Nagy Ottó

Vélemény és vita

Brekegés

Tudom, hogy nagy mínuszok vannak még kint, de azért ne felejtsük el, az olvadás nagy dolgokat hozhat, sőt, még a tél közepén is egészen különös dolgok ütik fel a fejüket

Ilyen tetszhalott állapotból ébredtek most fel hirtelen a liberálisok, teljes nevüket nem írom le, mert álpártról van szó, amely jelentéktelensége miatt még a becézést sem érdemli meg. Maradjunk annyiban, hogy Fodor Gáborék, mint a spéci képességekkel rendelkező alaszkai erdei béka, amelynek fagyálló van a vérében, most hirtelen kiolvadtak. Fodorék tehát most eszméltek és reagáltak a miniszterelnök egy december végi interjújára, amelyben azt mondta, hogy van olyan kormányzati terv, amely arra kötelezné a nem kormányzati szervek tisztségviselőit, hogy vagyonnyilatkozatot tegyenek. Ami ugye vérfagyasztó, mert az egyszerű halandó kicsit megszállottként képzeli el, először legalábbis, a civil szervezetek képviselőit, akik mindig valamely jó ügyért küzdenek, és annyira elszántak, hogy a saját gyarapodásukat is a szent cél mögé rendelik, feláldoznak érte mindent, még az anyagi jólétet és a biztonságot is. Ha az egyszerű halandó másként gondol a civil szervezetek képviselőire, akkor máris megláthatja, hogy annyira nem is anyátlanok ők, és a szent célok elérése és az értük való küzdelem azért korántsem önzetlen cselekedetek sorában merül ki, hanem bizony ők is olyan szentek, ha esetükben lehet ilyen képzavarral élni, akiknek maguk felé hajlik a kezük. Hogy egészen pontosan mennyire is, azt szeretné most kideríteni, egyelőre csak a tervek szintjén a kormányzat, esetleg azt is, hogy a Soros-dollárok hová is gurulnak, és milyen szent magáncélokat szolgálnak pontosan. Ez elől persze hogy elugranának még a legzöldebb ligetvédők is, nemhogy azok, akik sokkal nagyobb tétekben játszanak.

Azt érdemes még megjegyezni, hogy ha az alaszkai béka testnedveinek kevesebb, mint hatvanöt százaléka fagy meg, a béka kiolvad. Ha több, akkor nem ugrál többé. Liberálisaink az alig egy százalékukkal még mindig ugrálnak. Különös állatfajhoz tartoznak.