Galsai Dániel

Vélemény és vita

Konyhavilág

Fricska. Elhunyt Fülöp herceg, már el is temették

Az egykori görög és dán herceg, II. Erzsébet királynő férje, a Brit Birodalom egyik talapzata, aki a második világháborúban hadihajókon harcolt, későbbi felesége miatt lemondott szülőhazájában viselt címéről, vallást váltott, életét Nagy-Britannia szolgálatának áldozta, később még fogathajtó-világbajnok is lett.

Halála napján a BBC műsorváltozást jelentett be, a nagy személyiségre emlékeztek. Néhány óra alatt száztízezren tiltakoztak, a csatorna közlése szerint ennyi reklamáció még soha sem érkezett hozzájuk. Ugyanis elmaradtak olyan népszerű műsorok is, mint a BBC One televízió minden este milliók által nézett, 36 éve futó szappanoperája, az EastEnders vagy a szintén óriási nézettségű MasterChef főzővetélkedő döntője.

Egy történelmi személyiség vagy két bohóc-kotyvasztós program, ez itt a kérdés! Ha a honi haladár-eurokrata, fogyasztói társadalmat istenítőknek még van kérdésük arról, hogy mi a baj Európával, azt kérem, tegyék fel!

Kapcsolódó írásaink

Kiss Antal

Kiss Antal

A szívek újranyitása

ĀMindannyiunkon múlik, hogy magunkban adunk-e újra esélyt az újranyitásra a régi alapokon, melyek az Istenbe és egymásba vetett hit sziklájára épülnek

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

„Rímek szirmait kóstolgatni”

ĀSzomorú aktualitással vettem ismét kezembe a Dinnyés József, a daltulajdonos című kötetet, Kaiser László dokumentumokkal ékesített életútinterjú-könyvét