Horváth K. József

Vélemény és vita

Magából csinált hülyét Gréczy és Somogyi

NAPI KOMMENTÁR

Megint Orbánból akart hülyét csinálni az ATV A nap híre című műsora, de a maszatoskezű Gréczy Zsolttal és Somogyi Zoltán politológussal összefogva önmagából sikerült. Nem kicsit!

Nagy fába vágták a fejszéjüket az okosok, mert a gazdaság számára kevés kedvezőbb bejelentést lehetett volna megpróbálni sárba tiporni, minthogy a jövőben Magyarországnak 500 ezer új munkavállalóra lesz szüksége. De megpróbálták. Ki is állították a maguk szegénységi bizonyítványt. Mindezt tették azok után, hogy az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben bebizonyította, hogy igenis sikerrel létre lehet hozni egymillió új munkahelyet.

Ezek a kedves úriemberek most azzal igyekeztek gyűlölködést szítani Orbán ellen, hogy nemes egyszerűséggel migránsoknak nevezték az esetleges külföldről behozott munkaerőt, akiknek helyét végképp nem tudjuk a magyarok között megtalálni. Még akkor sem, ha az iparszerkezeti fejlesztés éppen Kelet-, Észak vagy Délkelet-Magyarországot célozza. Mert ahogy Orbán Viktor beszédében kiemelte, „olyan helyekre visszük a beruházásokat, amely mobilizálja egyébként ott a belső tartalékokat. Az első a belső tartalék.” Tehát a magyar munkaerő.

Már a blokk felvezetőjében igyekezett az ATV megadni a kormányellenes hangulatot, amikor a 2015-ös migrációellenes plakátot mutatták be. „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. (…) Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról.” Ehhez képest most úgy akarták beállítani a friss terveket, mintha Orbán szembemenne 2015-ös önmagával, és migránsokat hozna be azért, hogy elvegye a magyarok elől a munkahelyeket. Ez a csavar természetesen úgy gusztustalan, ahogy van, de az ATV-nek megért bő tíz percet, hogy ezen rugózva hergeljen a miniszterelnök ellen.

Mit mond a maszatoskezű Gréczy Zsolt: „Ha lefordítom ezt az egészet pártpolitikára, akkor Orbán vizet prédikált és bort ivott. Addig mondta azt, hogy ide nem jöhet be senki. (...) Most képzeljük el, amikor elkezdik építeni az akkumulátorgyárat Debrecen mellett, és megjelennek a vietnami vendégmunkások, de ezrével. Azok egyszer csak be fognak menni a városba, ott fognak ülni a főtéren, a kocsmában, a moziban, a kávéházban, s az lesz az embereknek az érzete, amit Orbán eddig mondott, hogy el kell kerülni, hogy jaj, veszélyben van az életünk, jaj veszélyben van a kultúránk, jaj meg fogják támadni az asszonyainkat. Az egész magyar létezést veszélyeztetik ezek az emberek. Hát most akkor itt lesznek, és itt fogják veszélyeztetni.”

Amiből természetesen egy szó sem igaz. Ha valakiket ugyanis behoz az állam, akkor azok törvényesen jönnek, garantált ideig maradhatnak, s még véletlenül sem migránsok, akiket a gyurcsányisták, Brüsszellel közösen folyamatosan be akarnak engedni az országba, lebontva az általuk mindig támadott kerítést.

Mit mond Orbán? „Nem adhatunk a külföldieknek előnyt a magyarokkal szemben. Ez nagyon fontos! És ha ezt mind kimerítettük, na, akkor beszélhetünk a vendégmunkásokról. Határozott ideig maradhatnak csak, és szükség esetén, közbiztonsági és egyéb megfontolások miatt megszakítható jogviszony van.”

Somogyi Zoltán azt boncolgatta, milyen balfék volt a kormány, amikor a 2015-ös migrációs hullámból nem válogatta ki a legjobbakat. „Az első menekülthullám idején például Németországban tudták, hogy legjobb minőségű munkaerő érkezett az első menekülthullámban. Elneveztük a menekülteket migránsoknak. Nem próbáltunk integrálni onnan munkaerőt.” Tudjuk, amikor százezrével özönlöttek az országba – Somogyi szerint –, akkor kellett volna kiválogatni, ki az agysebész, ki a fogorvos. Talán ha Somogyi magát visszanézi, maga is elröhögi saját népbutító dumáját.

Orbán Viktor idevágó gondolatát pedig gondosan elhallgatták. Így szól: „Hogyha kényelmi okokból hozunk be idegen munkaerőt, akikből aztán ki tudja, hogy mennyi ragad itt, akkor anélkül, hogy észrevennénk, pont úgy, mint a nyugatiak, szépen kulturálisan aláaknázzuk a saját életünket. Ez nem engedhető meg! Magyarországnak olyan országnak kell lennie, amely képes arra, hogy minden munkát, amit ebben a hazában el kell végezni, valaki a magyarok közül elvégezzen.”

Az ilyen nemes gondolatokból és szerzőjéből igyekeznek hülyét csinálni a meghívott vendégek. Magukról bizonyították be, hogy továbbra is magyarellenesek és migránspártiak.

Tudjuk, aki másnak vermet ás, maga esik bele.

A szerző szerkesztő