Morvai Katalin

Vélemény és vita

 A többi néma csend

Korner. Nagyon ide kívánkozik most William Shakespeare Hamletje. Amint a színdarab végén a dán királyfi a halála előtt még egyszer, utoljára Horatióhoz szól

„…De íme jóslok: Fortinbrasra száll / Az ország; övé haldokló szavam. / Beszéld el ezt neki, s minden körülményt. / Mi okozá – – A többi néma csend.”

Vajon kire száll majd a gondolatrendőrség által azonnali hatállyal kirúgott Petry Zsolt kapusedző posztja a Herthában? Ki lesz olyan megalkuvó, hogy az ily csúful kiüresített helyet betöltse? (A már felkért kapuslegenda, Király Gábor biztosan nem, benne most sem kellett csalódni.) És vajon lesz-e, lehet-e szava a történtekhez a német klub vezetőedzőjének, a magyar Dárdai Pálnak? Vagy megüzenték neki, hogy tartsa magában a véleményét?

És a legnagyobb kérdés, hogy a harmadik magyar, Gulácsi Péter – aki miatt tulajdonképpen kibukott a véleményszabadság (véleményterror?) hazájában Petryből az a pár ominózus mondat – mit cselekszik. Cselekszik-e egyáltalán? Vagy megelégszik az olyan friss Insta-poszttal, mint hogy „Training mood”? Így, ilyen semmitmondóan, angolul.

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

A gödör alja

ĀFricska. A magyar politikai élet sötét démona így szólt az ország házában: „Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva. (…) És tudják, mikor fogunk győzni? Jövőre. És maguknak nem lesz kegyelem”