Faggyas Sándor

Vélemény és vita

A tét

Álláspont. Öt nap múlva nem egyszerűen parlamentet és kormányt választunk a következő négy évre, hanem hosszú távú jövőnkről, hazánkról, nemzetként való megmaradásunkról is döntünk

„Maradjatok azoknak, akiknek a Jóisten megteremtett benneteket. Maradjatok meg nemzetbéli, nembéli és hitbéli mivoltotokban. Tartsátok meg a templomot, az iskolát, tartsátok meg magatokat a kereszténységben, és a kereszténység is megtart benneteket” – ezt éppen fél éve üzente Orbán Viktor Kolozsvárról, a reformáció kezdetének 500. évfordulójára szervezett jubileumi év erdélyi gyűléséről a magyarságnak és Európának. A mostani nagypénteken pedig a Kossuth rádióban azt mondta: a keresztény Európa kulturális értelemben olyasmi, mint a levegő, természetes módon vesz bennünket körül, ezt nevezzük otthonosságnak, „ezért érezzük magunkat otthon a keresztény Európában és a keresztény Magyarországon”. A keresztény Európa kérdése elsőrendű politikai kérdéssé vált, mert egyre többen felismerik, hogy a tömeges bevándorlás a nemzetekre és keresztény életelvekre épülő Európa megszüntetéséhez vezet. Ezért szerinte az a fő tétje az április 8-i választásnak, hogy az általunk megszokott és szeretett életmódot sikerül-e megőrizni, vagy azt külső hatásra megváltoztatják.

Közhely, hogy parlamentáris demokráciában minden választás „sorsdöntő”. Most tényleg az, mert nem csak az a tét, hogy ilyen vagy olyan ideológiájú, imázsú, szándékú és képességű politikai párt (vagy koalíció) kapja meg a szavazók többségének bizalmából a felhatalmazást az ország kormányzására. Most nem kizárólag azt kell mérlegelniük a választópolgároknak, hogy a következő négy évben melyik politikai párttól kaphatnak több segítséget, támogatást egyéni, családi, közösségi vágyaik, terveik megvalósításához, életük jobbításához. Persze ez is fontos – sokaknál ez a döntő – szempont, és amikor vasárnap behúzzák az x-et valamelyik pártlista és egyéni jelölt neve mellé, akkor a józan többség remélhetőleg nemcsak a különféle szép (köztük hamis, hiteltelen) ígéreteket, hanem a pártok tetteit, az elmúlt huszonnyolc év kormányainak politikai, gazdasági és szociális teljesítményét is értékeli. Ahogy Georg Krauss nagyszebeni polgár tette – az általa nem különösebben kedvelt – Bethlen Gábor tizenhat évi uralkodása után: „teljes virágzásban hagyta Erdélyt és jobban felépítve, mint ahogy találta”. S a Neue Zürcher Zeitung elemzője is elismerte múlt heti cikkében az általa kritizált magyar kormányfőről: „Kétségtelenül jobb helyzetben van az ország, mint Orbán hatalomátvétele előtt”, ezért szerinte nagyon valószínű a Fidesz győzelme április 8-án.

Igen, jobban élünk ma, mint négy, pláne mint nyolc éve (amikor a Fidesz–KDNP egy tönkretett országot vett át a szocialista-liberális kormányoktól), de nem jobban, mint négy év múlva. Ha a nemzeti, patrióta erők folytathatják a kormányzást, akkor folytatódik a dinamikus gazdasági növekedés, négy éven belül elérjük a teljes foglalkoztatottságot, minden évben tovább emelkednek a keresetek és a nyugdíjak, és csökkennek az adóterhek – ígéri Orbán Viktor, akinek szavait az elmúlt nyolc év kormányzati tettei és eredményei hitelesítik. De újra és újra hozzáteszi, mindez csak akkor lehetséges, ha meg akarjuk és tudjuk védeni az őseinktől örökölt országot a más földrészekről érkező, más nyelvű, kultúrájú, életformájú idegenektől, és a bevándorlást – valójában az iszlám inváziót – támogató, szervező nemzetközi hálózatoktól, fizetett ügynökeiktől és itthoni csatlósaiktól. Vagyis ha Magyarország szabad, független és magyar ország marad.

Ezért öt nap múlva nem egyszerűen parlamentet és kormányt választunk a következő négy évre, hanem hosszú távú jövőnkről, hazánkról, nemzetként való megmaradásunkról is döntünk. Gondoljátok meg, magyarok!