Dippold Pál

Vélemény és vita

Vakcinavakság

A hülye az hülye. A koronavírusos az koronavírusos. Az oltásellenes baloldali az oltásellenes baloldali

álláspont

A mintaszerűen és liberálisan kitalált A család az család provokatív jelmondatának szerkezetére épített marhaságok a végtelenségig folytathatók lennének. Hogy miért? Csak. A csak az csak.

Az alkalmi nyelvészkedésnél lényegesen fontosabb ügyek vannak azonban Magyarországon. Nem árt tudnunk, hogy hétköznapi életünket kifélék és mifélék akarják kaotikussá tenni. Itt billegünk a pandémia harmadik hullámának tetején, az ország vezetése és több százezer, a védekezésben részt vevő becsületes magyar szakember teszi a dolgát, megvédeni igyekezvén mindenkit. Ám ez az úgynevezett baloldal miatt némelykor igencsak nehéz.

A hülye az hülye. A baloldali az baloldali. Pusztít, rombol, kizárólag saját érdekeit szolgálja. Ezek jórészt az anyagi javak megszerzését jelentik. Számukra ugyanis a politikai hatalom egyenlő a szabad rablással. Láthattuk ezt a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, akkor, amikor ezeknél a derék kommunista származékoknál volt a kormányrúd, és elszántan halásztak a zavarosban.

Nem csak mi, hanem az egész világ bajban van a koronavírus-járvány miatt. Milliók haltak meg, milliárdok élete van veszélyben. A gyilkos kór támadása ellen egyetlen védekezési mód van: az oltás. Ezt támadja folyamatosan a hazai és a nemzetközi baloldal. Oltás, ugyebár, nincs vakcina nélkül. Hatalmas érdekháború folyik a gyógyszergyártók között, és hogy ki, hová áll ebben a harcban, pontosan megmutatja, miféle emberekről és politikai alakulatokról van szó.

A kormány a járvány kezdete óta mindent megtesz a hatékony védekezés érdekében. A teszetosza uniós bürokraták tehetetlenségét még idejében felismerve lépett, és a világ minden táján körülnézett vakcinavásárlás ügyben. Így sikerült szert tenni orosz és kínai oltóanyag-ampullák millióira.

Ezt a minden vitán felül álló életmentő akciót támadja és próbálja megakadályozni ma is az úgynevezett baloldal. Folyamatosan uszítanak az orosz és a kínai vakcinák ellen, álhíreket terjesztenek, hazudnak, elbizonytalanítják még a saját híveiket is. Akik közül egyébként jó néhányan, éppen az el nem fogadott keleti vakcina hiánya miatt meg is haltak. A gyilkos az gyilkos.

A baloldali halálkampány, amelynek végső eredménye – mint például bemondták, a halottak hozzátartozóinak gyásza is az alapja – reményeik szerint a politikai hatalom megszerzése lehet, egyre gátlástalanabb. A Gyurcsány-párt népszerűnek gondolt celebje, a kivénhedt tévés Vágó István a saját nagy súgógépes eszének fényében ordít a vitákban: mi nem vagyunk oltásellenesek, mi keletivakcina-ellenesek vagyunk.

Büszkén körülnéz, rezegteti hangját, és fogalma sincs arról, hogy micsoda tragédiákhoz vezethet az efféle ripacskodás. Először is azért, mert a világ minden hozzáértő szakembere világosan leírta és kimondta: egyedül az oltás jelenti a megoldást. A kínai Sinopharm pedig éppen úgy hatékony, mint a Nyugat-Európában felhasznált készítmények bármelyike.

A Párbeszéd pofátlan matadora, Tordai Bence hosszú ideig a Szputnyik V ellen uszított, majd nemrégiben beoltatta magát vele. Vannak még ott a balvitézek között folyamatosan hergelők, például a DK-s doktor Komáromi Zoltán, aki összevissza beszél a keleti vakcinákról, hol azt mondja, beadja a pácienseinek, hol meg nem.

Ám mindezekre Magyarország népének józan többsége egyre inkább csak legyint: a kutya ugat, a karaván halad. Kína és Oroszország pedig a hónap végéig mil­liónyi adag vakcinát küld hazánkba, és ezzel nyárra talán már szabadabbak leszünk, nyithatunk. Aki meg hülye, az hülye.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

Fenékig!

ĀOlvasom a Petry-ügyben kialakult vitát, aminek kapcsán a haladárok fényt derítettek pár dologra. Az egyik az, hogy nincs itt nyilván semmi látnivaló, és nem leszámolósdit játszottak a nagy Nyugaton, csak kirúgtak egy szakembert

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Már megint útban vagyunk

ĀPontosabban még mindig útban vagyunk. Jó régen már. Mi tagadás, megmelegszik az ember szíve, amikor naponta kénytelen elolvasni a fontos hírek között, hogy baj van Magyarországgal