Horváth K. József

Vélemény és vita

Tízmilliók árulóképzésre

NAPI KOMMENTÁR

Miközben a kis számú tiltakozni akaró pedagógus és diák már készül a szeptemberi megmozdulásaikra, a közben kiderül, hogy ismét hazudik az őket mozgató szakszervezet. Közel sincs akkora támogatottsága a kormányellenes megmozdulásoknak, mint azt kajabálják. Pénzük viszont van a hangerő felerősítésére.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis a megelőző esztendőkhöz képest szokatlanul sok külföldi pénz folyt be a Humán Platform Egyesülethez.

A ellenzék választási kampányát segítő szervezet 2022-es beszámolója szerint tavaly 54,5 millió forintnyi külföldi pénzt kaptak. Ez sokszorosa a megelőző esztendőkben elkönyvelt nemzetközi eredetű támogatásnak, ami 2021-ben mindössze 7,9 millió, 2020-ban pedig 1,85 millió forint volt. A rekordmagas összeg attól a Democracy and Pluralism nevű szervezettől érkezett a Humán Platform Egyesülethez, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványt is tízmilliókkal támogatta.

Az egyesület ezt a pénzt – egy másik baloldali aktivista szervezettel közösen – különböző politikai akciókra költötte el.

Tudható, a Humán Platform Egyesület működteti a Tanítanék Mozgalom weboldalát, az adatkezelésbe pedig besegít a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat is.

Mit lát a nyilvánosság mindebből? Azt, hogy a baloldal évek óta negatív kommunikációs kampányt folytat az oktatási rendszer ellen, ami abban összegezhető, hogy szerintük minden rossz. A baloldal mindig csak a kampánycélokhoz használja fel a pedagógusokat és a diákokat.

Amikor ők voltak kormányon, folyamatos volt a forráskivonás, súlyosan eladósodtak az intézményfenntartó önkormányzatok, iskolákat zártak be, és 15 ezer tanárt tettek az utcára. A baloldal nyár elején sem szavazta meg a költségvetést, amely tőlük függetlenül jövőre újabb béremelést biztosít a pedagógusoknak.

Minden lehetséges fórumon most is arról beszélnek, hogy állításuk szerint krónikus a pedagógushiány. Szerintük 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből. A valóság ezzel szemben az, hogy a tanárképzésben 29 százalékos a növekedés, a tanítók, az óvodapedagógusok pedig kétszer annyian vannak. Pedig máskor ezeket is hiányszakmáknak nevezték.

Nem árt rögzíteni, miért aggályos a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete ellenséges tevékenysége. A PDSZ, a PSZ alapfeladatuk szerint munkavállalói érdekeket képviselnek, ezt tették az új jogállási törvény tárgyalása során is. Az, hogy ezzel párhuzamosan az utóbbi időben folyamatosan a negatív hírek kommunikátoraiként cselekednek, és rájuk hivatkozva szokta a baloldali média a negatív híreket terjeszteni, az egy olyan politikai aktivizmus, amely messze túlmutat a szakszervezeti alapfeladaton.

Nemrégiben például azt javasolták a tanároknak, hogy mondjanak fel minél előbb. A PDSZ még mintaleveleket is ajánlott a tagjainak, így a pedagógusoknak még saját felmondásukat sem kellett volna megfogalmazniuk.

Aztán megírták, hogy csak 5 fő jelentkezett kémiatanárnak, végül kiderült, hogy nem annyi, hanem több mint 14-szer annyi: 72 fő.

A jól megfizetett, félrevezető tájékoztatás célja nyilván a pénzeket feladó Soros-birodalom kormánybuktató szándékának való megfelelés, és annak vágya, hogy omoljon össze közoktatás, legyen minél nagyobb a balhé, hogy Orbánt el lehessen zavarni.

El kell keserítenem az ebben reménykedő baloldali olvasókat. Ez nem fog sikerülni. Egyszerűen azért, mert ennek az anarchista hozzáállásnak a pedagóguskaron belül sincs tömegbázisa. Ők is nagyon jól tudják, hogy a bérek azért nem emelkednek nagyobb ütemben, mert Brüsszelben Dobrevék azért könyörögnek, hogy ne utaljanak ide semmit. Itthon meg azzal lázítják a szakszervezetek révén a tanárokat, hogy követeljék a mielőbbi béremelést, amit a kormány magától is ad. Ha jönne a brüsszeli pénz, akkor már rég megtörtént volna a látványos béremelés.

Ez azonban nem érdeke a baloldalnak. A konfliktus élezése annál inkább.

Még szerencse, hogy a magyarok átlátnak a szitán.

Így forró politikai őszről legfeljebb az áruló aktivisták álmodoznak.

A szerző szerkesztő