Horváth K. József

Vélemény és vita

Vágó: Brüsszel nem kényszerít, Gréczy: „igen” a háborúra

NAPI KOMMENTÁR

A pitiáner Vágó István és korábban ízléstelen magatartása miatt képviselői mandátumáról lemondani kényszerült maszatoskezű Gréczy Zsolt a DK TV Szubjektív legutóbbi adásában Orbán Viktor ünnepi beszédének egyes állításait próbálta cáfolni. Lássuk csak, ki nevet a végén?

Kezdjük a tizenegy éve elhunyt Csurka István idézetével: „Nyakunkon élősködő balliberális elitünk a sorsunk iránt közömbös, a privatizációból meggazdagodott, idegen zsoldban álló réteg. Élve akarja eltemettetni a magyarságot egy uniós sírhant alá! Fő eszközük a hazugság és a félrevezetés."

Akkor lássuk aktuális, szánalmas hazugságaikat.

Petőfiről szólva Orbán Viktor egyebek mellett kijelentette. Idézet a műsorból: „Látjuk, ahogy fellázad, amikor idegenek akarják megmondani a magyaroknak, hogyan éljenek. Látjuk, ahogy szembefordul a világ hatalmasaival, akik újra be akarják olvasztani a magyarokat egy európai szuperállamba. Látjuk, ahogy odakanyarítja a 12 pont elé, hogy legyen béke. S ha a szó nem segít, látjuk, ahogy elindul helyettünk, újra meghalni a magyar szabadságért. Tartozunk neki. Ezért sohasem fogjuk megengedni, hogy a szabadság zászlaját kicsavarják a magyarok kezéből. Nem fogjuk hagyni, és nem is fog sikerülni, mert minden magyarban van egy kis Petőfi.”

S hogy mennyire pontos Orbán jellemzése, arra álljon itt egy szakasz Petőfi: Háború volt… című verséből. „Békét, békét a világnak, / De ne zsarnokkénytől, / Békét csupán a szabadság / Fölszentelt kezéből.”

És akkor lássuk, hogy akarja letagadni Vágós István, hogy Brüsszel zsarolja, elnyomás alatt tartja, törvényszerű magatartása megváltoztatására akarja kényszeríteni Magyarországot: „Amikor arról szól, hogy itt külföldi erők próbálják ránk erőszakolni, mintha brüsszeli – nyilván Brüsszelre gondol – katonai egységek táboroznának Magyarországon. És halántékunknak szegeznek fegyvereket, hogy azt csináljuk, amit ők mondanak.” Erre mondta a pesti szleng, hogy kimentek a tankok, bejöttek a bankok.

Vágó tehát nem kevesebbet akar ezzel mondani, mint azt, hogy Brüsszel nem zsarol minket. A Magyarországnak járó pénzek visszatartásával, újabb és újabb feltételek támasztásával nem akarja hazánkat a víz alá nyomni, nem akarja Brüsszel azt sem, hogy a migránsokat, a gendervilágot beeresszük a területünkre, és a szankciókat sem akarja ránk erőltetni. Pusztán csak ezeket tagadja le jó Vágó István kedélyeskedő hozzászólásával.

És akkor lássuk, maszatoskezű Gréczy Zsoltnak miért nem tetszik, ahogy Orbán mondta, Petőfi „odakanyarítja a 12 pont elé, hogy legyen béke.” Ahelyett, hogy azt mondaná, milyen igaz, egyetértek a miniszterelnökkel. Aki azt írja, mint Petőfi, hogy „Békét, békét a világnak”, az nem lehet háborúpárti.

Maszatoskezű azonban megmagyarázza, hogy milyen helyzetben lehet valaki indokoltan háborúpárti. Ahogy az a teljes Nyugat, ahogy az a Magyarországon a guruló dollárokkal rabul ejtett baloldal. Szó szerint ezt mondta: „Van olyan helyzet, hogy háború van. Van olyan helyzet, amikor háború van, s egy ország a szabadságát fegyverrel védi.” Kijelentésével a bukott kvízmester, Vágó István természetesen nagyon egyetértett.

És az ég nem szakadt le. Ezt képes mondani, miközben jól tudja, ha Amerika és az Unió nem támogatná tömérdek, soha meg nem térülő pénzzel, fegyverrel Ukrajnát, akkor a háború órák alatt befejeződne. Ukrajna, Zelenszkij emberélettel, vérrel fizet a fegyverekért, a pénzért. Az ukránoknak, köztük a Kárpátaljáról besorozott magyaroknak nem kellene meghalniuk, ha a Nyugat nem támogatná az értelmetlen öldöklést.

Magyarország elítéli az orosz agressziót, ahogy kiáll Ukrajna szuverenitása mellett is, és ezerrel támogatja a háborús menekülteket. Azért mondja Orbán, hogy legyen béke. És mögötte a józan magyarok milliói.

De a háborúpártiságát tagadó DK Gréczyje megértő, és azt mondja, „van olyan helyzet, hogy háború van.” Tehát szerinte helyes, hogy háború van.

Ez Gyurcsány Ferenc szava. Gy. F. jóváhagyása nélkül egy hang nem mehet ki a műsorba. Ami neki nem tetszik, azt kiveszik. Nem vették ki. Neki is tetszik.  

A balliberális elitünk, ahogy Csurka mondja: „Élve akarja eltemettetni a magyarságot egy uniós sírhant alá!”

– Kell még valamit mondanom, Ildikó?

A szerző szerkesztő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom