Horváth K. József

Vélemény és vita

Gyöngyösi hatalmas öngólja

NAPI KOMMENTÁR

Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz hülyének nézi az embereket, köztük saját választóit, ezt állította az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Aztán gyorsan bebizonyította, hogy nem a Fidesz, hanem éppen ő és az ellenzék az, akik hülyének nézik az embereket. Hatalmas öngólt rúgott.

A komcsik ugye mindig azzal vádolják ellenfelüket, amit ők maguk követnek el. Esetünkben hiába hívatja magát a párt új nevükön Jobbik – Konzervatívnak, ők ugyanúgy Gyurcsány szövetségesei. Ez a hangsúlyozott jobboldaliság részükről ugyanolyan értelmetlen, zavaros beszéd, mint az, hogy Gyurcsányék árnyékkormánya jelentené a reményt a magyarok számára. Ugyan, kérem! Gyurcsány és a remény? Még viccnek is rossz. Ki néz hülyének kit, tessék mondani?

Az aktuális konfliktus lényege most az, hogy Gyöngyösi a többi baloldali EP-képviselővel együtt megszavazta, hogy migránsgettókat kelljen létrehozni Magyarországon. Orbán Viktor ezt kellő indulattal az orruk alá is dörgölte a parlamentben, amikor ott Lukács László György frakcióvezető azt mondta: „A mi koncepciónk egy normális Magyarország koncepciója, az önök koncepciója egy bevándorlóország koncepciója.” Erre válaszolta Orbán Viktor a migránsgettókról, hogy „Ezt a maga elnöke szavazza meg. Megszavazza a maga elnöke [Gyöngyösi Márton] azt az előterjesztést a [európai] parlamentben, hogy migránsgettókat kelljen építeni Magyarországon kötelező erővel. Ez ellen harcolok. Maguk ellen kell harcolnom, mert maguk elárulták Magyarországot. És migránsgettót akarnak csinálni az elnökükkel Magyarországból. És ezt nem fogjuk hagyni.”

Ez ellen tiltakozik kézzel lábbal Gyöngyösi az ATV-ben, de egy szóval sem mondja ki, hogy nem szavazta meg a migránsgettókat. Egy szóval sem cáfolta Orbánt, nyilván, mert nem tudta. Az erre vonatkozó kötelező kérdés pedig sajnos elmaradt a műsorvezető részéről, így ő szabadon vagdalkozhatott olyan érvekkel, amelyeknek az égvilágon semmi közük nincs a migránsgettóhoz.

Hajánál fogva előrángatta a telepedési kötvények ügyét, amelyekkel szerinte a Fidesz migránsokat hozott be Magyarországra. Beleerőltette érvnek szánt félrevezető mondataiba azt is, hogy a kormány embercsempészeket engedett szabadon, ami szerintük a migrációpártiságot jelenti.

A valóság azonban az, hogy a Letelepedési Magyar Államkötvényekre 2013 és 2017 között nemzetgazdasági érdekből volt szüksége az államnak. Az államkötvényt összesen mintegy 20 ezer Európán kívüli befektető vásárolta meg, egyenként mintegy 100 millió forint kölcsönt nyújtva az országnak, amit kamat fejében visszakap. A letelepedési engedélyhez jutó személyek legnagyobb része kínai, orosz, iráni, szír és ukrán állampolgárságú volt. Ezek az emberek természetesen nem papír nélkül jöttek, illegálisan át a határon, ahogy a migránsok be akarnak jönni nap mint nap, ezt talán mondanom se kell. Akik ennyi pénzzel támogatják a magyar gazdaságot, azokra enyhén szólva ízléstelen dolog bizonyítékok nélkül dehonesztáló megjegyzéseket tenni.

Aztán itt van a szabadon engedett külföldi embercsempészek ügye. A dolog mögött megint Brüsszel ellenséges politikája húzódik meg, amit Gyöngyösi saját hazája ellen használ. A magyar hatóságoknak azért kellett meghozniuk a döntést, mert az Európai Unió nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök. Ez újabb eset a sok közül, amikor az unió botot akar dugni a magyar kormány biciklijének küllői közé. Az embercsempészetért elítéltek hivatalosan nem amnesztiában részesülnek, hanem Magyarországon lehetőséget kapnak a büntetésük félbeszakítására. Így a büntetésükből le nem töltött időszakot egy másik országban le kellene ülniük. Pont.

Elmondhatta volna mindezt így is Gyöngyösi Márton, csakhogy az igazsággal nem lehet hergelni a magyarokat, ami a baloldal parancsnokának, Gyurcsány Ferencnek első számú elvárása szövetségeseivel szemben.

Ezért aztán ki is mondta Gyöngyösi a baloldal legfőbb kormányt támadó érvét: A miniszterelnök ki akarja vezetni hazánkat az Európai Unióból.

Kedves Olvasó! Ide már nem hozok korábban ezerszer elmondott cáfolatokat. Ez akkora ostobaság, hogy csak nevetni lehet rajta.

A szerző szerkesztő