Dippold Pál

Vélemény és vita

Hiénák

Egy hisztérikusan fenyegetőző ripacs vezeti a magyarországi baloldalt. Igaz, a szóbitorláson kívül semmi közük nincs a klasszikus, baloldalinak mondott értékekhez, ám ez esetükben nem csoda

álláspont

A valamikori harcos ifjúkommunistákból mára öregecskedő kapitalista bohócokká váltak. Talán éppen most lenne itt az ideje ezt a Gyurcsány nevű, sokszorosan bukott, idősödő nebulót leváltani. Ugyanis ha továbbra is ő mozgatja az ellenzéki csapatot, minden eddiginél nagyobb pofonokba szaladhatnak bele.

Itt van például az elfuserált halálkampányuk. A koronavírus pusztításait tenyerüket dörzsölgetve kísérték figyelemmel, és közben olyan gusztustalanul köpködték a kormányt, ahogy előttük még talán senki sem. Elkezdték a nyílt oltásellenességgel, amitől azt remélték, hogy a pandémiából az egyetlen kivezető eszközt jelentő vakcina útját állva egyre több lesz az áldozat.

Ez pedig, agyaltak, hosszú, de akár rövid távon is, a minden erejével a járvány leküzdésével foglalkozó kormányt gyengíti. Így aztán a következő parlamenti választáson könnyebben átveheti az alamuszi álbaloldali moslékkoalíció a hatalmat. Hazudtak tehát reggel, éjjel meg este, nem kicsit, nagyon. Az egyre többek tiszteletét és megbecsülését elnyerő kormányzati intézkedéseket folyamatosan támadták. Minek regisztrálni? Miért az öregeket és miért nem a kéményseprőket oltják be? Miért bírálják Brüsszelt az óriási kudarcot jelentő vakcinabeszerzésért? Miért engednek be Magyarországra orosz és kínai vakcinákat? Nagyjából ez volt az első menet.

Miután ez azért nem sikerült nekik igazán jól, mert a magyar egészségügy, a hazai hatóságok és a kormány világszerte elismert eredményességgel és ügyességgel szerzett be vakcinákat, és folytatja az oltási kampányt, az álbaloldal kapkodni kezdett.

Némi tétovázás után előálltak a halálkampány első szakértőjével, aki kimondta, hogy a Covid–19 áldozatait felhasználva, azok hozzátartozóinak gyászára kell építeni. A cél természetesen a politikai hatalom megszerzése, hiszen a szeretteik elvesztésén szomorkodók könnyen a Fidesz-kormány ellen fordíthatók, akár több százezernyi szavazót is hozhat ez a mézes-mázos baloldali részvét. Ami persze egyáltalán nem az, mert hiszen miféle együttérzés az olyan, amelynek kizárólag a politikai haszonszerzés a célja?

Gyurcsányné Dobrev Klára közben – látszólag függetlenül a világot pusztító járványtól – elkezdte a Demokratikus Koalíció képviselőjelölt-jelölti kampányát. Támogató levelet fogalmazott és küldött szét a választókerületijelölt-jelöltekről a vélt szimpatizánsok címeire. Kártyanaptár is volt a borítékban, meg egy kérdőív, ami azt tudakolta, hogy a címzett milyen formában tudná segíteni a Gyurcsány-pártot.

A címzetti listába azonban néhány aprónak gondolt, ám jelentésében és jelentőségében hatalmas hiba csúszott. Az még talán megmosolyogtató, hogy a katolikus újságírószövetség elnökét is megkérdezte Klára asszony, ám az a tény, hogy jó néhány éve meghalt emberek is kaptak a levélből, mélységesen megdöbbentő, bár pontosan beleillik a halálkampány gátlástalanságába. Lehet itt arról beszélni, hogy Amerika elnöke is holt lelkek szavazatainak tömegével került hatalomra, ám ez nem menti Gyurcsányékat. Sőt.

Gátlástalan gazemberek. Sem az élet, sem a halál nem szent nekik. Meg egyáltalán, velük kapcsolatban szóba se kerülhet a szent szó, hiszen abban hit van, erő, igazság és emberség.

Az meg, hogy mára lényegében ez az egész rohadt alakulat oltáspárti, és elismerő nyilatkozatokkal méltatja a kormány és az egészségügy, sőt a keleti vakcinák sikerét, egyenesen hányingert kelt.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Régi szavak – új szótárak (6.)

ĀCentenáriumi szószedetet állít össze Pilinszky János születésének századik évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Juhász Anna Szalon

Bogár László

Bogár László

A Föld napja

ĀAz emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát