Nagy Ervin

Vélemény és vita

A liberális gyűlölet mint mögöttes magatartás

Sokan őszintén, minden érdek nélkül tudnak hinni nemzetben, magyarságban, családban

A mi liberálisaink és az utódpárti, baloldali elit tagjai abban mindenképpen egyetértenek, hogy a természetes közösségeket, a családot, a nemzetet és a hitbéli társulásokat a haladással szembeni métely forrásaként tartják számon. Az előbbiek az egyén végtelenített szabadságát tolják túl a normalitás és a természet határain, így minden közösség csupán akadályként tornyosul előttük, míg az utóbbiak továbbra sem tudták levetkőzni az osztályharc üdvözítő győzelmének hamis toposzát, így valamiféle mesterséges és egyenlőségen alapuló csoportokat építenének, miközben folyamatosan veszik át a liberálisok számos szimbolikus, sokszor abnormális ideáját. Megjegyzem, ezért is kerültek Európa-szerte válságba a hagyományos szociáldemokrata pártok.

Ez a mögöttes ideológiai, ez a szélsőséges liberális attitűd magyarázza minden ellenséges és gyűlölködő tettüket, ettől nem tudnak szabadulni, ezért nem értik azt, hogy mi történik körülöttük, mi folyik a való világban.

Ezért történik az, hogy évtizedek óta felemás a viszonyuk az elszakított nemzetrészeken, a határon túl élő magyarokkal. Hazug és aljas módon ezért esnek neki a magukat ügyesebbeknek tartók, Gyurcsány Ferenc például a szavazati jognak. Továbbá ugyanezen oknál fogva nem tudnak mit kezdeni a kormányzat egyik legértékesebb és legüdvösebb társadalompolitikai intézkedésével, a családtámogatás növelésével.

De ugyanezért visítoznak, amikor egy pap megvédi és mellé áll azoknak a politikai szereplőknek, akik szintén védelmezik a hitbeliségből fakadó moralitást. Végül pedig, ebből a mögöttes ideológiai attitűdből mondanak makacsul ellent a valóságnak a bevándorlás kérdé-sében is.

És mindezek után van képük azt mondani, hogy a „jobboldaliak”, a Fidesz–KDNP-szavazók vagy kormánypártiak, vagy nevezzük őket bárhogy is, kiközösítik őket a nemzetből, holott pont fordítva történik a dolog. A liberális és a baloldali politikusok, véleményvezérek, művészek, tekintélyek, újságírók és megmondóemberek, akik minden nemzeti érték képviseletében fideszes talpnyalást látnak; akik minden családi értéket és hagyományt védő tettben megalkuvó, urambocsá’, birkatermészetű embereket vizionálnak (vagy jobbágymentalitást – lásd Vajda Mihály), akkor ők, igen, pontosan ők zárják ki önmagukat a nemzet közösségéből.

Nem meglepő módon mindez a mögöttes ideológiai attitűd már annyira elvarázsolta frusztrált személyiségüket, hogy még a szórakoztatóiparban is ha valaki a magyarságról, a kereszténységről, a családról, a hagyományainkról vagy a szülőhazáról énekel, akkor is Fidesz-pártiságot, fizetett „kormánypropagandát” sejtenek. Mert ez történt a hét végén is, mikor két olyan fellépő nyerte meg az első előválogatást a köztévé dalversenyében, akinek dalai és leginkább a mondanivalója a hagyományos értékeket, a Leander Kills nevezetű zenekar esetében pedig kifejezetten a szülőhazát és a kereszténységet jelenítették meg – erre az Index nekik is ugrott, és megpróbálta porrá alázni őket. Sőt, „lefideszbérencezte” az egész műsort és a nyertes alkotásokat.

A liberális kritikusok szerint (akik még semmit nem alkottak) aki a nemzetről, a szülőföldről és hazatérésről beszél, az mind-mind kormánypropagandista... Ezek szerint ha holnap kiállok és elszavalom, hogy „Föl-földobott kő, földedre hullva, / Kicsi országom, újra meg újra / Hazajön a fiad.” Vagy azt, hogy „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, / nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt / kis ország, messzeringó gyerekkorom világa” –, akkor Fidesz-bérenc vagyok?

A probléma az, hogy a mi liberálisaink és a szellemiségükkel megfertőzött baloldali polgártársaink el sem tudják képzelni, hogy valaki nem azért hisz és követi a nemzet és a család hagyományos értékeit, és azért tiltakozik akkor, amikor valaki ellenségesen lép fel ezek ellen, mert tényleg így érez, ezt tartja helyesnek, normálisnak. Ők az ilyen embert mindjárt birkatermészetűnek, jobbágy-mentalitásúnak vagy fizetett lakájpropagandistának bélyegzik.

Pedig, kedves liberális és liberális szellemmel megfertőzött baloldali felebarátaim, higgyétek el, hogy sokan őszintén, minden érdek nélkül tudnak hinni a nemzetben, a magyarságban, a hagyományos család értékeiben; és tiszta lélekkel szeretnék követni saját hitbéli elveiket.

És ettől ők még nem butábbak, nem sötétebbek, de nem is szolgalelkűek, és egyáltalán nem biztos, hogy fideszes talpnyalók vagy fizetett megalkuvók, mint ahogy ti gondoljátok.

Vagy szerintetek Ady Endre és Radnóti Miklós is kormánypropagandista lenne, ha ma élne?

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom