Galsai Dániel

Vélemény és vita

A nácizmus diszkrét lehelete

Magányos elmebetegek a világ minden táján vannak, ebből a szempontból tényleg létezik a globalista ethosz. Ám az azért sokat elmond egy ország mentális és morális állapotáról, hogy ezek a szédültek milyen társadalmi támogatottsággal bírnak, és mennyire tudnak politikai tényezővé válni.

A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint például egy Andríj Kuzmin nevű ukrán polgár aláírásgyűjtésbe kezdett, és a határidőig, augusztus 8-ig meg is szerezte a szükséges huszonötezer támogatót, amivel így már Zelenszkíj elnöknek is foglalkoznia kell. (Hogy egy több mint 40 milliós országban miért elég huszonötezer támogató, azt ne tőlem kérdezzék!) Kuzmin úr a lényeget így foglalta össze: „Minden ukrán biztonsága érdekében most és a jövőben is azt javasoljuk, hogy a következő ötven évre tiltsák be az Ukrajnába való beutazást minden orosz állampolgár számára, és ne adjanak ki úti okmányt oroszoknak, kivéve azokat, akik Ukrajna oldalán harcoltak az orosz–ukrán háborúban.”

Azért ez csinos, nem? Ezek szerint fél évszázadig nem léphetne be egyetlen művész, tudós, nem rendezhetnének ukrán–orosz futballmeccseket, megszűnne az átmenő kelet–nyugati áruforgalom, leállna a vasút, hisz a mozdonyvezető is orosz… Természetesen nem tudhatjuk, hogy az ukrán elnök miképpen dönt ebben a „demokratikus” kérdésben két bombatámadás és két Magyarországot gyalázó nyilatkozat között.

Ahogy arról sem mondhatunk biztosat, hogy mit szól a „felvilágosult, liberális Nyugat”, hogy ez a nyilvánvalóan agyalágyult eszme Ukrajnában politikai teret nyerhet? Ne reménykedjünk: nyilván semmit! Ám azt bizton mondhatjuk, hogy az egész nyugati propaganda, amely szerint Ukrajnában nincs nácizmus, szemenszedett hazugság! Eddig huszonötezer őrült cáfolta a hamis képet. Százötvenezer kárpátaljai magyar pedig remegve várhatja, hogy mikor kerülhetnek az oroszok sorsára…