Bayer Zsolt

Vélemény és vita

Altatás

Álláspont. Karácsony Gergely biciklijével kell elkezdenünk.

Zugló polgármestere kitette az arckönyv oldalára biciklijét, mellé Papcsák volt zuglói polgármester Mercedesét, hogy ugyebár régen luxusautóval járt a főnök, de most bezzeg biciklivel.

Ez volna az ellenzéki politizálás Csomolungmája – ami természetesen éppen egyenlő magasságban van a béka valagával. Ráadásul a zuglói polgármesteri hivatal parkolójában álldogál Karácsony bácsi főtanácsadójának Mercedes AMG-je, a szocialista Tóth Csaba luxus-Lexusa, a másik szoci, Hajdú Flórika alpolgármester ötös bömbije, és ott szokott álldogálni Karácsony bácsi kabinetfőnökének hármas bömbije is.

Ebből pedig az látszik kibontakozni, hogy a homokozóban jelen állás szerint Karácsony a leghülyébb, mert neki mindössze egy bringára futotta, viszont ádázul ragaszkodik a körteformáihoz…

De az is lehet, hogy ő a legokosabb, mert máshol parkol, és a PR-bringát tologatja a hivatal elé, hogy megfeleljen az arckönyv-közönség politikai ízlésének és színvonalának.

Ettől teljesen függetlenül Zugló pénzügyi helyzete a váltáskor igen jó volt, plusz két és fél milliárd forintot mutatott. Most, egy év elteltével az alapegyenleg mínusz 1,3 milliárd forint, és Karácsonyék a Papcsák-féle vezetés által lekötött 1,4 milliárdos összeget élik fel éppen. De ez nyárra el fog fogyni. És az önkormányzati dolgozók már most késéssel kapták meg áprilisi fizetésüket, de egyes társaságoknál egy-két hónapig nincs fizetés. Már a zuglói újság sem jelent meg, szintén pénzhiány miatt.

Vagyis nagy szemfényvesztés a bicikli, Karácsony testvér. Majdnem akkora, mint te magad.
Aztán emlékeznek még Kész Zoltán testvér veszprémi kampányára?

Az arról szólt, hogy ő bizony olyan kérlelhetetlen lesz a kormánnyal, mint lelki társa, Queeg korvettkapitány a Caine hadihajó fedélzetén a nagy vízhiány idején. Azt mondta Queeg-Kész testvér, hogy ő bizony ott fog lihegni a kormány nyakán, és mindig, mindenre rá fog kérdezni, buldog módjára képviseli a veszprémiek érdekeit.

S úgy is lett!
Kész testvér egy plüss buldog kitartásával és könyörtelenségével beszélt az eltelt három hónap alatt a parlamentben – négy és fél percet. Méghozzá napirend után, amikor a taki nénik is nyugodni tértek már, és ráadásul a veszprémiek leghúsbavágóbb érdekeit kérte számon a kormányon, az Annektálásról és az igazságosságról címet viselő filippikájában.

Queeg-Kész testvér is egy szemfényvesztő.

Mentségünkre legyen mondva, mi megmondtuk előre, hogy így lesz.

S végül itt vannak még az MSZP–DK–Jobbik-együttműködések, amelyekről persze tudjuk, hogy nem együttműködések.

Mert amikor Tapolcán a jobbikos polgármester szocialista alpolgármestert emel maga mellé, az a város érdekében tett racionális lépés, semmi egyéb. Apropó, Tapolca! Rig Lajos, immáron jobbikos parlamenti képviselő, megválasztásakor így nyilatkozott a Hír24-nek:

„Én aneszteziológusként altattam. Ez az alapvégzettségem, mellette félállásban voltam az Országos Mentőszolgálatnál, aztán, amikor Tapolcán megszűnt az aktív ellátás, mentem mentőzni, és mellékállásban csináltam az egynapos sebészeten az altatást.”

Ez a nyilatkozat pedig páratlanul penetráns, hogy ne mondjam, szemfényvesztés. Hogy egy klasszikust idézzek, egy lószart vagy te aneszteziológus, Lali! Egy aneszteziológus elvégzi az orvosi egyetemet, és utána választja az orvosi hivatás egyik legszebb és egyben legnehezebb ágát, az aneszteziológiát. Évekig tanul még, míg leteheti a szakvizsgáját, és utána mondhatja magáról, hogy aneszteziológus. Te egy asszisztens vagy. Nem végeztél orvosit. És nem is altathatsz egyedül. Ha a tapolcai kórházban egyedül altattál, ahogy nyilatkoztad, akkor te is és a kórház is bűncselekményt követett el. Úgyhogy hazudtál. Talán kisebbrendűségi komplexusod van, talán csak nagyzási hóbortod, talán csak fogalmad sincs, mit beszélsz – mindegy. Ennyi a lényeg: nem vagy aneszteziológus, nem altatsz és nem altattál soha, legfeljebb egy aneszteziológus mellett elláttad az asszisztensi teendőket. Ami nagyon szép és nemes tevékenység. De nem azonos azzal, amit állítasz magadról. Úgyhogy olyan lettél mindjárt az elején, mint Fodor Gábor az adjunktusi titulusával. Gratulálok!

S amúgy persze semmi kivetnivaló sincs abban sem, ha a jobbikos Kummer Ákos ügyvéd és Kecskés Balázs, a DK második kerületi elnöke közös betéti társaságban melózgat, amit együtt alapítottak. Miképpen az is teljesen rendben van, ha Gyöngyös szocialista polgármestere ragaszkodik Kévés Tamás jobbikos alpolgármesteréhez.

Ez mind-mind csupa-csupa racionalitás és tisztaság.
Igazán kár, hogy jobban odafigyelve egészen másnak látszik.

Olyan az egész, mintha Rig Lajos altatna, félállásban.
Abból nem lesz felébredés…

 

Bayer Zsolt: AltatásKarácsony Gergely biciklijével kell elkezdenünk - Zugló polgármestere kitette az arckönyv oldalára...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. május 12.