Galsai Dániel

Vélemény és vita

Kínos

Fricska. Ma semmi pandémia, semmi „gyurcsányozás”, „sorosozás”, „migráncsozás” – ahogy ők szoktak fogalmazni

Ezúttal Kubatov Gábor világhálós bejegyzését idézem, statisztikai adatokkal. „…a beruházás 23,5 milliárd forintba került, az összbevétel pedig harmincegymilliárd forint volt. Tehát a magyar állam majdnem nyolcmilliárd forintot keresett azzal, hogy ezt az ingatlanfejlesztési projektet megvalósította. Másrészt az eladott telek másik felét is hasznosítják, újabb irodaház épül rajta, ami ugyancsak hatalmas adó- és járulékbevételt jelent az államnak.”

A Fradi futballstadionjáról van persze szó, az ellenzéki gyűlölködők kedvenc céltáblájáról. A számukra kínos adatok kínos magyarázkodásokat szültek: az annyi nem annyi, az eladott telek és a befolyó adó és járulékbevétel nem számít, az eladott területen irodaházat építő telefontársaság máshol is építhetett volna. Ilyen az, amikor egy semmi maradandót nem építő társulat szembesül azzal, hogy létezik siker, maradandóság, haszon, nemzeti keretek között is.

Kapcsolódó írásaink

Konrad Wysocki

Konrad Wysocki

Erős szövetség nehéz időkre

ĀVisszajátszás. A Visegrádi Csoporton belül jelenleg minden területen, gazdasági, politikai, kereskedelmi és társadalmi téren is jól alakul az együttműködés

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

A tudásvesztés kora

ĀAz információk gyarapítása azonban még nem feltétlenül jár együtt a tudás növekedésével