Horváth K. József

Vélemény és vita

A baloldal kannibalizmusa

NAPI KOMMENTÁR

Voltaképpen a konzervatív szemlélő számára akár rokonszenves is lehet, ha a Gyurcsányhoz közeli, Nyugati Fény nevű portál szokatlan szavakat használ Magyar Péter baloldali politikus előretörésével kapcsolatban. Például kimondták, Cseh Katalin megunta, hogy Magyar Péter felzabálja a Momentum szavazótáborát. A másik kemény megfogalmazás úgy szól, hogy a közvélemény-kutatások szerint a Momentum és a Kutya Ppárt szavazótáborát kannibalizálja az új tömörülés. Kérdés már az is, hogy a DK-ét is?

Ezek a zaklatott kifakadások nem jelentenek mást, mint félelmet, reszketést, Magyar Péter a baloldalra vészjósló fellépését, amellyel már Gyurcsány sok éve tartó hegemón szerepét is megtépázza.

Ennek azért van realitása, mert a Momentum egyre inkább a csődbe ment párt képét kezdi felmutatni. Megrázó élmény lehetett számukra, amikor nemrég kijött a Medián kutatása, amely alapján a maguk öt százalékával hibahatáron belül vannak a parlamenti küszöb eléréséhez, könnyen lehet, hogy nem jutnának be az Európai Parlamentbe se. De Gyurcsány sem lehetett boldog attól, hogy kilencszázalékos az eredményük, míg Magyar Péteré 24. Most ugyanis a Medián szerint a Tisza a legerősebb ellenzéki párt.

Sokáig csendben voltak a momentumosok, mint akik nem hisznek a szemüknek. Az is lehet, hogy a felmérést nem vették komolyan, mert egy liberálisnak ne mondja meg a külvilág, hogy merre hány méter, azt ugyanis ők mindenkinél jobban tudják.

Cseh Katalin jelentette ki, neki Donáthtal mindenképpen EP-képviselőnek lennie . Nincs mese.

Bár a Momentum azért már egyre jobban érzi a büdöset, hogy nemcsak a baloldali szavazók, hanem a külföldi támogatók is kezdenek átvándorolni tőlük Magyar Péter mögé. Ezen persze egyáltalán nem lehet csodálkozni, ha Cseh Katalin legfrissebben is olyanokat ír a közösségi oldalán, hogy ketté áll az ember füle.

Ehhez például mit szólnak? „Egyedüli magyarként vettem részt a jogállamisági mechanizmus megalkotásában. A ciklus egyik legnagyobb sikerének tartom, hogy az EU sokkal több közvetlen támogatást nyújt önkormányzatoknak és civil szervezeteknek, és sokkal szigorúbb a kormányokon átfolyatott pénzekkel. Szilárd meggyőződésem, hogy ez jelenti a magyar érdekek védelmét uniós szinten, az ellenkezője pedig nem a magyarok, hanem Orbán Viktor érdekeit védi.

Az, hogy Európa egy évtized semmittevése után végre felvette a kesztyűt az Orbán-kormány demokráciarombolása ellen, a momentumos képviselők munkájának is köszönhető, és erre büszkék vagyunk.

Ezek szerint ő [Magyar Péter] és pártjának EP-képviselői azon dolgoznak majd Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a bizottság ne követeljen jogállami és antikorrupciós garanciákat, adja csak oda Orbán Viktornak a felfüggesztett pénzt?

Évek megfeszített munkája volt felépíteni azt a koalíciót Európában, amely határozottabban lép fel az állampolgárok jogainak eltiprása és az uniós pénzek szabadrablása ellen.

Egyáltalán nem mindegy tehát, Magyar Péter és pártja mit gondol ezekről a kérdésekről. Nem gondoljuk, hogy »Brüsszel fogja helyettünk Orbán Viktort leváltani«. De azt igenis gondoljuk, hogy a magyarok európai állampolgárok is, és jogaikat az EU-nak is védenie kell.”

Cseh Katalin szövege egyszerűen botrányos. Nem mintha újdonság lenne, de annyira magyarellenes és uniópárti, hogy az ember haja égnek áll. Ennél Magyar Péter legrosszabb formájában is csak jobb lehet. Ilyen látványosan, ahogy a Momentum teszi, talán nincs is még egy párt, amely a magyar érdekek ellen harcol a brüsszeli migrációpárti, genderista, háborúpárti érdekek mellett.

Bár most nem hozom ide Magyar Péter nyilvánosságra került rendőrségi jegyzőkönyvének elborzasztó megállapításait, de családi szinten aljasságban vetekszik Cseh Katalin közpolitikai megállapításaival. Amelyre ráadásul a lilák büszkék is.

De hogy a baloldal vezető erejének, a DK-nak se legyen nyugta, Magyar Gyurcsányéknak is odaszúrt, igaz, egy övön alulit. De hát a baloldalon már csak ilyen emberek vannak. „Dobrev Klára egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.” Nem szeretem Dobrevet, de ilyen alpári módon, külsejére dehonesztáló megjegyzést téve sosem fogalmaznék vele kapcsolatban.

Ebben az a szép, hogy a szavazatokért indított háború tisztán a baloldalon van.

A jobboldal számára ennél kedvezőbb helyzet nem is alakulhatna ki bő egy hónappal a választások előtt.

Hadd zabálják, kannibalizálják egymást. Hajrá!

A szerző újságíró