Horváth K. József

Vélemény és vita

Magyarország bűnszövetkezet hálójában vergődik

NAPI KOMMENTÁR

Éppenséggel nem a lassú beszédéről ismert Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő lemaradt egy brosúrával. Az ATV Szigorlat című műsorában még mindig arról lelkendezett, hogy a Fidesz nem is akarja behozni Magyarországra az uniós pénzeket. Normááális?

Szólhattak volna neki, hogy ez a hajó már elment.

A Fidesz nem azért teljesített minden Brüsszel által támasztott eredeti feltételt, mert nem akarta hazahozni a mintegy 28 milliárd eurós nekünk járó forrást. Főleg nem akkor, ha ebben az pénzmennyiségben van a pedagógusok béremelésének összege is. Azt állítja Vajda Zoltán az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága küldöttségének budapesti látogatása kapcsán, hogy ő bizony haza akarja hozni az EU-s pénzeket. Ez egyszerűen nem felel meg a valóságnak.

Először ugyanis Gyurcsány Ferenc vallotta meg egy rádióinterjúban, hogy éppen a DK-s és más baloldali EP-képviselők dolgoznak ezerrel azon, hogy ne jöjjenek Brüsszelből az uniós pénzek. Nem sokkal később Molnár Csaba DK-s EP-képviselő jelentette ki sajtótájékoztatón, hogy ő hazafias kötelességének érzi megakadályozni ezen források Magyarországra kerülését. Ezek után jön ez gyorsbeszédű, és a Fideszt vádolja azzal, hogy nem akarja a pénzeket hazahozni.

Vajda úgy fogalmazott: „Nekem is volt velük találkozóm (az EP-bizottsággal). Arról beszéltem nekik, hogy mindent meg kell tenni, hogy az uniós források megérkezzenek. Ezek a források járnak nekünk, egyetértek azzal. Viszont el kell fogadni azt, hogy a döntéshozók bizonyos feltételekhez kötik. Ezeket szupermérföldköveknek hívják. Én egyszerűbben fogalmazok: ne tessék ellopni a pénzeket.” Tehát Vajda még mindig ezen az ócska lopkodáson rugózik, amiről még senkinek nem sikerült bebizonyítani, hogy megtörtént volna.

Elmondta: „Én olyan megoldás mellett érveltem e találkozón, hogy érkezzenek meg (a pénzek), találjanak olyan megoldást, hogy a kormányt ki tudjuk hagyni. A magyar emberekhez érkezzenek meg.” A dolog azért nevetséges, mert még maga Brüsszel sem veszi komolyan ezt a baloldal prominensei által gyakran hangoztatott „megoldást”. Már csak azért sem, mert önkormányzati szinten egyszerűen nem lehet teljesíteni azokat a feltételeket, amelyeket az Európai Bizottság támaszt. Törvényeket ugyanis kizárólag az Országgyűlés képes alkotni.

Ez is azt mutatja, hogy a baloldal nyilatkozói annyira sügérnek nézik a magyarokat, hogy még az ilyen szemenszedett hazugságot is minden gond nélkül elsütik. Az már más lapra tartozik, hogy az ATV Szigorlatában, ahol három újságíró kérdezi az alanyt, egyiknek sem jut eszébe felhívni a figyelmet erre a nyilvánvaló ostobaságra. Az meg különösen kínos, hogy hármójuk között egy végzett, talán még praktizáló ügyvéd is helyet kapott, akinek a kisujjában kéne lennie a jogforrási hierarchiának, ám erről ő is hallgatott.

De hogy föltegyük a hazudozás i betűjére a pontot, érdemes idézni szintén a hazánkban látogatott bizottság tagjának, Daniel Freundnak a nyilatkozatát, amit Bohár Dániel szedett ki belőle. A riporter arról kérdezte a politikust, szerinte valóban nem jár EU-s támogatás Magyarországnak, ha nem enged be migránsokat?

Daniel Freund így válaszolt: „Az a hozzáállás, hogy nincs migráció, senki sem jöhet be az országba, elég egyértelműen az EU-s források megvonásához vezet.”

A jogállamiság hiányáról, a lopkodásról, a korrupcióról szóló, évek óta tartó brüsszeli és magyar hablaty tehát egyetlen szempillantás alatt lelepleződött. Azért nem akarja Brüsszel ideadni a pénzt, mert Magyarország nem akarja beengedni a migránsokat. Illetve, ahogy Orbán mondta, nem akarunk belesodródni a háborúba, és nem engedjük a gyerekeket szexualizálni a genderizmus jegyében.

Daniel Freund egyetlen mondattal rávilágított, hogy Orbánnak igaza van, s Magyarország egy brüsszeli és gyurcsányista bűnszövetkezet hálójában vergődik.

Ezek után jön Vajda Zoltán, és azzal áltatja a nézőket, hogy ő bizony haza akarja hozni az EU-s pénzeket. És azt gondolja, hogy komoly magyar emberek őt komolyan is veszik. Szegény Vajda Zoltán.

A szerző szerkesztő