Galsai Dániel

Vélemény és vita

Cinizmus

Fricska. „Mi az, hogy tömeggyilkos? 227 ember az tömeg?” – replikázott Kende Péter, aki leginkább arról hírhedt, hogy a legelfogultabb könyveket írta Magyarország regnáló miniszterelnöke ellen

Tegyük hozzá, hogy Kende mindezt az 1956 utáni megtorlások kapcsán bírta kiengedni a száján. Régi ügyek, személyes vélemény – mondhatná az avatatlan, politikában járatlan ifjú választópolgár. De nem az! Ugyanis néhány esztendeje Heller Ágnes európai plénum előtt mondta azt, hogy 2006-ban a rendőrök nem lőttek a tüntetőkre.

Miközben már letagadhatatlanul közkézen forogtak azok a felvételek, melyeken kilőtt szemű emberek kínban vergődnek. A nemtelen hírlapíró cinizmusa azonban ennél is visszataszítóbb: szándékosan elfelejti az ’56 után megalázott, félig agyonvert, elmegyógyintézetbe zárt, ellehetetlenített, öngyilkosságba hajszolt ezreket, tízezreket.

Vérgőz és teljes irracionalitás. Ez várna mindenkire – a józan baloldaliakra is – ha Gyurcsánytól Jakabig visszatérne a kilencvenes évek SZDSZ-es szellemi terrorja.
 

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Hullámzásból tengerár – rekviem a normális életért

ĀMilyen érdekes jogrend lehet az olyan, amely egy különös haláleset – jelesül ezúttal az amerikai zavargásokat kiváltó (?) színes bőrű George Floyd halála – kapcsán lázba hozza szinte az egész világot!

Csizmadia László

Csizmadia László

Gyászzászlót az EU épületére

ĀBrüsszelben felülkerekedett a multinacionális gyógyszergyárak által megfizetett liberális pártérdekű lobbizó maffia