Galsai Dániel

Vélemény és vita

Egy mondat egy meccs után

Fricska

A mai jegyzet szokatlanul rövid lesz. Összesen egy bővített mondat – némi előszóval. Az előszó: Magyarország, Lipcsében, 1–0-ra legyőzte Németországot, 1954 óta először győztük le őket tétmeccsen, a mérkőzés alatt a mostanság teljesen „érzékenyített" német drukkerek folyamatosan köpködték és dobálták poharakkal Szoboszlai Dominikot és Gulácsi Pétert, akik hétről-hétre éppen a lipcseieknek hozzák a futballsikereket!

És akkor most jöjjön az a bizonyos egy, többszörösen bővített mondat: Ti, farizeus, látványosan EU-kompatibilis, végtelenül cinikus nyugati sajtótermékek és politikusok, szégyenletesen nemzetellenes magyar balliberálisok, most meg fogtok szólalni, elő fogjátok hozni, hogy a németek „kiiratkoztak Európából", szolgai sajtótok fog-e arról regélni, hogy a német futballhuligánok megpróbálták megfélemlíteni a magyar futballistákat, lesz-e „rasszistázás” és „xenofóbozás” a magyar balliberális sajtómunkások részéről, Farkasházy, Föld S., Németh Péter, Tóta W. és a többiek regélnek-e az újjáéledő német rasszizmusról, Niedermüller Péter DK-s szellemi verőlegény sikít majd-e erről a gyalázatról – de legfőképpen az UEFA, amely immáron az EU-hoz teljesen simulóan kirekesztő, egyoldalú módon szankcionálta és büntette Magyarországot, vajon hány meccses üres kapus büntetéssel és hány százezer euróval szankcionálja majd Németországot?

+ 2 mondat: Nem szégyelli magát ez a „toleráns és liberális” nyilvánosság? És a hasonszőrű magyarországi, szánalmas, önleleplező nyalnokok?