénycsíkján tovatűnő duzzogó MoMa-elnöké, a mindent mindig mindenkinél jobban tudó Bokros Lajosé.

A Föld légkörébe érve napjainkban szabad szemmel is jól láthatóan pillanatok alatt olyan médiasztárok hamvadtak el, mint Ármány Olga és a Melyik Pártot Nem Pártoltam Még? Csintalan Sándor. Vannak viszont égitestek, amelyek elhalványulva is tovább próbálnak világítani az önkényuralomban őrlődő, fogyatkozó híveiknek. Az átkozódó balliberális oldalnak afféle esthajnalcsillagként fenn hunyorogva a helyes irányt Böszme Gyurcsány Ferenc mutatná, de maga sem találja. Mert valamiféle magasztos cél kijelölése helyett továbbra is csupán lárifárikra futja. Legutóbb a Facebookon tűnt fel egy „Add nekem a napijegyed, Feri!”-akcióval. Aki az üzenetet az interneten eljuttatta hozzá, esélye lehetett a Sziget Fesztivál katlanjába egy ingyenes belépőre. Nyughatatlan Feri ezzel a cukros bácsis fortéllyal próbált a DK élemedett korú szavazóinak táborába fiatalokat csábítani. Ők azonban potyajeggyel a zsebükben csak önfeledten csápoltak.

Sajnálatos módon az ellenzéknek nincs érkezése az égi jelek értelmezésére, továbbra is azt az összekarcolt lemezt teszi fel, amelynek sercegése a mélyrepülését előidézte. Minden fantázia nélkül, eszelősen hajtogatja, hogy itt emésztődünk a tomboló diktatúra siralomvölgyében. Miközben például az ELTE társadalomtudósainak legfrissebb kutatási eredménye szerint – szemben a közhiedelemmel – nem is borúlátó a magyar nép.Az emberek boldogságszintje évek óta emelkedik, az idén is elégedettebbek, mint akár 2017-ben. A felmérésből kiderül, hogy jobban érzik magukat a bőrükben, akik ügyesebben kezelik a stresszhelyzeteket, pozitívra vannak hangszerelve, és általában falun vagy kisvárosban élnek. A legtöbb örömben pedig a nagycsaládosok részesülnek. (A szeretet örömforrás.)

A népi babona szerint, aki hullócsillagot lát, és kíván valamit, az hamarosan be is teljesedik. A gyűlölet diktálta vágyaknál azonban a varázslat a visszájára fordulhat. Ezért a balliberális véleményvezérek óvakodhatnának kormánybuktató álomba ringatni magukat. Ébredéskor meglátva, hogy mostanság a Fidesz támogatottsága magasabb, mint volt – 53 százalékon áll –, nem elég falhoz vágni a vekkert. Dühöngés, pocskondiázás, mások hibáztatása helyett ideje lenne végre leszállni a nem létező magas lóról. Ellenkező esetben 2022-ben ismét akkora lórúgást kaphatnak az arcukba, hogy az asztrológusok előrejelzése szerint attól majd fényes nappal is biztosan csillagokat látnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom