Dippold Pál

Vélemény és vita

Búvárszocialista

Álláspont. A nemes, igazi küzdelmeket jelentő vízi versenyek árnyékában, már ha a víznek lehet árnyéka, ott zsizsegtek az úgynevezett ellenzékiek

A világ két hétig figyelt Magyarországra. A FINA világbajnokság megmutatta, hogy sok minden más mellett elsőrangú szervezettségű, sikeres, vidám és biztonságos rendezvényt is tudunk szervezni. Ahol nem mellesleg szép számban szedték össze sportolóink a nemesfém érméket. Ezüstöt legtöbbet. Talán jó is ez így, mert a valódi vízből a politikába átúszva kitűnően tudjuk igazolni a szólást: nem mind arany, ami fénylik. Az egyre reménytelenebb ellenzéki siratókórus például, bármennyire is fényezi magát, a nagyvilág előtt nem tudja magát arannyá dörzsölni. Magyarországon alumínium- és műanyag ellenzék van.

A nemes, igazi küzdelmeket jelentő vízi versenyek árnyékában, már ha a víznek lehet árnyéka, ott zsizsegtek az úgynevezett ellenzékiek. Legfőbb ügyük a szegedi gólem, Botka László 168 Órában megjelent interjúja volt. Ebben a szocialisták miniszterelnök-jelöltje mindenkit ki- és leoszt. Saját párttársait sem kíméli, némelyeket a kormánypártok ügynökeinek minősít, és a nehéz léptű Botka fenyegetőzik: tűzzel-vassal kiírtja a kollaboránsokat a szocialista pártból. Az egyébként nem túl érdekes interjúban, ami alákérdezős, szolgalelkű stílusával a kommunizmus legszebb éveit idézi, Botka dübörögni akar, ám csak toporgásra futja ereje. Az olvasóban, azokban a milliókban legalábbis, akiket szinte mindennap lehülyéznek a baloldali véleményemberek, akik belerikácsolják a mikrofonokba, hogy nem normális ez az ország, hogy a milliók, akik a Fideszre szavaztak és minden közvélemény-kutatási adat szerint ezt a szokásukat 2018-ban is megőrzik, azok hülyék.

Elbutítottak, kormánypropagandának bedőltek, taplók, mucsaiak. Ezek a lépten-nyomon diktatúrát és korrupciót emlegető, demokráciadeficitet és bakanccsal tiport sajtószabadságot vizionáló balliberális eszmehordozók újra és újra féktelen gyűlölettel akarják rákényszeríteni Magyarországra torz világképüket.

Botka László például nekiáll a Tisza-partról árulózni. Hát kik a legnagyobb árulók nálunk? Derék balliberális európai parlamenti képviselőink, akik mindig készek hazájukat mocskolni és feljelenteni. Akik a hasonló a hasonlónak örül tétel alapján vendégül látják például az akkor még a brüsszeli Európai Parlament elnökét, a tanulatlan és a magyarokat féktelenül gyűlölő Martin Schulzot a szeviépes Szegeden. Igen, a Botka László diadalmas polgármester vezette városban, ahol állítólag hajlandók az egész Európát elözönlő migránsok csoportjait befogadni. A szegedi polgároknak feltehetően a magyarok többségéhez hasonlóan nem éppen a baloldal által erőltetett multikulturális Európa az álmuk. A mienkétől teljesen eltérő kultúrájú, beilleszkedni nem hajlandó gazdasági menekültekből nem kérünk. Kerítést építettünk az invázió kivédésére, már csak azért is, mert a más kultúra nagyjából az iszlámot jelenti, amelynek alaptétele a vallás és társadalmi szerkezet erőszakos rákényszerítése mindazokra, akiknek a területét elfoglalják. Botka ebben az ügyben is összevissza beszél. Először azt mondja, a kerítést le kell bontania, és elmegy Brüsszelbe gazsulálni a demokratikus diktatúra vezetőinek, aztán mégsem bontana kerítést, aztán megint, mindig a megrendelő igényeinek megfelelően.

Miközben tehát Magyarországra ráköszöntött a FINA vb ezüstnyara, Botka a kommunista hagyományoknak megfelelően bekapcsolódhat a földalatti mozgalomba. Nála víz alattiságról beszélhetünk, hiszen egy elkötelezett búvárszocialistáról van szó. Mehet a vízálló Rolex órájával valami karibi merülőhelyre, bele a víz alatti multikultúrába.