Galsai Dániel

Vélemény és vita

Térden állva

Fricska. Két szimbolikus történés a legnagyobb keresztény ünnep előtti napokból. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere engedélyével szobor emeltetett a BLM mozgalomnak

A történelem talán legálszentebb és legprovokatívabb liberális akciójának, amelyben egy drogos, hamis pénzzel üzletelő fekete férfi erőszakos halála került erkölcsi piedesztálra. A szobor maga a giccs esszenciája: egy fél térdre ereszkedő New York-i Szabadság-szobor, az LMBTQ-mozgalom szivárványszíneire pingálva. A szabadság fél térdre borul az agresszív kisebbség diktatúrája előtt.

Baranyi szerint neki nem dolga vizsgálni egy alkotás üzenetét. Kíváncsi lennék, mit szólna, ha valaki egy Szálasi- vagy Rákosi-szobrot óhajtana kiállítani az általa bitorolt kerületben? Mindeközben a lengyel labdarúgó-válogatott tagjai nem voltak hajlandók az Anglia elleni VB-selejtező előtt részt venni ebben a térdepelős bolhacirkuszban. Megmutatták, hogy mit jelent az önérzet, a nemzeti öntudat. Baranyi és a lengyel labdarúgók között dől el Európa jövője!

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

A húsvét misztériuma

ĀAz emberi világot végül is mindig azok viszik tovább, akik igenlik az életet

Simicskó István

Simicskó István

Áldozat

ĀHúsvétkor a keresztény világ Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékezik