Galsai Dániel

Vélemény és vita

Jakab fényei

Fricska

Komolyan mondom, elképesztő pasas ez a Jakab Péter! A mai technológia szintjén talán már nem állunk messze attól, hogy bele tudjunk látni mások gondolataiba – nem adnám egy vak lóért, ha csak egy órára követhetném, hogy mi zajlik ennek a politikai eszementnek a buksijában! Tessék, a legfrissebb: „Sajátos válságkezelés. Amolyan fideszes. Orbánnal nincs kiút a válságból. Ő a válság maga. Mennie kell. Ehhez viszont kell egy életképes ellenzék. Amíg az nincs, kormányváltás sem lesz. Csatlakozz a Nép Pártján Mozgalomhoz! Újítsuk meg az ellenzéket, újítsuk meg az országot! Vesszen a kormány, győzzön a nép!”

Most ez mi, tessék mondani? Jakab április óta minden szinten megbukott, ennyi KO után egy közepesen értelmes bokszoló azonnal visszavonul, szégyenében beveti magát valami őserdőbe, és elszegődik remetének. De a mi Petinket nem ilyen fából faragták! Egykori pártját szétverte, először pártelnökként, majd frakcióvezetőként bukott meg, ez utóbbi miatt az állami támogatás százmillióit sem tudta elcsaklizni, pedig láthatólag arra lett volna igénye… Mamuszban parádézó egykori pártigazgató-szeretője ugyanerre a sorsra jutott, mostanság éppen civil munkát keres, talán egy mamuszüzemben lesz rá kereslet. Üres tehát a családi kassza – Jakab persze nem adta vissza a mandátumát, ami nagyjából az egyetlen tisztességes megoldás lett volna –, de az a havi 1,5 milliócska hol van a korábbi 6-tól, a különféle „munkalakásoktól”, luxusautóktól, testőröktől?

Új mozgalmáról egy első éves politológushallgatónak is tudnia kell, hogy maga a csőd. A megizmosodott Mi Hazánk és a mégiscsak valamilyen infrastruktúrával bíró Jobbik mellett ki a fészkes fene kíváncsi egy Gyurcsánynak behódolt, bukott figurára? De ő nem hátrál: alig öt hónap alatt mindent elbukott, most mégis a masszív kétharmadot akarná leváltani! Komolyan, nagyon szívesen belelátnék a gondolataiba, vajon hogy működik egy megbomlott elme?

Parizer Peti az a házaló árus, aki az együgyűek parttalan lelkesedésével mécsest akar eladni a Tungsramnak!