G. Fehér Péter

Vélemény és vita

A birodalom

Európa számára nem sok jót jelent az új német kormány színre lépése, mivel a diplomácia vezetését arra az Annalena Baerbock „államjogászra” bízták, aki csak úgy, saját magának adományozta ezt a címet

álláspont

„Németország, te rohadt szar.” Egy polgári lapban általában illetlen dolog obszcén szavakat papírra vetni, de sajnos ebben az esetben a pontos idézet elkerülhetetlen, különben aligha lehetne hitelt érdemlően a most hivatalba lépett új német kormány szellemi állapotát jellemezni. Ugyanis a fenti idézetet tartalmazó transzparens alatt tüntetett Claudia Roth – az erőszakosságával hírhedté vált Antifával –, aki tegnap vette át a német kulturális minisztérium vezetését. Roth viszont maga a kulturálatlanság és a normális életvitel elleni provokáció mintaképe.

A hatvanas éveinek közepén járó zöldpolitikus finoman fogalmazva is kreatívan kezeli ruházatát, nem mondható, hogy a Guccitól öltözködik, amikor tinédzser Hófehérkének maszkírozza magát vagy éppen az életet habzsoló punknak. Nos, mostantól kezdve Roth-Hófehérke fogja eldönteni, mi a jó kultúra Németországban, és mi nem az.

A megélhetési politikusban nem teng túl a nemzeti érzés, és ezzel nincs egyedül. A Zöldek erős embere, a párt társelnöke, Robert Habeck is kijelentette: „Németségemmel sohasem tudtam mit kezdeni.” Miért kellene bárkinek is nemzeti hovatartozásával bármit is kezdeni? Miért nem természetes dolog a saját nemzethez való tartozás, még akkor is, ha a németeknek a huszadik századi történelmükkel nincs sok dicsekednivalójuk. Habeck foglalkozására nézve gyermekkönyvíró, ehhez képest az új gazdasági és klíma-„szuperminisztérium” élére kerül. Szakismeret? Ugyan! A tébolyult zöldideológia „über alles”.

Olyan német kormány került most hatalomra, amelynek politikusai a nemzeti tudat írmagját is ki akarják irtani, hiszen még az „illegális menekült” fogalmát is el fogják törölni Németországban, mert bárki, bárhogyan is lépi át majd a határt, az legálisnak fog számítani. A német nép leváltásának, kicserélésének és az európai egyesült államok létrehozásának folyamata felgyorsul. A mostantól regnáló szociáldemokrata kancellár, Olaf Scholz, bár komoly politikai múlttal rendelkezik, a tömény unalom és szürkeség, a királycsináló Zöldek bábja.

A környezetvédelem álságos köpenyébe burkolózva az őszi választásokon csak 14 százalékot szerző Zöldek párt az összes radikális, a hagyományokat felforgatni akaró ideológia gyűjtőmedencéjévé vált. Az ideológia alá van rendelve a politika is, így lehet az, hogy a török származású Cem Özdemir, a Zöldek egykori társelnöke kapta a mezőgazdasági minisztériumot, aki hivatására nézve szociál­pedagógus, életvitelét tekintve pedig vegán. Ő lesz majd az a személy, aki a gazdáknak az állattenyésztésről fogja az észt osztani.

Európa számára nem sok jót jelent az új német kormány színre lépése, mivel a diplomácia vezetését arra az Annalena Baerbock „államjogászra” bízták, aki csak úgy, saját magának adományozta ezt a címet. Semmilyen egyetemet nem végzett, a szükséges papírokat menet közben „szerezte be”, a jogellenesen eltulajdonított tartalmak miatt nemrégiben vissza kellett vonnia legutóbb megjelent, titkárnője által összeollózott könyvét, jövedelme egy részét „elfelejtette” az adóhatóságnak bevallani.

A zöldpolitikus tipikus mintapéldánya, akinek csak az ideoló­giai táplálék maradt. Baerbock már meghirdette, hogy „értékorientált” külpolitikát fog folytatni, így aztán ne csodálkozzunk, hogy már előre feni a nagykést, mondván, Magyarországot és Lengyelországot meg fogja leckéztetni, és nem tűri tovább a renitens államok kilengéseit. Erre mondta Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországot kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, hogy Németország új kormánya egy
„negyedik birodalmat” akar kiépíteni.

Nehéz lenne ezzel az állítással vitatkozni.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Egy követ fújnak

ĀKözérdekű iratigénylést nyújtott be a CÖF–CÖKA a főpolgármesternek a Városháza eladásával kapcsolatos levelezés, ügyintézés megismerése céljából

Bogár László

Bogár László

Német ideológia

ĀMarx talán legtöbbet idézett műve a Német ideológia címet viseli. Többek között ebből a műből való az az idézet is, amelyet szemérmesen fordítottak a „régi szemét” visszatérésének, mert a benne szereplő kulcsfogalom a szemét szónál azért kicsit erősebb