Horváth K. József

Vélemény és vita

Egyáltalán nem jött meg az eszük

NAPI KOMMENTÁR

A Soros-művek nem pihen. Láthatjuk mesterkedéseit a Karmelita kolostor környékén éppúgy, mint a brüsszeli tanácskozásokon, ahol például Vera Jourovának, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosának volt képe hergelni a magyarokat azzal, hogy hiába fogadták el az igazságügyi reformot, ettől még nem kapja meg Magyarország a neki járó eurómilliárdokat.

Az az igazság, hogy kifejezetten együttérzek az utcai provokációknak rezzenéstelen arccal ellenálló rendőreinkkel, akik jól tudják, hogy úgy kell elhárítani az erőszakoskodó ifjak nyomulását, hogy lehetőleg a hajuk szála se görbüljön. Igazság szerint nem is a felbiztatott gyerekekkel van a baj, hanem azokkal a politikusokkal, akik az ilyen tüncikéken próbálják felhívni magukra a figyelmet: ők is léteznek, hogy lehetőleg mielőbb a kormányrúdnál bizonyítsák országvezetési rátermettségüket.

Persze igazán ettől veri ki a víz a magyarokat.

Igen, tudják ezt ők is, tudják: választáson senki nem fog nekik kormánytöbbségnyi szavazatot adni. Ha remélnek némi sanszot, az csak az Alinsky-féle erőszakos módszerek gyakorlásától várható, ahogy tette annak idején Lenin vagy éppen Rákosi a bolseviknak hazudott törpe kisebbség élén, hogy a külföld hozzásegíti maroknyi csapatukat az országirányításhoz.

A Soros-műveknek nagyon nem jött be a 2022-es választás. Elpazaroltak négymilliárd forintnyi dollárt arra, hogy az általuk támogatott egyesült baloldal, Gyurcsány vezetésével fennállása legnagyobb választási kudarcát szenvedje el.

Úgy fest, most taktikát változtattak. Olyan provokátor öreg rókákat küldtek a fiatalok közé, akiket a tüntetésekről már 2018 óta lehet ismerni. Egyikük például felmászott az építési terület állványzatára, hogy onnan kavicsokat hajigáljon a rendőrökre. Kiderült, ő ott volt 2018-ban a Kossuth téren is, amikor a momentumosok füstgyertyákat dobtak a rendőrökre. (Fekete-Győr most emiatt áll a bíróság előtt.) Az már csak hab a tortán, hogy a Szent István térre érkező tüntetők egyikénél a rendőrök két kést és egy ollót találtak. De volt olyan is, aki „Molotov-koktél–dezodor kombó” használatára buzdított a tüntetésnek álcázott, valójában kordonbontási szándékkal meghirdetett akcióban.

Látható, a rendőröknek anélkül sikerült leszerelniük a provokátorok néhány száz fős tömegét, pontosabban a momentumos főkolomposokat, hogy fényképek készülhettek volna erőszakos jelenetekről, hogy a következő pillanatban már a világsajtó hirdethesse az Orbán-hatalom erőszakosságát.

És akkor jönnek a Soros-kommandó brüsszeli fehérgallérosai. Idáig arról szólt a nóta, hogy az igazságügyi reform megléte mindenképpen kell ahhoz, hogy hazánk hozzájusson a neki járó milliárdokhoz. Aztán amikor a napokban megszületett a megállapodás, és maga Vera Jourová is megfelelőnek minősítette a magyar kormány hozzáállását, nagy hirtelen mégis azzal traktálta a nyilvánosságot, hogy még korai arról beszélni, hogy a nekünk járó eurómilliárdokat elkezdik utalni. Volt képe kijelenteni, hogy még nem teljesült minden feltétel a Magyarországnak megítélt támogatások folyósításához, ezért az Európai Bizottság nem fog hozzájárulni a hétéves költségvetésből körülbelül 12,7 milliárd euró feloldásához. Így a mintegy 22 milliárd eurós hétéves keret, illetve az 5,8 milliárd eurós helyreállítási alap csak akkor nyílik meg, ha valamennyi feltétel teljesül, és az ezt követő bizottsági-tagállami procedúra is lezárul.

Tudjuk jól, Jourová szintén a Soros-művek embere, büszkén pózolt már az apával és fiával készült fényképeken.

Látható, hogy Brüsszel és a magyar baloldali EP-képviselők magyarellenes aknamunkáját nyíltan bevalló Gyurcsány segítségével mindet megtesznek, hogy harapófogóba szorítsák a magyar kormányt a bolsevista kisebbségi akarat érvényesítésére, Orbán elmozdítására.

Ez azonban tizenhárom éve nem sikerül. Miért sikerülne éppen most? A Karmelitánál lezajlott jelenetek mutatják ugyanis, hogy ezeknek egyáltalán nem jött meg az eszük.

A szerző szerkesztő