Bayer Zsolt

Vélemény és vita

A felfüggesztők

Álláspont. Fölöttébb tanulságos cikket kerekített a Népszabadság menekültügyben.

 Ebben is benne van minden, ami érthetetlen, elviselhetetlen és vérlázító.

Nézzük először a szöveget magát:
„Németországban nem értik, miért csinálja ezt a menekültekkel az Orbán-kormány. Vasárnap este a Keleti pályaudvaron elkülönített tranzitzónába látogatott Annette Groth, a német Baloldal Párt politikusa, aki egyben az Európa Tanács tagja. A képviselő asszonyt megdöbbentették a látottak, és azonnali intézkedéseket sürgetett. »Holnap megkérem Németország budapesti nagykövetét, hogy ő is jöjjön ki az aluljáróba, és lehetőségeihez mérten intézkedjen a szír menekültek érdekében« – mondta, miután körbejárt a sátrak között. Groth azt szeretné elérni, hogy Németország küldjön különvonatokat Budapestre, amelyekkel a továbbutazásra váró szír menedékkérők eljuthatnak a célországukba. A menekültek szinte mindegyike azt mondja, hogy nem maradna Magyarországon, hanem Németországba menne, csakhogy azokat a menekülteket, akiknek nincsenek úti okmányaik és személyi azonosító papírjaik, a magyar hatóságok akkor is leszállítják a nemzetközi vonatokról, ha a vonatjegyet megvették.”
Ennyi az idézet.

És akkor nézzünk az idézet mögé, ahol nemcsak egy módfelett hiányzó német baloldali politikus kandikál hülyén, hanem mindaz, ami nem megérthető és soha el nem fogadható. „A magyar hatóságok akkor is leszállítják a nemzetközi vonatokról, ha a vonatjegyet megvették.” Jaj, de nagyon szomorú és megindító ez! Itt vannak ezek a kegyetlen magyar hatóságok, és persze a fasiszta Orbán, és leszedik a vonatokról a szegény menekülteket. Groth mama meg a háttérben aggódik. És a nagy aggódások és emberjogi nyavalygások között mindössze a törvény nem számít. Már megint.

Ugyanis a helyzet a következő: az EU jelen pillanatban is érvényes és senki által fel nem függesztett jogszabályai szerint egy EU-s tagállam csak abban az esetben engedhet továbbutazni egy másik EU-s tagállamba egy harmadik országból érkezőt, ha annak megvannak az érvényes úti okmányai, és rendelkezik érvényes beutazási engedéllyel abba az országba, ahová menni akar (vízum).
E törvény előírásai alapján a magyar hatóságok nem engedhetik továbbutazni azokat a migránsokat, akiknek nincsenek érvényes papírjaik, és akik nem rendelkeznek érvényes vízummal (esetünkben például Németországba).

A helyzet tehát jelenleg az, hogy Magyarország betartja az EU törvényeit. És az EU barom urai ezért (is) Magyarországot akarják a szőnyeg szélére állítani. Ugyanis az EU másik érvényben lévő és senki által fel nem függesztett törvénye az, hogy schengeni határral rendelkező EU-tagállam köteles megvédeni az EU határát.

Magyarország ezt próbálja éppen megtenni erején és lehetőségein felül. Erre a francia külügyminiszter arrogáns, idióta, vérlázító, bunkó stílusban áll neki kioktatni bennünket az „európai értékekről”.
A francia külügyminiszter kussoljon, nézzen körül a saját országában, és mélységesen szégyellje magát. Amúgy pedig valaki talán megkérdezhetné Görögországot, ugyan vajon miért nem hajlandó betartani az EU érvényben lévő és senki által fel nem függesztett törvényeit, azaz milyen alapon engedi át a saját területén mindenféle ellenőrzés és regisztráció nélkül a migránsok százezreit. Milyen alapon nem tesz eleget EU-tagságából következő legelemibb kötelességeinek sem? És az EU barom urai egy szóval sem oktatják Görögországot. Csak bennünket. Kikérem magamnak!

A síp pedig, amit most fúj a Népszabadság meg Groth mama meg az összes hülye, így hangzik: „Angela Merkel német kancellár a héten jelezte, hogy szíriai menedékkérők esetén országa felfüggeszti a dublini egyezmény rendelkezéseit, és senkit nem toloncol vissza tranzitországba, aki a közel-keleti országból érkezett. A berlini kormány az idén összesen nyolcszázezer menekült megjelenésére számít. Ennek fényében egyelőre kissé nehéz megérteni, hogy a magukat szíriainak mondó menekülteket az Orbán-kormány miért nem hagyja továbbutazni Németország felé.”
Így a Népszabadság.

Remek! Csak van néhány apróság.
Németország – mint szuverén állam – szabadon eldöntheti, kiket hajlandó befogadni. (Ezt a jogot csak tőlünk akarják naponta megtagadni!) Viszont, ad egy: Németország nem függesztheti fel csak úgy, egyoldalúan a dublini egyezményt. Ad kettő: akármit is függeszt fel Németország, ettől még Magyarországon, Budapesten, a Keleti pályaudvaron továbbra is érvényesek az EU törvényei és előírásai. A migránsok óriási többsége pedig semmilyen papírral nem rendelkezik, okmányai nincsenek, így például senki nem tudja kitalálni elsőre, ki közülük a szír. (Amióta Mutti Merkel megtette fenti, önsorsrontó és idióta bejelentését, biztosak lehetünk benne, hogy az összes migráns szír lesz, és egyiknek sem lesznek papírjai.)
Vagyis a magyar hatóságoknak továbbra sincs lehetőségük felrakni őket az első vonatra, hogy menjenek isten hírével. Holott nekünk is ez lenne a legkönnyebb. És mi is átereszthetnénk országunkon mindet, bíbelődjenek velük a hülye nyugatiak. De már megint egyedül mi vesszük komolyan a játékszabályokat. Az azokat folyton megsértők és felfüggesztők pedig megint bennünket oktatnak „Európára” meg „jó modorra”.

Fogjátok végre be a pofátokat, és ha segíteni nem tudtok, legalább ne ártsatok. Gazemberek!

 

Bayer Zsolt: A felfüggesztőkFölöttébb tanulságos cikket kerekített a Népszabadság menekültügyben - Ebben is benne van...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. augusztus 31.