Horváth K. József

Vélemény és vita

Cipolla a lábak között

NAPI KOMMENTÁR

Cipollával hozta kapcsolatba Nagy Ervin filozófus írásában Magyar Pétert, aki nem púpos, mint Thomas Mann hőse, így könnyebben tudott átcsúszni-mászni egy fiatal lány, talán még tizennyolc éves sem volt, lába között egy belvárosi mulatóhelyen. Hírek jöttek arról is, hogy másoknak perverz és obszcén ajánlatokat tett. Sőt, önteltsége abban is megmutatkozhatott, amikor az hangozhatott el – számos hírforrás erősítette meg – „örülj, ha szétteheted nekem a lábad”.

Nos, egy magára valamit is adó férfi száját ilyen hódító szándékú kijelentés akkor sem hagyhatja el, ha magát egyenesen Hunyadihoz, Mansfeld Péterhez vagy Petőfi Sándorhoz hasonlította. Ami tiszta orvosi eset. Elgondolni is rossz, hogy ez az ember magát szinte már kormányfőnek képzeli.

Ez annál is inkább riasztó, mert a hét végén megtartott kampánynyitón olyan programelemeket hozott elő, amelyeket akár Gyurcsány Ferenc is megismételhetett volna. Korábban ugyanis ő már régen ismertette ezeket a nyilvánossággal.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, az euró bevezetésének sürgetése a Gyurcsány–Dobrev-kettős által már annyira lejáratódott lemez, annyira kopottá vált, hogy önmagát valamire valónak tartó politikus ezeket már meg sem említi. Minimum azért nem, mert rosszak Magyarországnak. Ha jók lennének, Orbán Viktor már régen bevezette volna őket.

A rendkívül nevetséges kijelentései között szerepelt az is, hogy szeptembertől valódi kormányinfókat fognak tartani. Ami azért különösen mulatságos, mert hogyan tart valódi kormányinfókat az, akinek nincs kormánya? Miről fognak tájékoztatni, egyáltalán miről fognak dönteni? Nyilvánvalóan semmiről. Helyette botrányos légyottokon fogják szidni a kormányt – ahogy ő mondja – valódi újságírókkal. Például olyanokkal, akiket még a kormányinfóra sem engednek be, miközben a legradikálisabb baloldali médiumok, mint az RTL, a 444, a Telex, a HVG, a 24.hu és az ATV képviselői hiánytalanul ott vannak.

Magyar Péter Cipollához hasonlóan sokat beszél, és szűkebb hallgatóságával talán még azt is el tudja érni – mint Mario tette –, hogy egyenesen szerelmet valljanak Cipollának, sőt egy szerelmes pillanatban meg is csókolja a társaságot.

Magyar Péter olyan gondolatokkal akart hipnózisban tartani sokakat, amelyekkel Gyurcsány hosszú évek óta próbál sikereket elérni, miközben a magyarok egy idézettel válaszolnak neki: „Egy lószart, mama!”

Ahogy Gyurcsány, úgy Magyar Péter is a rendszert akarja leváltani, nem pusztán a kormányt. Annak ellenére szajkózza a Dobrev Klára által is unalomig koptatott szöveget, hogy már régen nem kifelé áramlanak a magyarok az anyaországból, hanem többen térnek haza onnan. Mondott olyat is, hogy „ki kell húzni Magyarországot az Orbán-klán karmai közül”. Édes Istenem!

Természetesen azt se felejtette ki végtelenül hosszúra nyúlt kampánynyitójából, hogy „vissza kell térni Európába, mert mi az európai klubnak vagyunk a tagjai.”

Túl azon, hogy Dobrev öt évvel ezelőtt is európai egyesült államokozott, meg európai minimálbért, európai nyugdíjat ígérgetett, amely azóta sem valósult meg, Magyar Péter ezzel meghirdette a háborúpártiságát is. Mintegy szembemenve Orbán Viktorral és a jobboldal Patrióták Európáért-frakciójával, amely a legnagyobb békepárti tömörülés az egész Európai Unióban.

A több Európa gondolatának hangoztatása azt is jelenti, hogy be akarja engedni a migránsokat. Akik eddig a kerítésen sem tudtak bejönni, azoknak szabad utat engedne, s a gyerekeket pedig nem zárná el az LMBTQ-aktivisták érzékenyítésétől.

Magyar Péter hatalomra kerülésével egyszerűen rátörne honfitársaira. Mindent megtenne azért, hogy kipusztítsa, eliszlámosítsa hazáját. Mindezt azért, hogy megmutassa volt nejének és Orbán Viktornak, hogy ő a magyarok igazi vezére.

Teszi mindezt azok után, hogy a videófelvétel tanúsága szerint a Fidesz 2022-es elsöprő választási győzelme után önfeledten táncolt a jobboldali ünneplők között.

Minderre persze tisztán emlékeznek a magyarok, mint ahogy arra is, hogy mit művelt az Ötkert mulató Cipollája a fiatal lányokkal ittas állapotban.

Hiába rendezett a minap kampánynyitó politikai rendezvényt, ezzel nem homályosíthatja el a képet, amelyet a fiatal lányokat molesztáló, neki megalázó ajánlatokat tevő Cipolláról kialakult. Őt nem fogják lelőni, ahogy Mario tette a varázslóval, viszont nagy esélye van arra, hogy a józan magyarok kiiktassák a politikai életből, amely számára annyit jelenthet, amennyit Cipollának a fegyver eldörrenése.

A szerző újságíró