Horváth K. József

Vélemény és vita

Bolondokat beszél a csörgősipkás Jakab

NAPI KOMMENTÁR

Jakab Péter bukott pártvezető nem lenne Jakab Péter, ha nem akarta volna megint felhívni magára a figyelmet azzal, hogy Orbán Viktort használta eszközül. Tudjuk, a parlamentben addig húzgálta az oroszlán bajszát, addig ficsúrozta a kormánypártot, addig vitte a zsák krumplit, addig fészkelődött a kormányfő székében, amíg a sajátjai váltották le s tolták a partvonalon kívülre, ahonnan a kiabálást senki nem a hallja, csak akkor, ha a miniszterelnököt keveri bele a mondandójába. „A bolondot ma újra megválasztották a Fidesz elnökének” – mondta a Fidesz-kongresszus után. Savanyú a szőlő, ez a minimum.

Hogy ki az igazi bolond, arról Orbán Viktor beszélt egy parlamenti felszólalásában. „Ön egy komédiás és a szemünk előtt csinál bohócot magából. Ez hatmillióba kerül a választóknak havonta. Az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök, önt is ő alkalmazza, nem az eszéért, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzzon a fejére és szorgalmasan rázza. Hatmillióért ez kevés, szellemesebbet várunk” – mondta Orbán.

Jakab még azt is mondta, „Kár, hogy nemcsak a fideszesek szívnak miatta.” Pedig ő is tudja, hogy amikor ezt mondja, akkor is hazudik. A miniszterelnök a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédében kiemelte: „A mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz.” Ha nem így lenne, tüntetők tömegei lepték volna el az esemény helyszínét, de a Hungexpo környékének kongó üressége arra bizonyíték, hogy igen: Gyurcsány húzta Jakab fejére a csörgősipkát. Mi több, ostoba kijelentése igazolja Benjamin Franklin amerikai író, filozófus igazságát, aki azt mondta: „A bölcs embernek nincs szüksége tanácsra, a bolond meg úgysem fogadja meg.”

Ezek után a Jakab-féléket pláne nem lehet a bölcs emberek közé sorolni. Már csak azért sem, mert hiába mondja, hogy a nép pártján áll, amikor nem ott áll, hanem most is a baloldalon, Gyurcsány mellett. Csak még nem jött el az idő, hogy ezúttal is fehéren-feketén ez kiderüljön. De az önkormányzati választások előtt majd meglátja ország és világ, hogy nincs új a nap alatt. Ferencz Orsolya a baloldal marxizmusáról beszélve mondta: „Én azt gondolom, hogy ebből elég volt, sem Budapestnek, sem Magyarországnak, sem Európának, sem a világnak nincs ideje még egy őrült bolsevik kísérletre, mert a bennünket fenyegető veszélyek, a klímaváltozás, a háború, a migráció nagyon is valóságosak. A globalistákra nem számíthatunk a bajban, ezért nekünk, akik szenvedélyesen szeretjük a hazánkat, kell megtalálnunk a megoldásokat, erős, szuverén, fejlett Magyarországot kell építenünk.”

De hogy maradjunk még egy gondolat erejéig az „ápoltaknál”, Orbán Viktor a 2022-es győzelemmel kapcsolatban elmondta: „A polgári politika szabályai szerint a legyőzött ellenféllel szemben nagyvonalúnak kell lenni. Szeretünk azzal is hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság született magyar erény. Ezért ne is feszegessük, hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester – ápolóit kijátszva – eljutott Budapestre, és egyszer csak a baloldali lista élén találta magát.”

Talán azért, mert Soros György nem kevés pénzt áldozott arra, hogy a baloldal, élén a hódmezővásárhelyi szökevénnyel megnyerje a választást? Orbán hozzátette: „A győzelem biztos fedezékében jólesik viccelődni, hogy ez volt Gyuri bá’ életének legrosszabb befektetése, és hogy a brüsszeli bürokraták ítélőképességét mutatja, hogy egy sánta lóra tették föl minden pénzüket.”

Az igazság az, hogy a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt.

Mint a kormányfő elmondta: Ha sikerült volna, ma migránsok tíz- és százezrei lennének Magyarországon. Budapest olyan állapotban lenne, mint a terrorpárti migránstüntetésektől és bandaháborúktól meggyötört nyugati nagyvárosok. Meghatározhatatlan nemű, gyermekeinkre pályázó genderaktivisták grasszálnának az állami iskolákban és óvodákban. A honvédség fegyverei már régen Ukrajnában lennének. Kötésig állnánk egy reménytelen és beláthatatlan következményekkel járó háborúban, és Magyarország már Soros György adósrabszolgája lenne, sőt még az unokáink is azok lennének. Valójában erre szerződtek le a baloldali pártok és vezetőik.

Köztük Jakab Péter, aki ezek után merte bolondnak nevezni a kormányfőt. Csak nem Gyurcsányék érdekében?

A szerző szerkesztő