Vélemény és vita

Csepel 2009

Pontosan tíz évvel ezelőtt, 2009. január 7-én délután több lövés dördült el a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola egyik kis irodájában

Az egész országot megrázó, kivégzésszerű gyilkosság során a sikkasztásaival lebukó gazdasági igazgató felbujtására az intézmény gondnoka hidegvérrel lelőtte az intézmény vezetőjét és egyik fiatal tanárát. A gyilkosságra régóta készülő tettesek azonban gyorsan lebuktak, az ártatlanul lelőtt fiatal tanár ruhája alatt elrejtett diktafon mindent rögzített, ráadásul a gyilkos saját magát is meglőtte, vérnyomokat hagyva maga után. A felbujtó gazdasági igazgató, az ifjúszocialista Deme Gábor miniszteri, sőt miniszterelnöki álmokat dédelgetett, egy fotón még Gyurcsány Ferenccel is együtt pózolt.

A lelőtt intézményvezető, Takács József egyben a helyi MSZP frakcióvezetője is volt. A tettesek a tárgyalásokon magukat mentegették, de a diktafon által rögzített felvétel egyértelmű bizonyítékként szolgált. Ugyanakkor annyira szörnyű volt, hogy a hatóságok és a bíróság nem is tárta a nyilvánosság elé.
A két gyilkos valószínűleg soha nem szabadul a rácsok mögül, Kun Tamást jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték, a felbujtó és tettestárs Deme 2045-ben szabadulhatna feltételesen. Esete a hatalomvágytól fűtött féltehetségű ember egyik szomorú pélsdája. Élet-halál ura akart lenni az iskolában, büntetett és jutalmazott, csak kevesen szerették, inkább féltek tőle. De csak egy embert tudott magához kötni, a gyilkos Kun Tamást, aki pincsikutyaként követte és teljesítette parancsait. Sajnos a legsúlyosabbat is, hogy ártatlan embereket lőjön le. Tíz év telt el a csepeli kettős gyilkosság óta, amelynek semmi értelme sem volt, senki hasznára nem vált. Csak fájdalom maradt utána meg a kérdések.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom