Vélemény és vita

Amnézia a javából

Álláspont. A haladó véleményformálók tapsikolnak, immár minden eszköz megengedett Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben

Az alapján, amennyi panasz érkezett hozzánk a Munkáspárton belüli antiszemita diszkrimináció miatt, biztosra vehetjük, hogy ezek valóban megtörténtek, és a párton belül csak a zsidósága miatt különböztettek meg hátrányosan embereket – kezdi minapi közleményét az Egyenlőség és Emberi Jogok Bizottsága nevű szervezet, amely vizsgálatot kezdeményezett a brit baloldal zászlóvivője ellen. Meg is keresték a korábban Gyurcsány Ferenccel is cimboráló formációt, ám választ nem kaptak. Ahogy a haladó nemzetközi erők kedvencének, Jeremy Corbyn pártelnöknek levelet író, zsidó származású Margaret Hodge sem, akinek éppenséggel az nem tetszik, ahogy pártja az antiszemitizmussal kapcsolatos vádakat kezeli. Mások nem leveleznek, inkább rögvest otthagyják a munkások helyett egyre inkább a muszlim bevándorlók kegyeit kereső csapatot. Corbyn pedig hiába vél felfedezni potencionális új szavazókat a jórészt Izrael-ellenes migránsokban, azért amikor palesztin terrorista síremlékénél helyez el koszorút, ahogy azt 2014-ben tette, még ő is kénytelen magyarázkodni.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy egyes beszámolók szerint Hollandiából és Franciaországból tömegével menekülnek Izraelbe a személyes biztonságukat féltő zsidók úgy, hogy a liberális gondolatvezérek eközben a bevándorlók jogait harsogják, konstatálhatjuk, a baloldal nemzetközi szinten is ráerősített az antiszemita eszmék tolerálására. Sőt. Évek óta tartó folyamatról beszélünk, ám az EP-választás közeledtével talán érdemes újra rávilágítani erre a gyalázatos fordulatra, pláne, hogy holmi Sargentinik és Timmermansok eközben Izrael egyik legnagyobb európai szövetségesét, az Orbán-kormányt nácizzák le előszeretettel.
Ennek a trendnek akad hazai leágazása is, amely a Jobbik és a balos pártok opportunista násztáncában ölt testet. Tort ül az elvtelenség, ezen nincs mit szépíteni.

A részben kényszer szülte, az egyéni érdekek mentén kialakult ellenzéki szétaprózódottság miatt szükséges, de a korábban fideszes barnaveszélyről hadováló belvárosi értelmiség által is szorgalmazott összekapaszkodásnak azonban akad azért némi akadálya. Például a lapunk által ismertetett friss felmérés szerint a hazai zsidóság elsöprő többsége antiszemitának tartja a jobbikosokat. Ami aligha meglepő, Vonáék jócskán tettek érte. Ők aligha nézik jó szemmel, hogy az eddigi bakancsosokkal kvaterkázik Gyurcsány és bandája. Itt tehát kevés a matematika, számológéppel nem lehet összeadni a különböző táborokat, hiába tetszetős a különböző meggyőződéseket és esetleges ideológiai megfontolásokat egyetlen közös pontra, nevezetesen az Orbán-ellenességre redukáló mesterterv.

Ettől függetlenül, mint láthatjuk, az ellenzék ezen az úton halad tovább – amúgy nemcsak itthon, hanem például Lengyelországban is. Mintha ez lenne a Soros-terv frissített változata, a szuverenista kormányok megbuktatására, meggyengítésére kiötlött beteges receptúra. Olvassuk: Egerben már a teljes „demokratikus” oldal besorolt a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé az őszi önkormányzati választásra. De hasonló hírek érkeznek egyes fővárosi kerületekből is. A haladó véleményformálók tapsikolnak, immár minden eszköz megengedett Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben. Nem kell sem program, sem meggyőződés, csak hogy a potenciális jelölt ne legyen kormánypárti.

Ahogy a nemzetközi baloldal a nyugati értékeket olykor lenéző, sőt, megvető migránsközösségekben találta meg új szövetségesét, úgy próbálkoznak hazai ágenseik a Jobbik „integrációjával”, legközelebb március 15-én.

Amnézia ez a javából, talán még Corbynnak is tetszene.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom