Galsai Dániel

Vélemény és vita

Gergely tervei

Fricska. A hírlapírók irtóznak a hétvégéktől, mert olyankor többnyire a közéletben még a fű se nő. De nem így van ez azóta, mióta olyan ambiciózus főpolgármestere van e hazának, mint Karácsony Gergely!

A nagy organizátor éppen szombatra időzítette nagy ívű, Otthon Budapesten című városfejlesztési tervének bemutatását. Ez három pilléren nyugszik, „esélyteremtő, zöld és nyitott Budapestet” szeretnének, de döglesztő közhelyekkel most ne foglalkozzunk.

Hangsúlyozta azt is, hogy meg kell állítani a fővárosiak kiköltözését az agglomerációba, valamint abszolút reális elképzelése szerint nullára(!) szeretné csökkenteni a halálos közlekedési balesetek számát Budapesten. A tervezet hét évre szól – ezek szerint a Mester rögvest még egy ciklust megelőlegezett magának.

Az agglomerációba való menekülés különösen aktuális történet, hiszen például jó néhány ismerősöm akarja itt hagyni Karigeri „liberális világvárosát”. Elmondásuk szerint elegük van a kaotikus Facebook-vezetésből. Ilyenkor mit kéne tenni Gergely?

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

A svédországi késelés margójára

ĀAmikor éppen az „arab tavaszt” meg a Közel-Kelet lerohanását tervezte és szervezte meg a világ, akkor a „művelt Nyugat” megásta a maga sírját

Domonkos László

Domonkos László

Nők nagyban

ĀFigyelni, figyelni és megint csak figyelni rájuk, nagyban – hogy a szeretetig eljuthathassunk. Merthogy más lehetőség nincs